selam iyi forumlar, yenilerde headrush pedalboard aldım güzel de tonlar elde ettim açıkcası fakat iki sorum var
- in kısmındaki noise gate i sadece 1 patch için ayarlama şansımız yok mu? ayarladığım db seviyesi tüm patchlerde aynı düzeyde oluyor ses kaybına yol açıyor
- patchler arasında geçişleri boss pedallarına göre çok yavaş bunun bir alternatif çözümü var mı? teşekkürler
Input'da yer alan Noise Gate ortaktır, patch bazında noise gate istiyorsanız efekt blok olarak ekleyin istediğiniz patchlere, sabit açık kalsın istediğiniz ayarda.
Patchler (aslında rig) arası geçiş görsel olarak görece 15-20ms gibi bir süre evet, ve rig'in ne kadar komplike olduğuna göre değişiyor, ama ses geçişi gözlemime göre daha hızlı, ledler görseller falan sonradan geliyor 3-5 ms gibi.
Bunun çözümünü ben şahsen her şeyi tek rig içinde toplamakta buldum, yani clean ton için ayrı drive için ayrı rig açmak yerine x2 amfi koyup gerek A/B switch ve scene modları ile çözüyorum,;örneğin 1. sviçe Clean atadım diyelim scene modunda, buna bastığım "an" olanlar
a) Clean amfi aktif hale geliyor
b) Reverb efekti aktif hale geliyor
c) Chorus efekti aktif hale geliyor
d) Delay efekti aktif hale geliyor
Bunların hepsine ayrı ayrı buton atamaktansa hepsini tek bir yerden aktif/deaktif etmek mümkün. Az kurcalayınca aslında yapılabilecek olasılıklar çok fazla. Birden fazla scene'de eklenebiliyor, yani Scene A da mesela ilgili sviçe basınca tüm ayarlar 1 kerelik komut alıyor, ama Scene B'de ekledik diyelim, ona da şöyle bir şey yapabiliyoruz mesela
a) Clean amfiden Drive amfiye geç
b) Reverb kapat
c) Chorus kapat
d) Delay açık kalsın
e) OD pedalı aç
gibi gibi.. Scene modunu çözerseniz rig değiştirmeye ihtiyacınız kalmayacak güvenin bana.
Gerçi bu dediklerim Prime için geçerli, Pedalboard'da durum nasıl bilmiyorum ama sanırım aynı yazılım.