Headrush Prosesör Bilgi Paylaşımı

Bana göre en büyük farkları şunlar diyebilirim.

1) Headrush Prime modelinde bütünleşik olarak ayak pedalı var, Core modelinde yok ama Core modeline EXP bağlayabiliyorsun hem Volume hem Wah olarak.
2) Headrush Prime modelinin ekranının sağ tarafında ince parametre ayarlayan 3 tane tuş var. "PUSH TO ENTER" kısmı olmadığından doğruca parametreler kenara geliyordu ve ayarlıyordun tabiki ince detay verecekseniz bu önemli, Headrush Core modelinde ise sadece seçip basrak yapıyorsun. Sadece 3-5 saniye zaman kaybı o kadar.
3) Prime modeli tank gibi ağır, Core ise hafif denebilecek seviyede.
4) Sahnede mod-effect açıp kapama tuşu çok olduğu için sahne için Prime daha ideal (Core modelinde 5, Prime modelinde ise 12 adet var).
5) Evde birisi kullanacaksa kesinlikle Core + EXP pedal diyorum. 12.000 TL' lik farkı bence bunlar vermiyor.
6) İkisinin de eksiği bana göre EXP pedal dışında ekstra footswitch pedal girişinin olmayışı. Bu neden ihtiyaç? Ben ürünü masada elimde dokunmatik olarak kullanırken bir yandan da ayak ile ton arasında geçiş yapmak istiyorum buna kablosuz aparat almadan yapamıyorsun ya da ben bilmiyorum.

Bu yazdıklarımda bir şey fark ettiniz mi? Hiçbirisi tona etki etmiyor. 🙂 O yüzden Core + EXP (M-Audio fiyatı 1000 TL) ile ekonomik bir ton canavarı bana her türlü yetiyor.

Tabiki bu bana göre aradaki farkı oluşturmayacak farklar onun dışında cidden ikisi de en az 5 sene başka bir cihaza gereksinim bıraktırmıyor. İyi tonlarda var kötü tonlarda ama bulduğum tonlar bana yetiyor, yakında kullandığım bazı tonları da burada video halinde eklerim.

Geri