fırıldak oldum bu aralar hiç sorma😀İki dakikada da döndün hemen ha 🙂
Selam arkadaşlar size bikaç şey sorucam ve kaygılarımdan bahsedicem
Ben lise yıllarımdan beri heavy metal müziği seviyorum ve en son geçen sene elektro gitara başlamamla hayatım değişti, dersleri falan bıraktım artık ben müzisyen olmak istiyorum, grubumu kurup sahneye çıkmak, en azından hayatımı müzikle uğraşarak geçirmek istiyorum
Ama diğer taraftan heavy metal eski 90 lardaki popülerliğini yitirdi, hatta müzik yitirdi tamamen, artık tekno müzikler vs. var enstrümanların değeri azaldı.
Bu yoldan gidilir mi sizce mümkün mü? Konservatuvar okuma konusunda kararsızım sonuçta istediğim müzik tarzının eğitimi yok, klasik parçaları da severim vals tarzı falan, ama asıl istediğim heavy metal yapmak... Bunun için ne yapmam gerekiyor nereye gideceğim hiç bilmiyorum, maddi sıkıntılar çekmek de korkutuyor beni diğer yandan. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum...
Bu kafayla orada bile satış görevlisi olman zor. Kimse sana müziği bırak demiyor. Ama bir şekilde hayatını garantiye alman gerektiğini düşündüğümüzden sevmesen de garanti bir işin olmasının iyi olacağını söylüyoruz. Ben istemediğim bir tarzda müzik yapmaktansa sevdiğim müziği hobi olarak yapmayı isterim. Seçimin müzik olacaksa istesen de istemesen de sevmediğin tarzda müzik yapmak zorunda kalacaksın. 1970-1980' lerin İngiltere'sinde yaşıyor olsaydık yürü ya kulum derdik sana....Aslında tam da dediğiniz gibi düşünüyorum, aç mezarı olmaz derler, hiç olmasa do-re müzik bayisinde satış görevlisi olmaya da razıyım, bilmiyorum işte kafam çok karışık bi oraya gidiyor aklım bi buraya😀
Şuanda bi saat önce sönen ışıkları tekrar yaktınız, denemeye devam edeceğim n'olacak sanki en kötü ihtimal 25 yaşına gelince hala annemle kalıyo olurum, bence hiç de kötü sayılmaz😀
Mtv nedir kardeş 🙂 bizim memlekette ne mtv si hiç mi radyo dinlemiyor hiç mi kral falan açmıyorsunuz. Müzik bir endüstri adam son model yer uçağı üretiyor sen diyorsun ki amerikada hala 77 mustang hastaları var. Kafasına star olmayı koymuş adam buraya gelip de fikir danismazdi zaten emin ol. Ayrıca kaç tane hayalini kovalayan adam tanidiysam hepsi sicti buna ben de dahil. Bir projede çalarken benim bu hevesimi gören bir klavyeci abim şöyle demişti hiç unutmam '4 bin yıllık döngü bir gün seni de içine alacak' 🙂 aldı mi? Aldı vallahi!!Bende bir ara böyle düşünüyordum fakat dünya mtv'nin dayatmaya çalıştığı gibi ilerlemiyor. Justin Bieber o kadar efendi bir çocuk ki garibim skandal bile çıkaramıyor. Justin Bieber, Justin Timberlake, Britney Spears falan Walt Disney projeleridir. Müşterileri de hazırdır fakat heavy metal bitti gibi bir durum yok. Bütün dünya cayır cayır gitar çalıyp kafa sallıyor. Yazılım firmaları en güçlü, en gainli amfileri modellemeye çalışıyor. Yabancı gitar dergilerini, sitelerini takip edin çok çok iyi adamlar ve gruplar halen var. Tek fark şu anda ana akım medya bunları gazlamıyor.
Bana sorarsanız ana akımda hair metal falan Kurt Cobain ile bitti. Senin benim gibi giyinmiş bir adam o kadar sağlam bir müzikle geldi ki bir anda peluş don giyen manowar falan insanlara tuhaf geldi. Fakat bu Cobain metali öldürdü demek değil. Sadece yeni bir sayfa açtı demektir.
Konu ile ilgili olarak duyduğum en güzel heavy metal tanımı:
" heavy metal erkeklerin erkeklere yaptığı tek müzik türüdür."
İşin özeti bu..."Kafasına star olmayı koymuş adam buraya gelip de fikir danışmazdi zaten emin ol."Mtv nedir kardeş 🙂 bizim memlekette ne mtv si hiç mi radyo dinlemiyor hiç mi kral falan açmıyorsunuz. Müzik bir endüstri adam son model yer uçağı üretiyor sen diyorsun ki amerikada hala 77 mustang hastaları var. Kafasına star olmayı koymuş adam buraya gelip de fikir danismazdi zaten emin ol. Ayrıca kaç tane hayalini kovalayan adam tanidiysam hepsi sicti buna ben de dahil. Bir projede çalarken benim bu hevesimi gören bir klavyeci abim şöyle demişti hiç unutmam '4 bin yıllık döngü bir gün seni de içine alacak' 🙂 aldı mi? Aldı vallahi!!
fırıldak oldum bu aralar hiç sorma😀
Dönmüştüm ama yazdıkların bi umut ışığı yaktı. O kadar düşünüp taşınıp yazmışsınız bunun üstüne bişey yapmasam size ayıp olur sırf bu yüzden bile şansımı deniycem🙂
Mtv nedir kardeş 🙂 bizim memlekette ne mtv si hiç mi radyo dinlemiyor hiç mi kral falan açmıyorsunuz. Müzik bir endüstri adam son model yer uçağı üretiyor sen diyorsun ki amerikada hala 77 mustang hastaları var. Kafasına star olmayı koymuş adam buraya gelip de fikir danismazdi zaten emin ol. Ayrıca kaç tane hayalini kovalayan adam tanidiysam hepsi sicti buna ben de dahil. Bir projede çalarken benim bu hevesimi gören bir klavyeci abim şöyle demişti hiç unutmam '4 bin yıllık döngü bir gün seni de içine alacak' 🙂 aldı mi? Aldı vallahi!!
Bende bir ara böyle düşünüyordum fakat dünya mtv'nin dayatmaya çalıştığı gibi ilerlemiyor. Justin Bieber o kadar efendi bir çocuk ki garibim skandal bile çıkaramıyor. Justin Bieber, Justin Timberlake, Britney Spears falan Walt Disney projeleridir. Müşterileri de hazırdır fakat heavy metal bitti gibi bir durum yok. Bütün dünya cayır cayır gitar çalıyp kafa sallıyor. Yazılım firmaları en güçlü, en gainli amfileri modellemeye çalışıyor. Yabancı gitar dergilerini, sitelerini takip edin çok çok iyi adamlar ve gruplar halen var. Tek fark şu anda ana akım medya bunları gazlamıyor.
Bana sorarsanız ana akımda hair metal falan Kurt Cobain ile bitti. Senin benim gibi giyinmiş bir adam o kadar sağlam bir müzikle geldi ki bir anda peluş don giyen manowar falan insanlara tuhaf geldi. Fakat bu Cobain metali öldürdü demek değil. Sadece yeni bir sayfa açtı demektir.
Konu ile ilgili olarak duyduğum en güzel heavy metal tanımı:
" heavy metal erkeklerin erkeklere yaptığı tek müzik türüdür."
Aslında tam da dediğiniz gibi düşünüyorum, aç mezarı olmaz derler, hiç olmasa do-re müzik bayisinde satış görevlisi olmaya da razıyım, bilmiyorum işte kafam çok karışık bi oraya gidiyor aklım bi buraya😀
Şuanda bi saat önce sönen ışıkları tekrar yaktınız, denemeye devam edeceğim n'olacak sanki en kötü ihtimal 25 yaşına gelince hala annemle kalıyo olurum, bence hiç de kötü sayılmaz😀
Abi sen sadece o kısmını gördüysen gene iyi, alkolle ve başka şeylerle vs başı dertte gibi bir söylem var uzun zamandır Murat Net hakkında. Harcanmış mıdır peki? Evet harcanmıştır.Onu tanıyan kişilerle muhabbeti geçtiği zaman ise bırak şu sarhoşu vs diyorlar öyle diyeyim.En son Hicri Bozdağ organizasyon, konser vs düzenlerken elinden tutmaya çalıştı ama olmadı.Ben bu baslikta durmaya pek niyetli degilim ama kendi tanik oldugum birkac seyi yazmak istedim. Konuyla pek alakali oldugunu dusunuyorum. Anektodlarin toplami da sonunda bir cesit bilgidir. Bilgi ise belirsizligi azaltan herhangi birsey (Claude Shannon`un tanimi)
Ben yuksek lisans yaparken, Vai`nin, Ahmet Ertegun`un filan mezun oldugu, Pat Metheny`nin hocalik yaptigi Berklee School of Music dibimizde idi, hemen Charles nehrinin karsisinda. Orada music business, production dahil envai cesit muzikle alakali bolum okuyan tonla adam tanidim, dolayli veya dolaysiz olarak.
Tam buraya bir parantez acalim, Berklee School of Music`in hemen karsisinda Daddy`s Music Junkie diye bir yer vardi. Cok da buyuk bir dukkan idi ve de aslinda bir zincirdi. Stoklari genisti, fiyatlari da rekabetci idi, magazada calisanlar da cok duzgun adamlardi ve islerini bilirlerdi. Ustelik her gun 30 tane Malmsteen`i orada amplifikator denerken gorebilirdiniz. Insan durduk yere ilham alirdi diyebiliriz.
Kaldi ki bu dukkan Boston gibi son derece zengin bir sehirde ve Newbury (bizim Bagdat caddesinin karsiligi diyelim) caddesi gibi bir yere yurume mesafesinde super bir konumda ve dedigim gibi Dunya`daki en unlu (illa en iyi demiyorum dikkat ediniz) muzik okulunun hemen onunde idi ve etrafinda baska bir muzik dukkani da yoktu yani bizim Tunel gibi bir yer degil burasi. 40 yil ayakta kaldiktan sonra ben artik orada yasamiyorken 2011 yilinda butun dukkanlari ile ve gayet ani bir sekilde batti. Hemen herkes icin supriz oldu bu gazetelerde haber filan da oldu. Mantiken batmamasi icap ederdi bana ve bircoklarina gore ama demek butun seyleri dogru yapsan/yapmaya calissan bile bazen basi seyler olmuyor olamiyor. Dunyamiz ve hayatimiz sadece bizim kararlarimizla sekillenen seyler degiller bunun milyon orneginden biri bu.
Tabi Daddy`s Music te benim tanistigim son derece yetenekli cocuklardan bir tekinin bile adini duyurdugunu sanmam zaten isim yapmis adamlar ortada. Ornegin Todd diye bir cocugu hatirliyorum, burada soy adini vermeyelim. Adam Joe Stump vs. gibi bir suru herifi de yanina katarak birseyler yapti saglam konuk muzisyenler buldu, milleten soz aldi vs. vs. Isin ticari kismini zaten biliyordu lakin Berklee de okudugu bolum music business, gitar degil ama siki gitarci. Ustelik de bizim memlekette pek gorulmeyecek sekilde caliskan bir adamdi. Gecesi gunduzu muzik ustune kariyer hedefi de catir catir metal yapmak sarkilarinda shred sololar, hizli lickler girla. Ustelik dis gorunusune falan da dikkat eder saatlerce spor salonundan cikmaz vs. Kafasini muzik ve kendine bakmakla kirmis. Ust duzey ekipman kullanir (Metaltronix amfiler, butik gitarlar vs. vs.) ekipmanini da son derece iyi bilir, ve hayvan gibi pro tools vs kullanir kendi kayitlarini kendi yapar. Heavy metal Power metal arasi birseyler yapmaya kasti ve olduramadi, sonra gidip memleketi olan Pittsburgh`in banliyolerinde gitar kursu vermeye razi oldu. Simdi ne yapiyor bilmem ama basina gelebin burun ustu bir ucak cakilmasi oldugu asikar. Ustelik baslangic noktasi ABD ve adam muzik okulu mezunu. Nerede hata yaptigini anlamak pek guc ama sonuc ortada.
Burada bir baska detay da su, Malmsteen gibi orneklerde hep bir takinti soz konusudur, baslarina ne gelirse gelsin yolundan caymaz. Caymamak her zaman basari getirmez tabi ustte de yazdim, lakin cayma ihtimali olan adamin basari sansi en bastan sifirdir. Bu fark onemli. Burada karsimizda forumda hic tanimadigi adamlarin yazdigi mesajlarla vites atip yerine gore fren yapan bir arkadas var. O bakimdan tesvik edici mesajlarimizla bu arkadastan bir Malmsteen cikarmamiz, yetenekten bagimsiz olarak mumkun degil gibi. Istedigi kadar ruyalarini kovalamasini salik verelim.
Bir de memleketten ornek verelim. Benim ornegim Yavuz Cetin degil, onu bir kenara koyalim zaten Yavuz Cetininki herkesce bilinen bir kirik kalp hikayesi. Ben baska bir ornek daha vermek isterim. O da pentagram`in ilk albumunde de calan Murat Net. Simdi bu abide tip var, alip Kaliforniya`ya koysan kimse demez ki bunun ismi Osmanli Sultanlari ile aynidir aslinda.
Teknik olarak iyidir kotudur ayri, orasini tartismayacagim onu size birakiyorum ama bu piyasadakilerin aklinda yer etmis bir isim. Ben ciddiye alinmayi hakedecek bir teknigi/stili oldugunu da hep dusundum ve dusunuyorum. Bu adam cok uzun suredir iyi kotu bu piyasanin icinde, o kadar ki bir cogumuzun yasindan fazladir bu sure ve hep var olma savasi veriyor, ne istedigi/ hakettigi ekipmanlara surekli bir erisimi var, ne de buyuk sahnelere. Ingiltere`ye de ara ara gidip geldigini biliyoruz yani gavur memlekete de erisim var ama belli ki bir getirisi olmamis. Yanilmiyor isem 1.5 sene kadar once SRV muzige 1960 kabin bakmaya gittim. Tam oglen vakti dukkan henuz acilmamis daha. Ben de iceride apartman merdivenlerinde oturmus bekliyorum. Beklerken dis kapidan Murat Net girdi. O da bir ust kata cikacakmis, ben nasilsa SRV ye gelmistir diye davranmadim. O da sasirdi onu gordugum halde niye yol vermiyorum diye. Neyse bu elinde bir Gibson gig bag ile yanimdan kivrilip bir ust kata cikti. Bu arada SRV de hala kapali. Ben de merdivende oturmaya devam ederken girdigi dairede konustuklarina kulak misafiri oldum. Baska bir bey elinde super sarkilar/besteler oldugundan bu sefer (Allah bilir kacinci sefer) turnayi gozunden vuracaklarindan falan bahsediyordu. Kendi nasil tepki verdi bilemem lakin bu konusmalara sesli bir cevap vermedi. Ama benim icimi bir derin huzun kapladi, sanirim o da aci aci gulmustur sadece. Onun gibi bir cogumuz, yaslarimiz ilerleyince yahu ben nerede yanlis yaptim da bu omur boyle gitti gibi bir ic muhasebeyi surekli yapiyoruz. Murat Net ve benzerlerinin ozelinde basaramama halini yaratan etkenlerden biri suphesiz Turkiye`de dogmaktan gelen bir firsat esitsizligidir de.
Bunlar alelade sectigim iki ornek, baska bir suru ornek de aklimda iken, mesajlarinda herseyden cok kararsizlik hakim bir adama, ugruna bir omur adanmis bir heavy metal kariyeri bicmek en azindan benim haddime degil sanirim. Hamdi Ulukaya gibi bir mucizeye hala yer vardir belki ama Steve Harris cikartabilir miyiz ondan cok emin degilim.