Bu kadar acımasız olmanıza hiç gerek yok.
Bu kadar acımasız olmanıza hiç gerek yok.
En bariz fark birinin klavyesi gülağacı iken diğeri akçaağaç.ikisinin hissiyat farkını deneyerek farkedebilirsin.Arkadaşlar bu iki gitar arasındaki fark nedir, yeni başlayacağım için bilmiyorum. Cevaplarsanız şimdiden teşekkürler.
Squier Affinity Stratocaster Gülağacı Klavye Black Elektro Fiyatı
Squier Affinity Stratocaster Akçaağaç Klavye Black Elektro Gitar | Zuhalmuzik
Hocam yeni başlayacağımı için çalmayı bilmiyorum. Gül ağacı ile Akçaağaç farkı nedir gitar da ?En bariz fark birinin klavyesi gülağacı iken diğeri akçaağaç.ikisinin hissiyat farkını deneyerek farkedebilirsin.
Basit bir google araştırması veyahut youtube araştırması ile bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.Hocam yeni başlayacağımı için çalmayı bilmiyorum. Gül ağacı ile Akçaağaç farkı nedir gitar da ?
Kolay satılması acısından o gitarla başlamanız bence daha iyi. Sizi 1 yıl sonra sıkabilir sonuçta başlangıç gitarı ama yurtdışında okuyacaksanız hem taşıma hem de daha ucuza erişme imkanınız olduğu için(büyük olasılıkla) biraz sabrediverirsiniz nolacak. 🙂Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır elektro gitara ilgi duyuyordum ve artık başlamı düşünüyorum. Eğer sizin için zorluk olmayacaksa başlangıç gitarımı almam hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kulak olarak sert tondan çok mid ve tiz sesleri ve dolayısıyla bu tonların üzerinde durulduğu şarkıları çalmayı daha çok seviyorum/istiyorum. Şu anda düşündüğüm 2 tane seçenek var ama hangisini almam gerektiğinden emin değilim, ancak yaklaşık 2 sene sonra yurt dışına okumaya gideceğimden dolayı kolay satılabilecek ve mümkün olduğunca fiyatının hakkını benim yetenek sınırlarım içerisinde verecek bir şey istiyorum.
1)Hocam tarafından temiz olduğu iddia edilen bir Cort X-3 (500TL) (Şu an bunu aldım, ama daha bugün aldığım için yarı geri verirsem sıkıntı çıkmaz) (Vidaların üstünde tuhaf yeşil bir şey, oksitlenme olmadığına eminim ama ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Şu an elimde gerekirse fotoğraf atarım)
2) Sıfır Yamaha Pacifica 112J/V (1250/1500TL) (Bateri sektöründe Yamaha çok kaliteli bir marka olmakla beraber benimde en sevdiğim kit üretici, gitarlarda bu kalitesini koruduğunu düşünüyorum?)
3) Sizin 2.el veya sıfır önerileriniz
Erkin Koray tonu hakkında pek yorum yapamam ama 3 humbuckerlı sg kullandığını biliyorum. Pink floyd ve duman dersen ama strat kasa gitarlar daha uygun olur. Bahsettiğin şarkıdaki tonlara stratla yaklaşabilirsin ancak sg ile pink floyd duman vb. tonları alman daha zor olacaktır.Arkadaşlar selamlar, benim de kısa bir sorum olacak.
Elektrogitar öğrenmeye çok eski bir ibanez grg170dx ile başladım, henüz hala öğrenme aşamasındayım, yavaş yavaş ilerliyorum ama şu an maddi durumum fena sayılmaz. 3-4 binlere kadar bir bütçem var. Biraz daha yeni, sorunsuz sıkıntısız bir gitara geçmek istiyorum. Selim Işık'ın derslerini takip ederek öğrenmeye çalışıyorum. Aslında yenilemek pek aklımda yoktu, adam akıllı öğreneyim sonrasında alırım güzel bir şey diye düşünüyordum. Ama hazır yıl sonundayız, birçok sitede indirimler var, güzel bir şey denk getirebilir miyim diye bir fikir geldi bir anda aklıma.
Metal müzik ile hiç alakam yok. Şu aralar en favori parçam Erkin Koray'dan Razıyım => Link
Şarkının başındaki kısım çok hoşuma gidiyor, benzer tonlar alabileceğim bir gitar almak istiyorum. Pink Floyd, Duman gibi grupları dinliyorum. Çok sert müzik, sahne almak gibi bir planım yok. Kendi halimde hobi olarak ilgileneceğim, diğer enstrümanlar olmadan çalıp söyleyebileceğim tarzda şarkılar çalacağım.
Görünüş olarak en hayran olduğum tip, Gibson SG görünümündeki modeller.
İleride pişman olur muyum bilmiyorum ama şimdiye kadar Floyd Rose bir işime yaramadı, sabit köprü tercih ederim.
Yurt içinden veya Thomann gibi yabancı sitelerden alabilirim. Toplam maliyet 3 bin civarını çok geçmesin yeter. Öneriler nelerdir?
Hiç acele etmeyip iyice öğrenince daha iyi bir gitar da alabilirim ama işin büyük kısmı gitarını sevmekte, baktığında içinden çalmak gelmeli. Benim şu an ki gitara artık iyice sinir olmaya başladım, bu yüzden ne kadar erken değiştirirsem o kadar iyi olacak.
Açıkçası tek kuşkum taşıma, uçakta kabine gitar alınıyorsa onda da bir sıkıntı yok. Orada gitarlar daha pahalı olduğu için burada almaya daha sıcak bakıyorum. (Sıfır Piyasası) Şu an için eğer bir sıkıntı olmaz ise 2 güne PAC112V almayı planlıyorum ama eğer başka bir öneriniz var ise veya Sahibinden'de (Mersin, Adana veya Ankara'da satılan) mantıklı bir ilan varsa 2.EL onu da alabilirim. Dediğim gibi bu alanda çok bir fikrim olmadığı için sizin önerilerinize bırakıyorum kararımı... Yardımcı olursanız tekrardan çok sevinirim 😁Kolay satılması acısından o gitarla başlamanız bence daha iyi. Sizi 1 yıl sonra sıkabilir sonuçta başlangıç gitarı ama yurtdışında okuyacaksanız hem taşıma hem de daha ucuza erişme imkanınız olduğu için(büyük olasılıkla) biraz sabrediverirsiniz nolacak. 🙂
Geri satma gibi bir niyetiniz eğer var ise squier bakın. Bütçe müsaitse ve eğer uygun fiyatlı denk gelirse squier vibe düşünülebilir. Yani geri satma olayında zaten alım gücü düştüğü için fenderler dışında iyi fiyat vermeseniz kolay kolay satılmıyor.Açıkçası tek kuşkum taşıma, uçakta kabine gitar alınıyorsa onda da bir sıkıntı yok. Orada gitarlar daha pahalı olduğu için burada almaya daha sıcak bakıyorum. (Sıfır Piyasası) Şu an için eğer bir sıkıntı olmaz ise 2 güne PAC112V almayı planlıyorum ama eğer başka bir öneriniz var ise veya Sahibinden'de (Mersin, Adana veya Ankara'da satılan) mantıklı bir ilan varsa 2.EL onu da alabilirim. Dediğim gibi bu alanda çok bir fikrim olmadığı için sizin önerilerinize bırakıyorum kararımı... Yardımcı olursanız tekrardan çok sevinirim 😁
Gayet güzel gitarlar bence gönül rahatlığıyla alabilirsin ama yine de ikinci ellerini kovalamaya bak derim.Bu dolar kurunda sıfır bir şey almak mantıklı değil bence.Squier Classic Vibe 50s Strat alsam, üstte yazdıklarıma göre nasıl olur sizce?
Zuhal Müzik'te 2800 civarına nakit düşürmüşler, daha önce den de çok duyduğum sevilen bir gitardı. Yorumları hiç fena değil zaten, sizler ne dersiniz?
İlk elektro gitar hss bir strat mı olmalı? Epiphone düşünüyorum ama arada kaldım. Alacağım gitarı senelerce çalmayı planlıyorum. Açıkçasi les paul daha çok hoşuma gidiyor
Aklimda epiphone les paul custom pro var. Bir sebebi de thomanndan daha ucuz bir fiyatla alabilir olmam. İkinci olarak ise fender player hss. Fender yurtdışından alınmıyor ve biraz daha pahalıya geliyor. Sanirım custom pro ağırmış. Ne yapsam bilemedim. Henüz oturmuş bir tarzım yok. Yaşadığım yerden dolayı gidip bir markette denemeye şansım da yok. Videolardan izlemek yorumlardan okumak yetersiz kalıyorBak kardeşim ben 20 yaşındayım ilk gitarımı senin yaşında aldım. İlk aldığımda H-H bir stagg gitar almıştım. Biraz çalmaya sesini duymaya baslınca S-S-S gitar istemeye başladım. Sonra biraz rock a kayınca S-S-H ye döndüm. Yani burdan şu sonucu çıkarabiliriz. Gitara göre süreç içinde zevklerin değişebilir. Ha ayrıca şöyle bir şey var. Tabii ki kaliteli bir gitar alıp senelerce çalmak güzel bir şey. Amma velakin ne kadar bütçe ayıracaksın ki ? Yani en basitinden benim american fender telem olsa ömürlük kullanırım ama bu bana 2-3 bin dolara patlar o da imkansız o yüzden. F/P açısından mantıklı ve ilerde değiştirecekken elinden nasıl çıkaracagını da düşün. Ha bu arada marka feşistliğini pek sevmiyorum ben. Yani sadece epiphone olcak yok gibsondan aşağısını çalmam falan çok doğru gelmiyor bana. Çok gitarda profesyonel değilim ama denemek uğruna bir şeyler de önemli diye düşünüyorum. En basitinden şunu atarak konuşmamı bitiriyorum.
Bak mesela ağırlığı farklı desen farklı aynı ağaç ama ne şeyler giriyor işin içine.
133843 eklentisini görüntüle
Distoritionu her ne kadar soft sevsem de çok sevdiğim birkaç parça için kullanacağım ve cahilliğime verin İd core üzerinde o efektlerin bulunduğunu bilmiyordum teşekkürler yardımlarınız için.Roland micro cube için efektleri var ayrıca pedala ihtiyacım yok ama id core için distortion pedalı alacağım demişsiniz. Burda bir çelişki var. İd core üzerinde de delay reverb ve 4 adet modülasyon efekti var. Ayrıca 4 ayrı overdrive kanalı var. Yani distorition pedalı almanız çok gereksiz hele ki soft drivelar istiyorsanız. Ayrıca bu amfiler dijital amfiler ve bu tür amfilerle pedal kullanımı pek önerilmiyor. Bu iki set arasından ben de ilkini öneririm.