Headrush Prosesör Bilgi Paylaşımı

Sürekli yeni ürün çıkarmalarını anlamıyorum. Yazılım kısmını yani amfileri, pedalları vs daha iyi hâle getirseler keşke.
Sürekli yeni ürün çıkardıkları yok.
Eski nesil Headrushlar çıkalı en az 6-7 yıl oldu ( en son çıkardıkları mx5 bile şu an itibariyle en az 3-4 yaşında, Pedalboard 2017 yılında çıkmış).
Bu kadar zaman sonra yeni nesil, yeni tabanlı, güncel teknolojiye uyumlu bir ürün serisi çıkarmalari gayet tutarlı oldu. Headrush Prime çıkalı bir buçuk- iki sene oldu, Core çıkalı da tam 1 seneyi geçmiş durumda, zaten trend olarak daha kompakt yapıda bir modelin geleceği de belliydi. MX-5 benzeri boyutta, dahili expression pedallı güzel bir ürün çıkarmışlar gibi görünüyor. Işlemci gücü ve özellik olarak Prime ve Core'dan eksiği var mıdır bilmiyorum ama bu forumda Prime ve Core çok ağır, büyük diye almaktan uzak duran çok kişi var.
Bakalım incelemeleri gördükten sonra neymiş ne değilmiş göreceğiz.
Sıra Quad Cortex, Helix gibi ürünlerin yeni modellerinde.

Son düzenleme:
Sürekli yeni ürün çıkardıkları yok.
Eski nesil Headrushlar çıkalı en az 6-7 yıl oldu ( en son çıkardıkları mx5 bile şu an itibariyle en az 3-4 yaşında, Pedalboard 2017 yılında çıkmış).
Bu kadar zaman sonra yeni nesil, yeni tabanlı, güncel teknolojiye uyumlu bir ürün serisi çıkarmalari gayet tutarlı oldu. Headrush Prime çıkalı bir buçuk- iki sene oldu, Core çıkalı da tam 1 seneyi geçmiş durumda, zaten trend olarak daha kompakt yapıda bir modelin geleceği de belliydi. MX-5 benzeri boyutta, dahili expression pedallı güzel bir ürün çıkarmışlar gibi görünüyor. Işlemci gücü ve özellik olarak Prime ve Core'dan eksiği var mıdır bilmiyorum ama bu forumda Prime ve Core çok ağır, büyük diye almaktan uzak duran çok kişi var.
Bakalım incelemeleri gördükten sonra neymiş ne değilmiş göreceğiz.
Sıra Quad Cortex, Helix gibi ürünlerin yeni modellerinde.
Aslında kastettiğim prime ve core ürünlerinin hemen hemen sonrasında çıkması. Bende de prime var. Ama şu masaüstü kontrol çok işlevsel oldu. Bu sebeple gönlümü kazandı. 🙂 QC’yi çok merak ediyorum.

Aslında kastettiğim prime ve core ürünlerinin hemen hemen sonrasında çıkması. Bende de prime var. Ama şu masaüstü kontrol çok işlevsel oldu. Bu sebeple gönlümü kazandı. 🙂 QC’yi çok merak ediyorum.

Bir önceki yazdığınıza katılıyorum. Çünkü Prime ve Core serisinin içerisine 7 yıllık amfi modellemesi koymayı doğru bulmuyorum. Bende de Core var. Alet gerçekten harika. Hardware olarak çok güçlü. Looper, practice tool, wifi, dropbox, yeni ekran kontrolü vs vs. harika ama tonalite olarak yukarı çekmek gerek. PlayStation 5 alıp PlayStation 2 oyunu oynamak gibi bir şey şuan. Madem modelleme yazılımı aynı kalacak neden güçlü dsp kullanıyorsun. Sıfır Mx5 16000, Prime 45000. Bahsettiğimiz özellikler 30000 liralık farka değmez bence şuanda. Çünkü
ton aynı ton. Prime ve Core serisinde madem güçlü işlemci kullandın o zaman güçlü yazılım gerek. Yukarıda Hakan Abi'nin paylaşımında yeni amfi eklemişler ama onlar clone sanırım. Daha deneme şansım olmadı. Umarım iyidir. Ama sanmıyorum. Clone konusunda iyi değil bence.

Neural Dsp yazılımda çok başarılı. QC bir flagship. Çıktığı dönem o da parasını hak etmiyordu ama acayip konuma getirdiler QC'yi. Tonal olarak QC Prime'i çerez niyetine yer şuan. QC ve Fractal FM serisi en başarılı modelleyiciler dünya üzerindeki.

Revalver ik çıktığında büyük sükse yaratmıştı vst olarak, amfilerin pedalların tek tek dirençlerine tüplerine giriş çıkış katlarına kadar değişiklik yapılabiliyordu, Revalver 5 i denemedim açıkçası çıktığından bile haberim yeni oldu, peavey satmış bunlara, bu özelliği aletlere ekleseler kolay kolay kimse rekabet edemez bunlarla artık.

Flex Prime çıkmış,MX5 yerine.

Güzel özelliklerle taşınabilir.

Bir de FRFR-GO çıkarmışlar. 3.5 kg ağırlığında. Processörle beraber koy çantana götür eşe dosta giderken.

Bu arada Flex Prime fiyatı 500 $ civarında. Thoman'da MX5 fiyatı 10 bine gerilemiş. Bakalım bizim piyasaya kaçtan girecek ve orta segment processor piyasasını nasıl etkiler?

Son düzenleme:
Biraz güncellemeye baktım bugün,remote olayını henüz beceremedim web tabanlı değilde uygulama tabanlı olsa çok güzel olurmuş

Yinele inovatifliğini seviyorum bu firmanın.
Cihazınız kullandığınız wifi ağına bağlı olmalı. Sonra aynı wifi ağına bağlı bilgisayar, tablet veya telefon tarayıcısına headrushcore.local yazın. Uzaktan kontrole erişim sağlamış olacaksınız.

Bir şey soracağım. Örneğin ben tek amfi üzerinde low ve hi gain geçişi yapmak istiyorum tek sviç ile, bunu nasıl sağlayacağım? Scene modunda çift amfi ekleyerek yapabildim biri low biri hi gain ama bu alet bunu yapabiliyor olmalı diye düşünüyorum.

Bir şey soracağım. Örneğin ben tek amfi üzerinde low ve hi gain geçişi yapmak istiyorum tek sviç ile, bunu nasıl sağlayacağım? Scene modunda çift amfi ekleyerek yapabildim biri low biri hi gain ama bu alet bunu yapabiliyor olmalı diye düşünüyorum.
Çift amfi eklemenize gerek yok. 2 yolu var 1. yol amfiyi x2 butonundan yeni eklenen özellik ile tek slotta 2 yapıp (Switch doubling) switch ile basarak ikisi arasında geçiş yapabilirsiniz. 2. yol ise yanlış hatırlamıyorsam amfide preset oluşturduktan sonra switch ile bu amfi prestleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Tek bir amfi slotu kullanarak 2 amfi kullanmış olursunuz.

Çift amfi eklemenize gerek yok. 2 yolu var 1. yol amfiyi x2 butonundan yeni eklenen özellik ile tek slotta 2 yapıp (Switch doubling) switch ile basarak ikisi arasında geçiş yapabilirsiniz. 2. yol ise yanlış hatırlamıyorsam amfide preset oluşturduktan sonra switch ile bu amfi prestleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Tek bir amfi slotu kullanarak 2 amfi kullanmış olursunuz.

Önce A/B yöntemini keşfettim, sonra da Preset olayını. Hayat artık çok güzel 🙂

Geri