Merhaba, ben Eskişehir de yaşıyorum. Ve elimde Ibanez grg170dx var, ilk gitarım kendisi. Neyse soruma geliyorum; şimdi bu gitarı 2 yılı biraz geçik süredir kullanıyorum. Zaman geçtikçe bazı sorunlar çıktı, ama hiç düzgünce bakıma veremeyip kendimce bazı çözümler bulmuştum. Mesela bi süreden sonra 12. perde sonrası bazı teller aşırı bızlıyordu, telleri yükseltmiştim. Bir süre sonra bu da kurtarmamaya başladı; ve sap ayarını biraz değiştirerek yay gibi kullanmaya başladım
😀 birazcık da telleri yükseltince ses olarak sorun yok gibiydi. Tabi bu yaptıklarımın gitara oldukça zarar verdiğini biliyorum, ama tesviye vs. gibi işlemleri yaptırabilecek param yoktu. Neyse, şimdilerde bunlara 100 lira civarı ayırabiliyorum;
Sonunda Eskişehir de önce Senkop Müziğe gittim; bana neredeyse sapı kıracak olduğumu, zaten perdelerin de inanılmaz erimiş olduğunu, bunun sadece tesviye ile kurtarılamayacağını söyledi. Perdeler tamamen değişmeliymiş, bu da 180 lira civarı tutarmış, artı olarak truss rod ayarı ve entonasyon(bunu kendim yapabilirim gerçi) için 40 lira daha istedi. Yani toplam 220 lira, zaten aynı gitarın yenisi 450 lira.
Neyse, bundan sonra Diyafram Müzik diye bir yere gittim (Eskişehiri pek bilmediğimden, bu ikisi tek bildiğim yerler) , buradakiler ise perdelerde hiç bi sorun olmadığını söyledi (hayda?), sap ayarınn da durumu çok kötü değil, onunla entonasyonu 50 liraya yaparız dedi (entonasyonsuz da 30 lira).
Şimdi sorum şu , bu iki yer de bu kadar zıt şeyler söyleyince açıkçası ikisine de güvenemedim. Perdelerin eridiği belli; ama sadece tesviye kurtarabilir mi, perdelerin gerçekten değişmesi gerekiyor mu gerçekten bilemiyorum. Bir kaç perdemin halini şuradan görebilirsiniz, en kötülerinden birkaçı sanırım;
http://imageshack.us/f/651/imag0060i.jpg/
(klavyenin pisliği için özür dilerim, son zamanlarda pek temizleyemedim
😀)
Eğer perdelerin değişmesi gerekiyorsa, Eskişehirde ya da Ankarada (yht sağolsun) gül ağacı klavyede 100 lirayı fazla geçmicek şekilde perdeleri değiştirip, sap ayarınıda yapabilecek ve işini kaliteli yapacak bir yer tavsiye edebilir misiniz?