Gitarıma sticker yapıştırmayı düşünüyorum

Yine dediğim gibi muhtemelen sorun yok. Ton değişimden dolayı bana öyle gelmiş olabilir. Ama yinede bir sorum var. Vaktinde manyetiğin o izolasyon bantlarını kesmeye çalıştım. Olmayacığını anlayınca izola bantla kapattım. Mesela manyetiğin kablolarında bir sorun oldu ve sesi kötü veriyor. Yinede düzeltirlermi? Yoksa manyetiklerin garantisi kökten yandımı?
Manyetikler kolay kolay arıza yapacak parçalar değil, bozmak için kasıtlı olarak uğraşmanız lazım. Üzerindeki izole banttan kastettiğiniz nedir anlamadım. Eğer gitarı sıfır olarak aldığınızda manyetik kapaklarının üzerindeki saydam koruyucu banttan bahsediyorsanız onu çıkartabilirsiniz. Onu çıkartmaya çalışırken de manyetik kablolarına zarar verme ihtimaliniz yok gibi bir şey. Eğer izole banttan kastınızı doğru anladıysam o yüzeysel bölgede, kablolar ise alttan geçiyor ve lehimli vaziyette. He oldu da bir şekilde manyetiğin kablolarını koparttınız, onun da tamiri mümkün.

sticker sökerken alkol veya aseton benzeri bir çözücü kullanırsanız gitar boya vernik veya cilaya leke yapabilir iz bırakabilir. o yüzden dikkat etmek lazım.

Her manyetiğin bir çıktı değeri (output) vardır. Bunu en güzel Dimarzio’nun kendi sitesindeki manyetiklerin sayfalarına bakarak görebilirsiniz, tone zone, air Norton gibi. Genelde köprü manyetiklerinin çıktısı daha yüksek değerde üretilir, sap manyetiklerinin de daha az. Çünkü sap manyetiği telin ortasına daha yakın bir kısımdadır ve teldeki salınımın daha çok olduğu bir yerden sesi alır. Dolayısıyla output değerleri aynı iki manyetikten sap kısmına takılanı daha yüksek ses üretir. Bu sebeplerden ötürü aslında köprü manyetiği sap manyetiğine göre %25-40 daha yüksek output’a sahip olmalıdır ki ses dengeli çıksın. Mesela tone zone 375 iken air norton 270’tir.

Manyetiklere tek tek ses ayarı yapmak için les Paul gitarlar iyidir, 4 knob bulundurur. Super strat bir gitara aynı özelliği vermek için çift potlu knob kullanmak gerekir, fakat normal tekli pota göre daha yüksek olacağından aslında süper strat bir gitara pek de gitmez. Dolayısıyla knobların çalmayı engellemeyecek yerlerde konumlandırılmaları iyi olur. Örneğin Schecter bu konuda Ibanez’e göre daha iyidir.

Manyetikler kolay kolay arıza yapacak parçalar değil, bozmak için kasıtlı olarak uğraşmanız lazım. Üzerindeki izole banttan kastettiğiniz nedir anlamadım. Eğer gitarı sıfır olarak aldığınızda manyetik kapaklarının üzerindeki saydam koruyucu banttan bahsediyorsanız onu çıkartabilirsiniz. Onu çıkartmaya çalışırken de manyetik kablolarına zarar verme ihtimaliniz yok gibi bir şey. Eğer izole banttan kastınızı doğru anladıysam o yüzeysel bölgede, kablolar ise alttan geçiyor ve lehimli vaziyette. He oldu da bir şekilde manyetiğin kablolarını koparttınız, onun da tamiri mümkün.
Hocam benim kastım manyetiklerin yanında bulunan manyetikleri saran siyah bi kordon gibi bişey. Anladığım kadarıyla manyetikleri pastan önlüyorumuş ama ben onları kesmeye çalıştım. Örneğin mesela manyetiklerin kablolarında sorun oluştu. Sesi iyi vermiyor yinede garanti bunu tamire alırmı? Yani muhtemelen manyetikler paslanırsa garantiye almazlar. Ama manyetiklerin içinde sorun oluşursa alırlar değilmi?

Hocam benim kastım manyetiklerin yanında bulunan manyetikleri saran siyah bi kordon gibi bişey. Anladığım kadarıyla manyetikleri pastan önlüyorumuş ama ben onları kesmeye çalıştım. Örneğin mesela manyetiklerin kablolarında sorun oluştu. Sesi iyi vermiyor yinede garanti bunu tamire alırmı? Yani muhtemelen manyetikler paslanırsa garantiye almazlar. Ama manyetiklerin içinde sorun oluşursa alırlar değilmi?
O biraz da gitarı hangi firmadan satın aldığınız ile ilgili bir durum haline dönüşebilir. Ancak genel anlamda sorun olacağını sanmam, bir şekilde sorununuzu çözeceklerini düşünüyorum.

Biraz acemiyim bazı yerlerde hata yapıyorum😅
yanlış hatırlamıyorsam üstten alta doğru geçiyo. Durduğum yerlerde manyetiği değiştiriyorum.
Gitarda sorun yok. Köprü manyetiği daha tiz ve parlak karakterli, çıkış değeri da daha yüksektir. Bu yüzden size sesi yüksekmiş gibi geliyor. Hoşunuza gitmiyorsa ortalardaki ayar vidalarını sıkıp yüksekliğini azaltabilirsiniz.

Geri