Metal tonları için ağaç, şekil gibi şeyler tona pek bir şey katmaz. En önemli şey öncelikle hoparlör (ve kayıt yapılacaksa mikrofonlama) ve amfi, ardından da manyetiktir. Hatta benzer amfiler arasında hoparlör ve ardından mikrofonlama tekniği en büyük farkı verecektir, çoğu hi-gain amfi anfi kabin ve mikrofon ile benzer tonları (benzer diyorum, hi-gain diyorum, yoksa ben de biliyorum Badlander ve Fireball farklı) verecek şekilde ayarlanabilir EQ ile. Yani manyetik belirleyici olmakla birlikte en alt sırada, YouTube üzerinden dinlediğin YouTube sıkıştırmasından ve kayıt esnasında EQ'den geçmiş ve çok ağır bir şekilde hoparlör ve amfi karakteri taşıyan tonlar ise hiçbir anlam ifade etmiyor. Başka bir amfiden duysan Fluence en iyisi diyebilirsin.
Tavsiyem içinde bir sıcaklık ve arzu uyandıran, beğendiğin bir H-H taşıyan, aktif manyetiklere sahip bir gitar alman. Eğer aileni razı edebilirsen bir de 1x12 Celestion V30 kabin ve power amp al, ses kartına ya da prosesöre bağla bunları, istediğin tonu (V30 sınırları dahilinde) alırsın sonra. Ama Fluence gibi ayarlı, teknolojik manyetikler öneririm, gerçi ben EMG 81 ile yatıp kalkıyorum, o ayrı =)
Ama, burada çok büyük bir AMA var, sakın ola uzun uzun denemeden Arrow tarzı şekle sahip bir gitar alma. Onların sadece şekli değil, tutuşu filan her şeyi farklı, Strat'a göre tamamen farklı.
Bariton düşünebilirsin bu arada farklılık olsun istiyorsan.