Kimsenin üstüne alınmasını istemem ama bu ağacın kuruluğu, sapın kalınlığı, klavye tuşesi vs vs konular bence çok gereksiz tespitler gibi geliyor bana. Genelde forumda bu tip yazışmalardaki arkadaşların ekipmanlarına dikkat edilince ibanez, cort, jackson, sb, sx, vs vs gibi ekipmanlar sd, emg gibi manyetikler görüyorum. Dolayısı ile aklıma ilk gelen şeyler bu arkadaşların bilimum fx, pedal, synth kullandıkları ve müziklerinin sert olduğudur.
Bu kadar teknolojik cihaz kullandıktan sonra ise ağacın tonunun neden sorun edildiğini hiç anlamıyorum.
Mesela ıhlamur (basswood) ağacını ele alalım. Bizde kibritler ve kürdanlar kavak ağacından yapılır mesela, ama bilir misiniz ki kavak ağacının olmadığı yerde ıhlamur kullanılır. Bence ıhlamur çok dandik bir ağaçtır.
Sert, ağır ve kuru ağaç iyidir. Abanoz yer hepsini mesela. Ama sadece sertlik yetseydi kayın ağacı kullanılırdı ama kayından müzik enstrümanına rastlayamazsınız mesela.
Mesela ıroko, pomelle, sapelle bunlar maun türevi ağaçlardır, hakiki maun olmadıktan sonra tonunu niye kafana takasın.
Ama en nihayetinde gelinecek konu müzik zevk işidir, herkes sevdiği ile mutludur 😉 dolayısı ile üstünde pek durmaya gelmez.
ha.. Al di Meola olsam kafama takarım elbet bende o da ayrı konu.
🙂 epeydir yazmıyordum foruma yahu iyi geldi içimi döktüm 🙂
herkese saygılar