Cevabınız için teşekkürlerGayet te doğru bir önerme 500 lira civarı alınacak sabit köprülü gitarlar için. Sizi bilmem ama ben akort bozulduğunda beyinden direk "çalmayı bırak ta tekrar akortla şu gitarı" sinyali alıyorum. Bozulma dediğim e'den eb'ye kadar bir düşme değil tabii ki, özellikle sol teli kendini direk bırakıyor bileceğiniz üzere. Arkadaşımızın metal çalacağını varsayarsak güçlü tuşe isteyen şarkıları çalışması gerekecektir. Hele Metallica'cıysa alt vura vura E telinde ister istemez her şarkı başı küçük bir oynama olacaktır.
Benden size bir tavsiye, frli gitarınızı her elinize aldığınızda akort etmeyin, önce bi 10-15 dk bendli çalın teller tekrardan sizin basınç ritminize alışsın sonra bir daha akorduna bakın. Çok daha düzgün bir akortla karşılaşacaksınız. Gitarın duruş pozisyonuyla da bağlantılı bu durum.
FR'li sistemin avantajı sürekli akort çekmek zorunda olmamaktır kolla oynamayacak biri için. Siz hep sabit köprü al diye diye çocukları frli sistemlerden korkuttunuz. Aynı şeyi ben de yaşadım birkaç sene öncesine kadar. Keşke en başından sabitle uğraşıp 30 dkda bir akort çekeceğime 3-4 ayda bir Elixir tel değiştirip düzgün ayarlarını yaptırıp, haftada bir de akort çekseymişim daha erken öğrenseymişim diyorum frli sistemleri.
Hocam metallicacı değilim tekrar teşekkürler