Öncelikle tatlı clean tonlarla ballad vs istiyorsanız bence aktif manyetiklerden uzak durun. Piyasadaki çoğunu tecrübe ettim, en iyi clean ton verdiğini iddia edeni bile bariz steril ve metalik kaliyor pasif manyetiklere göre.
Schecter Blackjack C-1 FR S (SLS değil!) gitarım var satışta olan, sustainiac manyetikli, bu gitar üzerinden size bilgi verebilirim. Sustainiac humbucker ve single coil tonları verebiliyor ve single coil tonu cok basarili cidden. Humbucker olarak ise sapta yerleşik olmasına rağmen boguk olmayan net ve dengeli tonda. Nasıl tarif etsem, sapta SH1 veya SH2 ye göre tizleri biraz daha belirgin, baslari biraz daha az baskın. Maun sap-maun govde-abanoz klavye gitarımda sap tonunu boğmadan cok kaliteli ton sağlıyor. Sustain meselesi ise kişiye göre değişmekle birlikte bence cok his bir icat ve eğlenceli. Gitarın tonunu bozmadan boyle bir ekstra özelligi her zaman tercih ederim.
FR li gitar iyi isr sustain kaybı ihmal edilebilir derecede az olabilir. Zaten sustainiac varsa sustain sorunu olmuyor 🙂 benim gitar ince SLS sapı olmadığından FR olmasına ragmen kamyon gibi ton ve sustain var ama SLS hic denemedigimden bilemiyorum. Muhtemelen onda da pek farklı değildir.