Sprey boya iş görüyor tabii. Fakat sadece boyayı atmakla bitmiyor iş, boya üzerine clear coat (vernik) yapıp, rengi korumak - derinlik katıp parlamasını sağlamak gerekiyor.
Adım adım bahsetmem gerekirse
- Gitarı istediğimiz renge boyuyoruz
- Pürüzlü kısımlar varsa hafifçe zımparalayarak düzeltiyoruz.
- Vernik kullanarak gitarın üzerinde saydam bir tabaka oluşmasını sağlıyoruz
- Vernik tabakasının üzerini çeşitli incelikteki zımparalarla düzeltip dümdüz olmasını sağlıyoruz.
- Pasta cila tarzı parlatıcıları ya polisaj makinesi ya da elle uygulayarak gitarın ayna gibi parlamasını sağlıyoruz.
Bu aşamalar içerisinde, boyama sonrası gitarın toz - parmak izi - kir gibi şeylerden uzak kalmasını sağlamamız lazım. Çünkü verniği attıktan sonra altta kalan herhangi bir kiri temizlememiz mümkün değil. Bu da bize boyada sisli görünüm tarzı şekillerde geri dönüyor.
Ayrıca sprey boyaları ve vernikleri kullanırken oldukça yavaş ve sabırlı olmak gerekiyor, hızlı olduğunuzda bir alana birden çok fazla miktarda boya ve bununla birlikte çözücüsü gidiyor ve bunlar bir damla şeklinde akıyorlar. Bu da düzeltemeyeceğimiz başka bir durum demek. Ayrıca çok yakından da boyarsak damlalar olabiliyor.
İyi akşamlar
Doğrusuyla yanlışıyla benim projem de aşağıdaki gibi oldu arkadaşlar. Vakit bulduğum zaman yeniden çalışmayı düşünebilirim.