Üzeride sss veya hss manyetik olan bir gitar çok daha clean tonlar verir diye biliyorum çift humbecker hh bulunan daha kirli onu kastetmıştim"Sert tonlara sahip bir gitar."
👍
Üzeride sss veya hss manyetik olan bir gitar çok daha clean tonlar verir diye biliyorum çift humbecker hh bulunan daha kirli onu kastetmıştim"Sert tonlara sahip bir gitar."
👍
Hocam eğer sabit kopru ürün alırsam bana büyük dezavantajları olur mu veya avantajları neler olurSert tonu almanı sağlayan şey köprüdeki humbuckerdır. Köprü manyetikleri humbucker olsun yeterli. Benim hss jackson dk2'm vardı metalin her tarzı çalınıyordu. Cleanleri de ortadaki ve saptaki single manyetik sayesinde HH bir gitara göre çok daha güzel çıkıyordu.
Ama her hss aynı değildir. Hss fender (squier)'le hss jackson ya da ibanez oldukça farklı tonlar verebilir. Sebebi ise ağaçlarının ve manyetiklerinin farklı olması denebilir.
Başlangıç yapmak isteyen metalci kardeşlerime buralarda boş araştırma yapmayıp direk cort kx5, ibanez rg350, jackson dx10d ve dr3 öneriyorum. 500-1000 arasına hepsi bulunabiliyor sarı sitede.
İlle de sabit köprü olsun elimi 10 dkda bir burgularla oynarken görmek istiyorum derse de 1000 lira altindaki herhangi bir Scjecter modeli alsın diyorum.
@Ahmetozcan
Büyük dezavantajları olur, gitar çalamazsın.Hocam eğer sabit kopru ürün alırsam bana büyük dezavantajları olur mu veya avantajları neler olur
Teşekkürler
Üstün espiri çabanızı taktir ettim fakat bakın bu sekilde alaycı yazmanız sizin sadece egonuzu kasar sadece siz biliyorsunuz değil mi her şeyi şuraya guvendik mesaj yazdık tecrubelisiniz eyvallah ama bu konustuklariniz kimseye bir şey katmazBüyük dezavantajları olur, gitar çalamazsın.
Avantajı ise bize olur, yine gitar çalamazsın.
En büyük avantajı yeni başlıyorsan tel takmak ve akord yapmak daha kolay oluyor. İleri de kendi tarzını oturtunca ikisi arasında seçim yaparsın.Hocam eğer sabit kopru ürün alırsam bana büyük dezavantajları olur mu veya avantajları neler olur
Teşekkürler
Sabit köprü alırsanız 15 20 dkda bir gitarınızı akort etmek zorunda kalırsınız. Frli alırsanız ortalama haftada bir köprü üstündeki ince ayar düğmelerinden akort cekseniz yeterli. Frli alırsanız uzun ömürlü elixir optiweb gibi bir tel seti alin ki surekli tel tak cikar yapmayin. Ayda bir de üst eşik kilitlerini açıp burgulardan akort edip köprüdeki ince ayar düğmelerini sıfırlarsınız olur biter. Elinde sonunda frli sistemleri de öğrenmeniz gerekecek çünkü. Kol işine hiç girmiyorum mümkünse 3 4 yıllık tecrübeye ulaşmadan tremolo kolunu gitara takmayın bile.Hocam eğer sabit kopru ürün alırsam bana büyük dezavantajları olur mu veya avantajları neler olur
Teşekkürler
Sabit köprü alırsanız 15 20 dkda bir gitarınızı akort etmek zorunda kalırsınız. Frli alırsanız ortalama haftada bir köprü üstündeki ince ayar düğmelerinden akort cekseniz yeterli. Frli alırsanız uzun ömürlü elixir optiweb gibi bir tel seti alin ki surekli tel tak cikar yapmayin. Ayda bir de üst eşik kilitlerini açıp burgulardan akort edip köprüdeki ince ayar düğmelerini sıfırlarsınız olur biter. Elinde sonunda frli sistemleri de öğrenmeniz gerekecek çünkü. Kol işine hiç girmiyorum mümkünse 3 4 yıllık tecrübeye ulaşmadan tremolo kolunu gitara takmayın bile.
Hocam bahsettiğiniz terimler neler oluyor vibrato dive bomb sadece tremoloyu biliyorumBu çok doğru bir önerme olmamış. Akort mekanizması çok uyduruk olmayan sabit köprülü gitarlar da öyle 15 - 20 dk da bir akort kaçırmaz. Sabit köprülü ve FR'lu gitarlarımı her elime alıdığımda az da olsa akort etmek zorundayım çünkü ısı değişimleri nedeniyle tüm teller akort kaçırır.
Ayrıca gitar çalarken tremolo, vibrato, dive bomb filan kullanmayacak bir gitarcı neden FR'li gitar alsın? Tremolo köprünün tek olayı tremolo, başka bir avantajı yok.
Şimdilik bana schecter sgr c1 yeterli midir yoksa almisken tremolo sistemli bir gitar alip toptan mı öğreneyim hocam bu arada yardimlariniz icin teşekkürlerEn büyük avantajı yeni başlıyorsan tel takmak ve akord yapmak daha kolay oluyor. İleri de kendi tarzını oturtunca ikisi arasında seçim yaparsın.
Hocam deminki mesajımı silemedigim için tekrar yaziyorum bahsettiğiniz terimleri araştırdım çok teşekkürler son sorum olarak başlangıç icin bana schecret sgr c1 yeterli midir farklı alternatifleriniz var mıdır dive bomb ile işim olmaz o kadar cırtlak tonlar tarzım değil teşekkürler simdidenBu çok doğru bir önerme olmamış. Akort mekanizması çok uyduruk olmayan sabit köprülü gitarlar da öyle 15 - 20 dk da bir akort kaçırmaz. Sabit köprülü ve FR'lu gitarlarımı her elime alıdığımda az da olsa akort etmek zorundayım çünkü ısı değişimleri nedeniyle tüm teller akort kaçırır.
Ayrıca gitar çalarken tremolo, vibrato, dive bomb filan kullanmayacak bir gitarcı neden FR'li gitar alsın? Tremolo köprünün tek olayı tremolo, başka bir avantajı yok.
Hocam bahsettiğiniz terimler neler oluyor vibrato dive bomb sadece tremoloyu biliyorum
Hocam deminki mesajımı silemedigim için tekrar yaziyorum bahsettiğiniz terimleri araştırdım çok teşekkürler son sorum olarak başlangıç icin bana schecret sgr c1 yeterli midir farklı alternatifleriniz var mıdır dive bomb ile işim olmaz o kadar cırtlak tonlar tarzım değil teşekkürler simdiden
Gayet te doğru bir önerme 500 lira civarı alınacak sabit köprülü gitarlar için. Sizi bilmem ama ben akort bozulduğunda beyinden direk "çalmayı bırak ta tekrar akortla şu gitarı" sinyali alıyorum. Bozulma dediğim e'den eb'ye kadar bir düşme değil tabii ki, özellikle sol teli kendini direk bırakıyor bileceğiniz üzere. Arkadaşımızın metal çalacağını varsayarsak güçlü tuşe isteyen şarkıları çalışması gerekecektir. Hele Metallica'cıysa alt vura vura E telinde ister istemez her şarkı başı küçük bir oynama olacaktır.Bu çok doğru bir önerme olmamış. Akort mekanizması çok uyduruk olmayan sabit köprülü gitarlar da öyle 15 - 20 dk da bir akort kaçırmaz. Sabit köprülü ve FR'lu gitarlarımı her elime alıdığımda az da olsa akort etmek zorundayım çünkü ısı değişimleri nedeniyle tüm teller akort kaçırır.
Ayrıca gitar çalarken tremolo, vibrato, dive bomb filan kullanmayacak bir gitarcı neden FR'li gitar alsın? Tremolo köprünün tek olayı tremolo, başka bir avantajı yok.
Gayet te doğru bir önerme 500 lira civarı alınacak sabit köprülü gitarlar için. Sizi bilmem ama ben akort bozulduğunda beyinden direk "çalmayı bırak ta tekrar akortla şu gitarı" sinyali alıyorum. Bozulma dediğim e'den eb'ye kadar bir düşme değil tabii ki, özellikle sol teli kendini direk bırakıyor bileceğiniz üzere. Arkadaşımızın metal çalacağını varsayarsak güçlü tuşe isteyen şarkıları çalışması gerekecektir. Hele Metallica'cıysa alt vura vura E telinde ister istemez her şarkı başı küçük bir oynama olacaktır.
Benden size bir tavsiye, frli gitarınızı her elinize aldığınızda akort etmeyin, önce bi 10-15 dk bendli çalın teller tekrardan sizin basınç ritminize alışsın sonra bir daha akorduna bakın. Çok daha düzgün bir akortla karşılaşacaksınız. Gitarın duruş pozisyonuyla da bağlantılı bu durum.
FR'li sistemin avantajı sürekli akort çekmek zorunda olmamaktır kolla oynamayacak biri için. Siz hep sabit köprü al diye diye çocukları frli sistemlerden korkuttunuz. Aynı şeyi ben de yaşadım birkaç sene öncesine kadar. Keşke en başından sabitle uğraşıp 30 dkda bir akort çekeceğime 3-4 ayda bir Elixir tel değiştirip düzgün ayarlarını yaptırıp, haftada bir de akort çekseymişim daha erken öğrenseymişim diyorum frli sistemleri.
Sabit olarak kullandığım en başarılı gitar Jackson DKMGT idi. Japon yapımı çok güzel bir gitardı. 30 dkda bir akort çekmek gerekiyordu. Kullandığım en başarısız FR sistemi ise LTD M1000'deki FR1000'di. 1 ay içerisinde birkaç kere üst eşik kilitlerini açtığımı bilirim.20 yıl önce satın aldığım ilk gitarım Ibanez RG370 FR'lu idi. Sonrasında da sürekli FR'lu gitarlarım oldu ve şu anda da bir FR'lu Ibanez'im var. Bunun yanısıra çeşitli stratlarım da oldu tremololu. Haliyle epey tecrübem var sabit ve oynak köprülü gitarlara dair. Rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer 500 TL'lik elektrogitar alacaksam kesinlikle tremololu almazdım, çünkü o paraya o tremolo köprü ne kadar kilitleseniz de çok daha fazla akort kaçıracaktır. Kalitesiz bir tremolo köprünün sonu ''bunu nasıl sabitlesem''dir. Piyasada bilinen markaların (Ibanez, Squier, Schecter gibi) uygun fiyatlı modellerinde akort kulakçıkları gayet kullanışlı oluyor. Ha şanssızlık eseri akort tutmayan kulakçık varsa onu daha iyisiyle değiştirmek berbat bir FR sistemi değiştirmekten çok daha ucuza gelir.
Bence sizin akort tutmayan kötü bir kilitsiz gitar tecrübeniz olmuş ve takiben edindiğiniz FR'lu gitar bu sorununuzu giderince bunu genelleştirmişsiniz.
Güzel bir gitar gayet yeterli. Sapı rahat, görünüşü rahatsız etmiyor. Tonu fena değil, tabii bize göre yoksa @justaperfectday üstad meşhur Petrucci videosunu bilir. Neyse.Üstün espiri çabanızı taktir ettim fakat bakın bu sekilde alaycı yazmanız sizin sadece egonuzu kasar sadece siz biliyorsunuz değil mi her şeyi şuraya guvendik mesaj yazdık tecrubelisiniz eyvallah ama bu konustuklariniz kimseye bir şey katmaz
En başarısız fr sistemi diye örnek verdiğiniz ortalamanın üzerinde bir sistem. Çok çok daha berberleri var. Illa bir kilit gerekiyorsa kilitli burgu olan gitarlara baksın. Sıfır fiyatı 2500 3000 TL altında ki çoğu gitarın frsi bence vasat ve kesinlikle uzer. Yanı kilitli sistem önermek adına yaptığınız öneriyi bende çok haksız buldum. Ibanezin özellikle sabit köprülü kilitli sistemleri var diye biliyorum. Ne denir ona bilemedim belki o bir nebze.Sabit olarak kullandığım en başarılı gitar Jackson DKMGT idi. Japon yapımı çok güzel bir gitardı. 30 dkda bir akort çekmek gerekiyordu. Kullandığım en başarısız FR sistemi ise LTD M1000'deki FR1000'di. 1 ay içerisinde birkaç kere üst eşik kilitlerini açtığımı bilirim.
Şuan RGT42DX kullanıyorum ve üzerinde Edge Pro 2 var. Dediğim gibi bana göre gayet başarılı bir sistem. 2 ay oldu telleri takalı, geçen hafta bi üst eşikleri gene çıkardım akort ettim pinleri sıfırladım. Bunları da günlük ortalama 2.5 saatlik bir çalım süresiyle söylüyorum.
İkinci el almak isterse edge zero ya da edge pro'lu gitarları 800-1500 arasına bulabilir. RGT42'nin birkaç tane ilanı var 1200-2000 arası. Yeni başlayan birinin de ilk gitarında burgu değiştirmeyeceğine eminim.
@Ahmetozcan
Bilen birisiyle köprü ayırt etmeksizin gitarın rahatlığına, ayar tutuşuna ve gözüne hitap etmesine önem vererek ikinci el almaya giderse önünde bolca fırsat var.
Gitarın gözüne hitap etmesinin çok önemli olduğunu ben de vurgulamak istiyorum. Tipini sevmediğim LTD M-1000 i çalasım gelmiyordu fakat ondan sonra aldığım Jackson DKMGT benim hayallerimin gitarı oldu diyebilirim. 5-6 saat elimden bırakmadığım oluyordu. Kendi zevkine göre güzel bir gitar alsın arkadaşımız. Bu yazılardan da iyi bir fikir edinmiştir mutlaka.
Adam yeni başlıyor hocam dropu bıraksın da pena vurmayı öğrensin önce. En büyük sorun da buradan kaynaklanıyor zaten; gitarı çalacak kişiyi kendimiz zannedip ona göre yorum yapabiliyoruz bazen. fr1000 güzel bir fr sistemi olarak bilinir genelde ama ne ayaksa bendeki m1000'de öyle değildi.En başarısız fr sistemi diye örnek verdiğiniz ortalamanın üzerinde bir sistem. Çok çok daha berberleri var. Illa bir kilit gerekiyorsa kilitli burgu olan gitarlara baksın. Sıfır fiyatı 2500 3000 TL altında ki çoğu gitarın frsi bence vasat ve kesinlikle uzer. Yanı kilitli sistem önermek adına yaptığınız öneriyi bende çok haksız buldum. Ibanezin özellikle sabit köprülü kilitli sistemleri var diye biliyorum. Ne denir ona bilemedim belki o bir nebze.
Ama şöyle bir husus var, bu arkadaş akord düzenini değiştirmek istese, en azından d drop yapmak istese bile yapamayacak. Zevk meselesi ama şahsi görüşüm doğru bir öneri değil.
Cevabınız için teşekkürler amfi olarak elimde Roland micro cube GX mevcut hocamGüzel bir gitar gayet yeterli. Sapı rahat, görünüşü rahatsız etmiyor. Tonu fena değil, tabii bize göre yoksa @justaperfectday üstad meşhur Petrucci videosunu bilir. Neyse.
Amfi başlığına da yazmadan yanına Blackstar'ın ID serisinden bir amfi alırsan misler gibi başlangıç ekipmanın olur. Kafan da rahat eder.