Tabii.. birbirlerinden çok farklı gitarlar. Jackson'ın sapı çok ince, ve arkasında düz bir kısım var,
FRETBOARD.COM -- Fender Neck Myths Debunked buradaki resim 5'de gösterildiği gibi.
Ltd'nin sapı daha kalın ve arkasında düz bir alan yok, yukarıdaki linkte resim 3'deki gibi.
Boya olarak: Jackson'ın sap boyalı değil, yağlı diyorlar sanırım. O yüzden çok güzel kayıyor. Ltd'ninki boyalı ve sıcak ve nemli havalarda çalması zor bir hal alıyor.
Ritim çalan birisi olarak Ltd'nin sapı bana daha uyuyor açıkçası. Jackson'da çoğu zaman avucumun içi boş kalıyor akorlarda vs., Ltd çok daha iyi hissettiriyor pek çok durumda.
İlginçtir Ltd'yi ilk aldığımda elime kramp giriyordu çalarken, fakat sonra alıştım, şimdi hiçbir sorun yaşamıyorum.
Gövde şekilleri olarak: Ltd'yi çalması inanılmaz zor. Oturarak iki bacağınızın arasına alamıyorsunuz, sağ bacağınızın üstünde olmak zorunda. Ayakta çalarken göğsünüze değen kısmı acıtıyor ve iz yapıyor. Jackson'ın gövdesi çok çok iyi bu anlamda, hiçbir şekilde rahatsızlık vermiyor.
Ağırlık olarak: Ltd daha ağır.
Son olarak bence en ciddi farklardan birisi köprü şekli. Ltd'de TOM (tune-o-matic) köprü var, ve bu köprüler gövdeden çok yüksekte duruyor. O yüzden hızlı palm müte'lu ritim kısımları bence Ltd'de çalmak çok daha zor. Bileğinizi gövdeye dayayamıyorsunuz, köprüye dayamak zorundasınız. Rahat değil bence, uzun süredir çalmama rağmen halen daha Jackson'daki köprüler daha rahat geliyor. Pek sevmiyorum açıkçası TOM'u.