Öncelikle soruya cevap, booster'ı mümkün olduğunca düşük tutarsanız ton daha tight olur daha böyle ip gibi olur onun için amfiyi açıp pedalı en düşükte tutmak en iyisi. Artık amfinin gain'i ne kadar doyuruyorsa sizi. Ben şahsen drive'dan ziyade, kompresyon az gelirse ritm gitarda booster açıyorum yalnızca. Yani Palm Muting'lerde böyle ton daha bir vurucu olsun isterim. Ancak sanmıyorum ki Blackstar zaten bu ortamı sağlamasın, hiç çalmadım ama bilemem. Sözün özü, hele hele kayıtlarda ritm gitarda booster illa ki kullanacaksanız -çeşit olsun diye de olabilir- amfi drive'ını düşün ancak hiçbir şekilde Joyo'nun drive'ını biraz olsun açmayın, hep en kısıkta olsun.
Şu da var, amfideki drive ne kadar az ise, ses clean'e yatkın olur, kompresyon azalır. Bu da Joyo'yu booster ayarlarıyla (min gain max vol) açtığınızda volume'un ciddi farkedilir şekilde artmasına sebep olur. Ancak drive'ı sonlarsanız, Joyo yalnızca gain boost* vazifesi görür volume'u belki çok çok az yukarı çeker, yalnızca mid'leri o da.
Hatta bu bu sıra benim derdim 😀 Canlı çalımda, gain boost işi tamam ama, soloda öne çıkmak için bu şekilde kullanım tek başına yeterli değil gibi duruyor. Bi çaresine bakacağız artık.