Evet kısa zamanda 3 adet Ibanez aldım ve aradıklarımı bularak seriyi tamamladım. Prestige serilerinden bence bir farkı yok çünkü modifiye ediyorum ve 5 parçalı sapın chiçbir önemli farkını görmedim.
S470 EX gitarımdaki manyetikler JS1200 ile aynı (Joe Satriani) ve ortadaki ekstradan Fast track 2. Lİne6 M13 ten de istediğim Satriani tonlarını, ve gerektiğinde sert metal tonlarını alabiliyorum. ASıl amacım zaten Satriani gibi yumuşak, şişman ve koyu midli tonlar almaktı.
S570'in kendi manyetiklerinin clean tonları çok çok güzel. Ancak ben Mavi Dimarzio set sipariş verdim ve biri kaldı beklediğim, o da gelince takacağım. Mavi manyetikler şöyle:
Köprü: The Breed for Bridge
Orta: HS-2 (Fender strat amaçlı)
Sap: The Breed for Neck
Altın renkli Floyd Rose Pro low profile tremoloyu zaten S470EX e taktım, resimde görünüyor. Açıkçası S570i alırken aklımda JS1000 veya onun gibi pahalı bir modelin ebaydan ikinci elini almak vardı ancak S570 shred gitarı ve sapı bana çok uygun. En önemlilerinden biri de ZERO tremolosu var ve biraz da bu yüzden S570 seçtim. ZERO tremololar Ibanezin en iyi tremolosu ve gerçekten akort kaçırmayan ilk Ibanez tremolosu.
Bu arada Floyd Rose Pro nasıl mı? Dive bomblarla Japonya'yı batırdım!!! Akort aynen duruyor, Jackson KV2 deki tremolo neyse bu da aynı öyle. Çok memnunum. Şu anda görünen o ki Floyd Rose'a tek rakip Ibanez ZERO, o da işini iyi yapıyor.