açıkçası o konuda çok fikrim yok. sadece sx sahibi olduğum için söylemek istedim. yamaha pasifica olabilir belki 2. el
Ben olsam Squier'i tercih ederdim.Zamanında Harley Benton custom bir gitar almayı düşünüyordum (hala aklımda kafaya koydum elime fazla para geçince kesin alacağım) ama Harley Benton ların bazıları özensiz bir şekilde geliyor malesef.Eminim hepsinde ya da çoğunda olması gerektiği gibi geliyordur lakin incelemelerde ve yabancı forumlarda görmüştüm, bazı gitarlarda mesela burgular düzgün takılmamış ya da yine kozmetik ufak tefek sıkıntılar mevcut oluyordu.Fender Squier Affinity Tele MN BK
Electric Guitar Body: Poplar, Neck: Maple, Fretboard: Maple, 21 Frets, Pickup: 2 Single coils, Chrome hardware, Colour: Blackwww.thomann.de
Harley Benton TE-90FLT VW Deluxe Series
Electric Guitar Chambered ash body, Bolt-on neck made of Canadian maple, Fingerboard: Maple, Fingerboard radius: 350 mm, Scale: 648 mm, Nut width: 42 mm, 22 Frets, Pickup: 2 Roswell FLT-NI AlNiCo humbuckers, Reversed headstock, DLX chrome hardware,...www.thomann.de
ikisi arasında kaldım arkadaşlar var mı fikri olan ?
Ben de okuduğum bir forumda asla bir tele değil sadece kasası tele görümünde yazmıştı birisi ve kozmetik dediginiz sorunlar oluyor.Ben olsam Squier'i tercih ederdim.Zamanında Harley Benton custom bir gitar almayı düşünüyordum (hala aklımda kafaya koydum elime fazla para geçince kesin alacağım) ama Harley Benton ların bazıları özensiz bir şekilde geliyor malesef.Eminim hepsinde ya da çoğunda olması gerektiği gibi geliyordur lakin incelemelerde ve yabancı forumlarda görmüştüm, bazı gitarlarda mesela burgular düzgün takılmamış ya da yine kozmetik ufak tefek sıkıntılar mevcut oluyordu.
Dediğim Harley Benton gitarı alacak olursam 300/400 lira dediğim kozmetik hatalarını biraz daha iyileştirmek amacıyla luthier parası ayırırdım.
Peki hangi SX e sahipsiniz? Tonu nasıl?Hiç üzerinde modifikasyon yaptınız mı?açıkçası o konuda çok fikrim yok. sadece sx sahibi olduğum için söylemek istedim. yamaha pasifica olabilir belki 2. el
Haklısınız valla şu Harley Benton ların görüntüsüne ben de hayranım.Sg kasa bir model var 3 humbuckerlı Erkin Koray hastası olarak kesinlikle alıp üstünde oynayacağım.Ama sanırsam gibson bi iki sıkıntı çıkardıktan sonra kasanın şeklini ltd viperlar gibi yaptılar onu lurhierde düzelttirmeyi düşünüyorum mesela.Harley benton’ın manyetikleri humbucker squier single coil. Gözünüzden kaçtıysa manyetikler de tercih sebebi olabilir. Te-90 kırmızı modeli vardı harley benton’ın p90 manyetikli semi hollow gövde. Çok tatlı duruyor gitar sırf görüntüsü İçin bir tane almayı düşünüyorum. YouTube incelemelerinde de tonunu beğenmiştim.
Harley benton’ın manyetikleri humbucker squier single coil. Gözünüzden kaçtıysa manyetikler de tercih sebebi olabilir. Te-90 kırmızı modeli vardı harley benton’ın p90 manyetikli chambered gövde. Çok tatlı duruyor gitar sırf görüntüsü İçin bir tane almayı düşünüyorum. YouTube incelemelerinde de tonunu beğenmiştim.
Öncelikle şunu söyleyeyim her gitar her manyetik yükseltmesini kaldırmaz. Yani giriş seviye bir gitara çok pahalı bir manyetik takılınca performans alınmayabilinir. Genelde ağacında kaliteli olması beklenilir. Hele pasif manyetiklerde. Onun haricinde yamaha pacifica çok beğendiğim ve 2.elde bütçeleriniz dahilinde bir gitar. Ve kendime göre herhalde o bütçe aralığında alınabilecek en iyi f/p gitar.Arkadaşlar merhaba.Uzun zamandır gitarla ilgileniyorum.Elimdeki gitar Cort X1 ve artık bu gitar ton olarak kulağıma kötü gelmeye başladı.1000-1200 TL bütçem var.Grubumuzla çaldığımız parçalar aslında çok çeşitli, RATM'den Pink Floyd'a Mor ve Ötesi'nden Şebnem Ferah'a kadar her türde çalıyoruz fakat geneli rock şarkılar oluyor(10 şarkımızın 6'sı Türkçe Rock 3'ü 80-90lar yabancı rock oluyor genelde).Hard rock veya metal şarkılar çok nadir.Bende kişisel olarak David Gilmour tonlarının hayranıyım.Bu yüzden Fender Strat gibi bir hayalim var fakat bunu şu an karşılayamayacağım için SX Alder Strat ve ya Squier Bullet HSS Strat aralarında gidip geliyorum.Alımdan 2 ay sonra da güzel bir manyetik modifikasyonuyla tatlı tonlara ulaşmak istiyorum.Acaba siz ne önerirsiniz? Bahsettiğim gitarlar haricinde önerebilecekleriniz var mı?Ayrıca rock çalmayı sevdiğimizden de HSS dizilimli bir gitar arıyorum.SSS gitarlarla bunu başaramayacağımı düşünüyorum.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Şimdiden çok teşekkürler.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Peki yükseltmeyi kaldırabilecek ucuz yollu bir gitar biliyor musunuz? Çünkü öğrenciyim ve ilk etapta fazla para harcamak istemiyorum.Ayrica Yamaha Pacifica modelini hiç deneymlediniz mi? Tonu nasıl?Klavye rahatlığı nasıl?Öncelikle şunu söyleyeyim her gitar her manyetik yükseltmesini kaldırmaz. Yani giriş seviye bir gitara çok pahalı bir manyetik takılınca performans alınmayabilinir. Genelde ağacında kaliteli olması beklenilir. Hele pasif manyetiklerde. Onun haricinde yamaha pacifica çok beğendiğim ve 2.elde bütçeleriniz dahilinde bir gitar. Ve kendime göre herhalde o bütçe aralığında alınabilecek en iyi f/p gitar.
Ben o kadar profesyonel birisi değilim sadece benimde ilk gitarım çok ucuz bir şeydi ve manyetik olayına girdiğimde burada profesyonellerden aldığım yorumlar buydu ve haklılar. Ha mesela emg 81-85 aktif seti küreğe bile taksan sorun olmaz.Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Peki yükseltmeyi kaldırabilecek ucuz yollu bir gitar biliyor musunuz? Çünkü öğrenciyim ve ilk etapta fazla para harcamak istemiyorum.Ayrica Yamaha Pacifica modelini hiç deneymlediniz mi? Tonu nasıl?Klavye rahatlığı nasıl?