Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

449nl.jpg

buda bizim salon öğrenci evi 😀

ya bu custom wr1 gibi bulunması uber zor ender gitarları nereden buluyorsunuz? ebay'e pusuya mı yatıyorsunuz? kramer evh gitarı bulmak gibi bişi.

Ebay de 7-8 senedir USA Black warrior WR1 arıyordum. 5 ay kadar önce mor renk japon bir wr1 e denk geldim, 1500$ civarına kapandı. Gitara renginden dolayı bulaşmadım. Bunca sene Usa olanını ararken, karşıma 2000 model Custom Shop WR1 çıkınca gözünün yaşına bakmadım ve aldım 🙂 Aldığım kişide 2 tane daha wr1 vardı onlar custom shop üretimi değiller di ama kişide zaten bu gitara hasar geleceği için korumaktan çalmaktan sakındığı için sattığını itiraf etti. Zamanında bende sıfır aldığım 2006 model Gibson Zakk Wylde Custom Bullseye gitarımı, aynı şekilde çizik vb şeylerden sakındığım ve çalmaya kıyamadığım için satmıştım 😉

99 senesinde Kadıköy studio Forte de Altona grubunda gitar çalarken provaya gittiğimiz sırada bizden önce gelip gitarını bırakan ve bizden sonra provası olan Pentagram grubundan Hakanın gitarını provamızda kullanma şansı bulmuştum. Gitar hoşuma gitmişti fakat o gitar japon wr1 modeliydi. Gitarla prova yaparken volume potansı fender ibanez ve jackson strat kasalarda olduğu gibi serçe parmağım a yakın bir yerde olduğu için sürekli ses kısılıyordu bu beni rahatsız etmişti.

Satın aldığım bu Custom shop WR1 sahibi de bu durumu fark etmiş olmalı ki gitarı ürettirirken volume potansını ton potansının olduğu yere koydurarak çok iyi bir iyileştirmeye gitmiş.

Bu ciddi sıkıntılı bir durum aslında, çalarken sürekli gitarın sesinin istem dışı kısılması adamı gitardan soğutur 🙂

Daha sonra benimle paylaştığı elinde ki diğer wr1 ler den birinin daha volume potansını kendi iptal etmiş.

Hakanın gitarı 99 da ben çalarken köprü manyetiği fabrikasyon ve yatık pozisyondaydı.

Daha sonra Emg81 koydu ve ufak bir modifiye işlemi ile manyetiği benim gitarımda ki gibi düz pozisyona almıştı.

Bütün bu eksiklikler aldığım gitarda Jackson Custom Shop tarafından kullanıcının isteği doğrultusunda (sanki bana yapılıyormuş gibi) üretilmesi keyif verici ve en özel kılan kısmı🙂 Bunun haricinde 2 Humbucker olan warrior lardan hoşlanmıyorum.

Klavyesi ve neck manyetiği (single) yatık pozisyonda olan WR1 ler görsel olarak gerçekten diğerlerine göre daha bir vahşi duruyorlar. İstediğim gibi bir gitara sahip olduğum için çok mutluyum. Gitar üstünde yapacağım tek iyileştirme hafta sonu 3 yollu switch in siyahı ile görsel bütünlüğünü tamamlamak için değiştireceğim.

rengi siyah olmayaymış iyimiş.USA jackson da herkesin bir siyah hastalığı var.Renkten dolayı çoğu açık arttırmaya girmedim.(Jackson farklı renklere çok para istiyor galiba)880 dolara yeni rr1 gitti yanarlı dönerli boyası vardı(90 ların) bid'i yaptım 870 e yattım uyudum daha da gelen olmaz diye şansıma tüküreyim.Bu arada abd'de iken mi aldınız bu wr1'i?Kaça aldınız? pentagram-Hakan' nın gitarı jackson pro abanoz klavyeli wr1 di galiba onun bulunma ihtimali wr1 custom kadar zor.

rengi siyah olmayaymış iyimiş.USA jackson da herkesin bir siyah hastalığı var.Renkten dolayı çoğu açık arttırmaya girmedim.(Jackson farklı renklere çok para istiyor galiba)880 dolara yeni rr1 gitti yanarlı dönerli boyası vardı(90 ların) bid'i yaptım 870 e yattım uyudum daha da gelen olmaz diye şansıma tüküreyim.Bu arada abd'de iken mi aldınız bu wr1'i?Kaça aldınız? pentagram-Hakan' nın gitarı jackson pro abanoz klavyeli wr1 di galiba onun bulunma ihtimali wr1 custom kadar zor.

Ben bu tarz iddialı modellere siyah yakıştığı düşüncesindeyim. WR1 siyah hariç çok renk denk geldi ama hiç birini almadım, almam da 🙂 japon wr1 in bulunma ihtimali, Custom WR1 e oranla çok daha yüksek. Şöyle düşünün, kaç kişi custom shop a wr1 yaptırdı? kaç kişi özel yaptırdığı wr1 i satışa koyma ihtimali var?

Benim gitarı aldığım kişi 2 sene sırada beklemiş, bu şekilde kaç kişi sipariş verir ve fazla para ödemek ister + bekleme durumuna girer? Gibi durum değerlendirmesi yaparsanız ve japon wr1 in fabrikasyon üretim bir gitar olduğunu da düşünürseniz, piyasada olan ve satışa konması olası bir gitarı ararsanız bulma ihtimaliniz Custom Shop tan çıkma bir gitarı arama ihtimalinize göre çok daha yüksektir.
Örnek vermek gerekirse; http://www.ebay.com/itm/17081020869...X:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_1118wt_1185
Bu satıcıda Hakan gibi wr1 ini modifiye etmiş.

Ben bu tarz iddialı modellere siyah yakıştığı düşüncesindeyim. WR1 siyah hariç çok renk denk geldi ama hiç birini almadım, almam da 🙂 japon wr1 in bulunma ihtimali, Custom WR1 e oranla çok daha yüksek. Şöyle düşünün, kaç kişi custom shop a wr1 yaptırdı? kaç kişi özel yaptırdığı wr1 i satışa koyma ihtimali var?

Benim gitarı aldığım kişi 2 sene sırada beklemiş, bu şekilde kaç kişi sipariş verir ve fazla para ödemek ister + bekleme durumuna girer? Gibi durum değerlendirmesi yaparsanız ve japon wr1 in fabrikasyon üretim bir gitar olduğunu da düşünürseniz, piyasada olan ve satışa konması olası bir gitarı ararsanız bulma ihtimaliniz Custom Shop tan çıkma bir gitarı arama ihtimalinize göre çok daha yüksektir.
Örnek vermek gerekirse; http://www.ebay.com/itm/17081020869...X:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_1118wt_1185
Bu satıcıda Hakan gibi wr1 ini modifiye etmiş.

ben de bu lighting sky grafiğine bitiyorum gerçekten.Jackson king v+ bu grafik+ters kafa=cennet. herhalde torunuma filan bırakırım bir sapının arkasında boya olmazsa tadından yenmez olur.(Bir tane gördüm sap arkası boyalıydı. 1-2 ay önce ama 2000 dolar olunca alamadım daha tr ye shipping filan var vs...)Siz custom wr1 kaça aldınız 2000 dolar üstü tahmin ediyorum? ben olsam o wr1 in sapının arkasının boyasını da kazıtırdım orjinalliği gider ama hızına hız katar insanın.

Sr22det, gitarlarınız gerçekten çok güzel bence hiç bir yerine hiç bir şey yaptırmaya gerek yok ben o gitara alyan değdirmeye korkarım valla 🙂

Laserion81, demek istediğiniz gitarın üst tarafında sağ kolun altında kalan eğim mi ? Daha inceltilmiş gibi olan yer ? Eğer orası ise dediğiniz yer strat kasa gitarımda vardı ama pek bir fark yarattığını hissedemedim diyeyim hiç. Veya şöyle bir durum şimdi bu gitarda da manyetiklerin dulunduğu gövdenin orta kısmı yine dışta kalan kısımlara göre daha şişik olduğu için doğal olarak bir eğim olmuş oluyor yine, belki ben bu sebepten fark edememişimdir. Sevindim beğenmenize ayrıca 🙂

ben de bu lighting sky grafiğine bitiyorum gerçekten.Jackson king v+ bu grafik+ters kafa=cennet. herhalde torunuma filan bırakırım bir sapının arkasında boya olmazsa tadından yenmez olur.(Bir tane gördüm sap arkası boyalıydı. 1-2 ay önce ama 2000 dolar olunca alamadım daha tr ye shipping filan var vs...)Siz custom wr1 kaça aldınız 2000 dolar üstü tahmin ediyorum? ben olsam o wr1 in sapının arkasının boyasını da kazıtırdım orjinalliği gider ama hızına hız katar insanın.

Senin seveceğin sap arkası şekli bana custom shop wr1 i satan elemanın diğer warrior unda var;

Bu gitarlar custom shop ta olsa almazdım ki değiller zaten. 2 humbucker bence Warrior u görsel olarak zayıflatıyor. Klavye de yatık değil gitarın kendi ergonomisinde zaten yatay bir pozisyon var bu sebeple aldığım gitar en güzeli warriorlar arasında (bana göre) Ters kafa ya gelince warrior lara ters kafa gitmiyor, tıpkı explorer lara gitmediği gibi gitarın dizaynı ters kafaya müsade etmiyor görseli bozuyor ters kafa..

Sr22det, gitarlarınız gerçekten çok güzel bence hiç bir yerine hiç bir şey yaptırmaya gerek yok ben o gitara alyan değdirmeye korkarım valla 🙂

Laserion81, demek istediğiniz gitarın üst tarafında sağ kolun altında kalan eğim mi ? Daha inceltilmiş gibi olan yer ? Eğer orası ise dediğiniz yer strat kasa gitarımda vardı ama pek bir fark yarattığını hissedemedim diyeyim hiç. Veya şöyle bir durum şimdi bu gitarda da manyetiklerin dulunduğu gövdenin orta kısmı yine dışta kalan kısımlara göre daha şişik olduğu için doğal olarak bir eğim olmuş oluyor yine, belki ben bu sebepten fark edememişimdir. Sevindim beğenmenize ayrıca 🙂

dostum gitarda ki seviyeni bilmiyorum ama kendi açımdan ele alırsam fena solo atmıyorum.strat gitarda çok rahat attığım hızlı bi soloyu ibanez rg420 de çalayım derken şekilden şekile girdim onun üst taraf dümdüz.bileğimin açısı değişti.çok zorlandım çalamadım daha doğrusu.senin gitarda hafif bombe var ama asıl strat ve superstratlarda var o olay.zaten sağ el rahat destek alsın diye yapılmış bir olay beni çok rahatlatıyor.shecter in ltd nin orta ve üst seviye gitarları çok şekil zaten malzeme olarakda kaliteli

Senin seveceğin sap arkası şekli bana custom shop wr1 i satan elemanın diğer warrior unda var;

Bu gitarlar custom shop ta olsa almazdım ki değiller zaten. 2 humbucker bence Warrior u görsel olarak zayıflatıyor. Klavye de yatık değil gitarın kendi ergonomisinde zaten yatay bir pozisyon var bu sebeple aldığım gitar en güzeli warriorlar arasında (bana göre) Ters kafa ya gelince warrior lara ters kafa gitmiyor, tıpkı explorer lara gitmediği gibi gitarın dizaynı ters kafaya müsade etmiyor görseli bozuyor ters kafa..

bilmiyorum müzelik yapmayı düşünüyormusunuz ya da aktif olarak çalıyormusunuz? işinde iyi bir luthier e sap arkası boyasını aldırtırırdım.Gerçi gitarın sapının nem dengesini bozup sürekli ayar yapmaya sebep de olabilir ama küçük ihtimal.Aynı gitarda wr1 şekli,charvel sapı,jackson alderi keskinliği hepsi birarada olurdu.O gitarda single kulanılır mı? gitarın ruhuna aykırı değil mi?(gerçi H-H harbi görüntü çirkin daracık ala manyetik sıkıştırmışlar gibi.)O single i sırf görüntü için mi kullanıyorsunuz? 80 lerin metal sound a arada single giren tarafları var ama yani... bu arada hala fiyatı söylemediniz 🙂

bilmiyorum müzelik yapmayı düşünüyormusunuz ya da aktif olarak çalıyormusunuz? işinde iyi bir luthier e sap arkası boyasını aldırtırırdım.Gerçi gitarın sapının nem dengesini bozup sürekli ayar yapmaya sebep de olabilir ama küçük ihtimal.Aynı gitarda wr1 şekli,charvel sapı,jackson alderi keskinliği hepsi birarada olurdu.O gitarda single kulanılır mı? gitarın ruhuna aykırı değil mi?(gerçi H-H harbi görüntü çirkin daracık ala manyetik sıkıştırmışlar gibi.)O single i sırf görüntü için mi kullanıyorsunuz? 80 lerin metal sound a arada single giren tarafları var ama yani... bu arada hala fiyatı söylemediniz 🙂

Ben elimdeki gitarların x bir boyasını kazıtma vb gibi bir niyete sahip değilim. Onları bu şekilde kullanma taraftarıyım. Manyetik revizesi yapılır bunlarda sıkıntı yok, WR1 imin üstünde ki manyetikler
Köprü Seymour Duncan DimeBucker SH13 59,
Sap Seymour Duncan STHR-1B Lil '59 şimdilik gayet keyifli tonları var. Belki Emg takarım bilemiyorum şuan için çok önemli değil bu.

Single manyetikli olarak bu gitar gerçekten güzel görünüyor ve tonları da güzel bu manyetiğin 2 tane mini single dan oluşan bir humbucker aslında. Bu single manyetik Rob Halford un gitaristinin wr1 inde de kullanılmış, vardır bir hikmeti
😉
Fiyat bilgisine gerek yok arkadaşım hediye etti desem ne değişecek veya tahmin ettiğin rakamlar desem yine bir şey değişmeyecek gitarın ödemesini yaptım ve aldım geçmişte kaldı bütün bunlar
🙂

Ben elimdeki gitarların x bir boyasını kazıtma vb gibi bir niyete sahip değilim. Onları bu şekilde kullanma taraftarıyım. Manyetik revizesi yapılır bunlarda sıkıntı yok, WR1 imin üstünde ki manyetikler
Köprü Seymour Duncan DimeBucker SH13 59,
Sap Seymour Duncan STHR-1B Lil '59 şimdilik gayet keyifli tonları var. Belki Emg takarım bilemiyorum şuan için çok önemli değil bu.

Single manyetikli olarak bu gitar gerçekten güzel görünüyor ve tonları da güzel bu manyetiğin 2 tane mini single dan oluşan bir humbucker aslında. Bu single manyetik Rob Halford un gitaristinin wr1 inde de kullanılmış, vardır bir hikmeti
😉
Fiyat bilgisine gerek yok arkadaşım hediye etti desem ne değişecek veya tahmin ettiğin rakamlar desem yine bir şey değişmeyecek gitarın ödemesini yaptım ve aldım geçmişte kaldı bütün bunlar
🙂

o hammer gitarlarıydı galiba.Ben hiç onun gitarlarını görmedim herhalde bi kendine yaptırmış 😀.Çok efsanevi bişi carvin v220 ile wr1 karşımı gitar.Alt kanadı bacak arasına alıyor: 1:20 den itibaren seyredin. (carvine daha çok benziyor yahu)

sonra sweepleri yardırıyor ohhm neyse 😀

Judas Priest dememiştim, Rob Halford 🙂 Bu konseri izlersen gitaristlerinden biri wr1 kullanıyor, bugün gitarım daki single neck manyetiğini S.Duncan web sitesinden check ederken ismine rastladım zaten daha öncede bu konseri izlediğim için biliyordum ama manyetik aynı mı onu bilmiyordum bugün öğrenmiş oldum 🙂 Konserin kaçıncı parçasında wr1 le çalıyor bilmiyorum 😉

Hea bu bambaşka olmuş.Judas priest sandığım için glen tipton dedim.Bu halford un solo grubu tamam sorun yok neyse beni banlmadan daha fazla gereksiz mesaj atmayayım 😀( BU arada konser jackson USA geçit töreni gibi olmuş 😀D)

Tekrar edit:şimdi öylesine karıştırdım konser kaydını 34:00-34:30 ama H-H dizilimi yanlış görmediysem.

hangi konserde var bilmiyorum şimdi baktım göremedim RR kullanıyor farklı kasa olarak stratlar dışında, şimdi videoyu editledim sanırım bu konserde var yani hangi gitarist kullanıyor bilmiyorum ama wr1 var ve bu manyetik S.duncan sitesinde yazıyor halford gitaristinin adıyla beraber..

Geri