puppet_bloody_bath demiş ki:AllexStone demiş ki:Klavye üzerinde hiç çalışmadım ama bayağı gövde boyadım. Malum solağım ve istediğim renkte gitar bulamadağım için kendi gitarımı kendim boyama işine biraz fazla zaman ayırıp çok deneme yaptım hala da deniyorum. 🙂
Akılma gelen : Boya atınca zeminde gözle görülmesi zor da olsa engebeler varsa boya atınca bu engebeler kartopu gibi giderek büyüyüyerek belirgin hala geliyor. Acaba boya öncesi ince zımpara ile zemini pürüzsüz hale getirmekle ilgili bir problem olmuş olabilirmi?
Dostum gitarı istediğin renge boyadıktan sonra hangi ciladan kac kat atıyorsun???Merak ettim de 😀
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Yukarıda da belirttiğim üzere bu işi hala deniyorum yani luthier liğin köşesinden bile geçecek bilgiye sahip değilim. Bu bilgiye sahip olacak vaktim de yok, olsaydı da da bu zamanı gitar çalmak için kullanmayı tercih ederdim. 😆 )
Bu sebeple size şu kadar kat yaptım gibi bilgiler vermekten kaçınırım affınıza sığınarak. Zira bu doğru olmaz sizi yanıltırım. Ancak finish ile ilgili malzeme olarak bilgi vermek gerekirse yeri gelde stevemac dan aldım yeri geldi çbs nin oto cilasını kullandım. Tamamen o anki imkanlarıma ve hevesime bağlı değişti kullandığım materyaller. 😆