önemli olan kalpler kırılmasın komple kopmada halledilmiş birşey. hatta bir rivayete göre yapıştırılan yerden birdaha kırılmaz imiş 🙂
Söylediklerim benim düşüncemdi. Düşüncelerimi söylerken yaşadığım tecrübelerime de dayanıyordu bunlar. Buna rağmen umarım ben yanılırım...
Ben alınmadım gerçekten yanılabilirim. Tabiki önemli olan arkadaşın karşılaştığı sorunun içine sinecek şekilde biran önce halledilmesi....Yargılamak, yalanlamak ya da zıt gitmek amacıyla yazmadım. Benim de gördüğüm ve tecrübelerim yapılacağı yönünde. Düşüncelerimiz ve sonuçları farklı olabilir, yanılabiliriz. Önemli olan arkadaşın işinin istediği gibi sonuçlanmasıdır.
Gitarımı kıyamadığım için üniversite okuduğum şehre götürmek istemedim doğrusu. Çünkü götüreceğim ortama pek uyum sağlayamayacağını düşündüm 😛 evet sadece fretlerde değil gitarın bir çok yerinin bakıma ihtiyacı var yaklaşık 1 yıldır evde idi fakat kardeşim biraz hor kullanmış ve sonuç ortada. Kenan ustaya komple bakıma sokturacağım sanırım. Truss rod olayına gelirsek çıkma diyebiliriz ağaç ile sıkıştırılması mümkün gibi düşünüyorum ancak en iyi cevabı kenan usta verecek sanırım.Belirtildiği gibi truss rod kafası görüyorum ben de orada. Kırılmamış denmiş ama nasıl kırılmadığını anlamayadım. Truss rod da sorun olsa da halledilir sadece ücret artar. Çıkarılır yerine yenisi takılır. Tansiyon ya da gitarda bir ayar bozukluğu olmaz. Sonuç olarak ağaç ürünü, düzgün şekilde yapıştırılıp sap ile birlikte komple işkenceye yatırılınca dümdüz sap ile birlikte eski halinde yapışacaktır. Genelde kullanılan yapıştırıcılar ağacın kendisinden bile daha sağlam bir sonuç verecektir. Tabii doğru oturtulması lazım. Tecrübeli biri olsun yeter. Gibsonlarda çok standart bir durum, hep buradan çatlar dururlar. Bu arada senelerdir Jackson, Ibanez gibi gitarların sap-kafa bölgelerinde bu yapıştırıcılar kullanılır. Ters U sap, 3-5 tipte ağacın birleştirilmesi filan hep güçlü yapıştırıcılarla yapılır.
Yalnız sizin gitarınızın ciddi bakıma ihtiyacı var, fretler de gitmiş. 🙂
Benim imzamdaki (ilk gitarım) Ovation kaç kere betona sapının üstüne ve kafa kısmından düştü ve hiç kırılmadı. Hatta bir keresinde rüzgar gitarı standındayken resmen yere çakmıştı. Ezilme bile olmamıştı. Kafanın kenarından bir parça uçuran hasarı da yerden 1,5 metre yüksekteki dolabın üzerinden yine betona kafa üstü düşerek almıştı ve ne sapta kayma oldu ne de buna benzer bir kırılma. Gitar Kore üretimi bu arada.
Ben durumu sapta kullanılan ağacın sağlam bir bölümüne denk gelmesine bağlıyorum açıkçası. Tabi kullanılan ağaç türü de ekili olabilir bu kırılmanın olup olmamasına. Ovation'ımın sapı gül ağacından yapılmış.
O benim yol arkadaşım. Beraber düşe kalka yürüdük 🙂Abi senin gitar neler atlatmış öyle 🙂
Bende de bir Cort Evl K4 var. Gövdesi maun sapı kanada hard maple ve rahat bi 5-7 kez yere düşürmüşümdür. Hiç bir problem olmadı. tü tü tü maşallah 😀Benim imzamdaki (ilk gitarım) Ovation kaç kere betona sapının üstüne ve kafa kısmından düştü ve hiç kırılmadı. Hatta bir keresinde rüzgar gitarı standındayken resmen yere çakmıştı. Ezilme bile olmamıştı. Kafanın kenarından bir parça uçuran hasarı da yerden 1,5 metre yüksekteki dolabın üzerinden yine betona kafa üstü düşerek almıştı ve ne sapta kayma oldu ne de buna benzer bir kırılma. Gitar Kore üretimi bu arada.
Ben durumu sapta kullanılan ağacın sağlam bir bölümüne denk gelmesine bağlıyorum açıkçası. Tabi kullanılan ağaç türü de ekili olabilir bu kırılmanın olup olmamasına. Ovation'ımın sapı gül ağacından yapılmış.