Headrush Prosesör Bilgi Paylaşımı

Selamlar MX5 kompakt kayit aleti olarak kullanilabilir mi ? Amacim bilgisayar kullanmadan inputa hem gitar hemde synth girip demo kayitlar alabilmek.Suan thomann fiyati 300 euro gözüküyor bana cok makul geldi o fiyatlara anca mooer falan geliyor.

Selamlar MX5 kompakt kayit aleti olarak kullanilabilir mi ? Amacim bilgisayar kullanmadan inputa hem gitar hemde synth girip demo kayitlar alabilmek.Suan thomann fiyati 300 euro gözüküyor bana cok makul geldi o fiyatlara anca mooer falan geliyor.
Thomann' dan nasıl alacaksınız? Gümrük sınırı varken alamazsın 300 Euro olur 500 Euro' lara hatta daha fazlaya çıkar. Onun dışında kayıt için gayet iyi bir alet. "HeadRush MX5 bilgisayarınıza bağlandığında HeadRush MX5'i 24 bit 96 kHz ses arabirimi olarak seçip kullanabilirsiniz."

Thomann' dan nasıl alacaksınız? Gümrük sınırı varken alamazsın 300 Euro olur 500 Euro' lara hatta daha fazlaya çıkar. Onun dışında kayıt için gayet iyi bir alet. "HeadRush MX5 bilgisayarınıza bağlandığında HeadRush MX5'i 24 bit 96 kHz ses arabirimi olarak seçip kullanabilirsiniz."
Almanyada yasiyorum kargo problem degil.Benim merak ettigim konu looper özelligi ne kadar kullanisli.En azindan parca parca sarkilari kaydedip daha sonra bunlari bilgisayar veya telefon ortaminda birlestirip düzenleyebilir miyim. Ve loop kismindaki layerlar ayri ses dosyalari olarak mi kaydediliyor.Sadece mx 5 ile tam sarki olmasada sarkinin bir bölümünü farkli enstrumanlar ile kayit etmek ne kadar pratik ?

Tek kafama takılan husus şu oldu prime da. Kendi expression pedalı yeteri kadar hızlı değil gibi, yani ani topuk taban hareketlerinde nispeten hissedilir derecede geriden gecikmeli geliyor bir kaç milisaniye kadar, deneyimleyen oldu mu bunu acaba?

Headrush kullanıcılarına bir sorum olacak. Neden Boss değil de Headrush? Yeni nesil prosesörlerden birini düşünüyorum (daha çok tetris ekranından çıkmak için, ama ton ve efektler de önemli).

Boss kullanmadım,Ancak Headrush ın Cloud ,Dropbox dan track atıp practice üstünden çalabilme,çok iyi dokunmatik ekranı,30 dakika looper,donanım tarafında sağlam ve şık kasası sebepler.

Moore GE 300 kullanmıştım,Helix de test ettim tonları gerçekten iyi Headrush ın

Boss kullanmadım,Ancak Headrush ın Cloud ,Dropbox dan track atıp practice üstünden çalabilme,çok iyi dokunmatik ekranı,30 dakika looper,donanım tarafında sağlam ve şık kasası sebepler.

Moore GE 300 kullanmıştım,Helix de test ettim tonları gerçekten iyi Headrush ın
Headrush'ın tonları Helix seviyesinde mi? Yabancı sitelerde Helix çok övülüyor. Zamanında denemiştim fakat şimdi üzerinde bir sürü update gelmiş, firmware'ler değişmiş. Aradığım özellikler ufak olması, ayarlamaların bilgisayar açmadan prosesör ekranından kolay yapılabilmesi, amfi ve efektlerin iyi olması. Headrush Gigboard denemiştim bir ara tablet gibiydi, arayüzü Boss'a göre iyiydi. Baktığım modeller Boss GX-10, Hotone Ampero II (son çıkan ürün), Ampero II Stomp, Headrush MX5, Headrush Prime Flex, Mooer GE200 Pro, Mooer GE1000Li gibi modeller (tabi Türkiye'de satılması bulunması vs de etkileyebilir)

Headrush MX5, Headrush Prime Flex
Şu ikisi arasında eğer bütçe ile ilgili bir sorun yoksa MX5'i eleyip Prime Flex'i kadraja alabilirsiniz. En azından @gokhanakcagoz'ün altta belirttiği özelliklere sahip olacaksınız. Bunlara ek olarak amfi ve pedal klonlama cabası(elinizde varsa bunları klonlayabilirsiniz)
Headrush ın Cloud ,Dropbox dan track atıp practice üstünden çalabilme,çok iyi dokunmatik ekranı,30 dakika looper

Headrush Gigboard denemiştim bir ara tablet gibiydi, arayüzü Boss'a göre iyiydi
Artık daha iyi arayüzü. Ve aldığı güncellemelerin çoğu MX5, Gigboard gibi eski ara yüzlü modellere gelmiyor ya da kısmen geliyor.

Son düzenleme:
Headrush kullanıcılarına bir sorum olacak. Neden Boss değil de Headrush? Yeni nesil prosesörlerden birini düşünüyorum (daha çok tetris ekranından çıkmak için, ama ton ve efektler de önemli).
Çünkü yıl 2024 olmuş olmasına rağmen Boss, prosesörlerdeki başarısını rakipleri gibi 3-5 kat öteye taşıyamadı halen. Bir de bence, Boss bu işe kaç sene önce analog pedallar ile başladı, ki çoğu efsane olmuştur herkes bilir, ama Line 6, Headrush (nam'ı değer Pro Tools'un yapımcısı Avid), hatta Digitech de eklenebilir belki (DOD dönemini tenzi edersek) gibi firmaların ana odağı prosesörler oldu hep. Boss'da yarıştan geri kalmamak için GT serisiyle başladı işe, ki GX-700 Rack, GT-3 ve GT-6 zamanına göre epey iyiydi, nice sanatçılar kullandı halen daha da kullananları var, ama GT-1000 ile kıyasladığın zaman aynı aletin laciverti olduğunu görüyoruz, lütfen IR desteği eklenmiş o kadar, DSP desen ne kadar iyi ve modern tartışılır..

Çünkü yıl 2024 olmuş olmasına rağmen Boss, prosesörlerdeki başarısını rakipleri gibi 3-5 kat öteye taşıyamadı halen. Bir de bence, Boss bu işe kaç sene önce analog pedallar ile başladı, ki çoğu efsane olmuştur herkes bilir, ama Line 6, Headrush (nam'ı değer Pro Tools'un yapımcısı Avid), hatta Digitech de eklenebilir belki (DOD dönemini tenzi edersek) gibi firmaların ana odağı prosesörler oldu hep. Boss'da yarıştan geri kalmamak için GT serisiyle başladı işe, ki GX-700 Rack, GT-3 ve GT-6 zamanına göre epey iyiydi, nice sanatçılar kullandı halen daha da kullananları var, ama GT-1000 ile kıyasladığın zaman aynı aletin laciverti olduğunu görüyoruz, lütfen IR desteği eklenmiş o kadar, DSP desen ne kadar iyi ve modern tartışılır..

Boss piyasadaki en eski prosesör ureticilerinden biri. Diger markalarin cogu daha portakalda vitamin bile degildi. GT-1000 ile önceki Boss prosesorlerinin alakası bile yok ton kalitesi açısından. GT-1000 çok çok daha iyi. PC arayüzü çok kullanışlı. Patch geçişleri arasında hiç gecikme yok. Boyutları amiral gemisi model için gayet kompakt sayılır ve ağır değil. Headrush kullanmadım ama hem ton karsilastirmalarinda GT-1000'den geride kaldığı epey materyal dinledigimden, hem de PC arayüzü olmaması ve abarti boyutları nedeniyle Prime'a geçmeyi hiç düşünmedim bile.

Bir yerden sonra insan artık basit ve kolay kullanım arıyor. Genelde DAW ve plugin kullanıyordum, git hoparlörü aç, bilgisayarı aç, programı aç vs zor geliyor 😅 yaşlanmışım artık. Artık eskisi gibi de değil çok seçenek var, ton olarak çoğu iş görür gibi duruyor. Biraz baktım da Tonex Pedal'a da güncelleme geliyormuş, normalde amfi pedalı olarak çıkan cihaz bile artık prosesör oldu. Galiba Headrush en kolay cihaz, 7 inç dokunmatik ekran iyi gibi, pedallı olanlardan Hotone Ampero II'deki ekran 5, Headrush Flex'teki 4 inç ekran.

Boss piyasadaki en eski prosesör ureticilerinden biri. Diger markalarin cogu daha portakalda vitamin bile degildi. GT-1000 ile önceki Boss prosesorlerinin alakası bile yok ton kalitesi açısından. GT-1000 çok çok daha iyi. PC arayüzü çok kullanışlı. Patch geçişleri arasında hiç gecikme yok. Boyutları amiral gemisi model için gayet kompakt sayılır ve ağır değil. Headrush kullanmadım ama hem ton karsilastirmalarinda GT-1000'den geride kaldığı epey materyal dinledigimden, hem de PC arayüzü olmaması ve abarti boyutları nedeniyle Prime'a geçmeyi hiç düşünmedim bile.
Boss cihazlarda amfi ve kabin ayrılabiliyor mu? Helix cihazlarda iki seçenek var, amp+cab ya da sadece amp sonra da IR dosyası.

Boss GX-100'de amfi+kabin birleşik tek bir blokta yer alıyor, o bloktaki IR değiştirilebiliyor.

drive - amfi - delay - reverb - kabin gibi bir sinyal zincirinde örneğin DİĞER prosesörlerde amfi (preamp veya amp bloğu) kullanmayıp efekt loop'ta Tonex pedal kullanıp dışarıdan amfi modellemesi prosesörlerdeki IR dosyaları ile birlikte çalıştırılabiliyor, amfi ve kabin arasına da delay reverb chorus gibi efektler konumlandırılabiliyor. Bu Boss GX-100'de olmuyor ve muhtemelen Boss GX-10'da da olmayacak.

Son düzenleme:
Boss cihazlarda amfi ve kabin ayrılabiliyor mu? Helix cihazlarda iki seçenek var, amp+cab ya da sadece amp sonra da IR dosyası.

Boss GX-100'de amfi+kabin birleşik tek bir blokta yer alıyor, o bloktaki IR değiştirilebiliyor.

drive - amfi - delay - reverb - kabin gibi bir sinyal zincirinde örneğin DİĞER prosesörlerde amfi (preamp veya amp bloğu) kullanmayıp efekt loop'ta Tonex pedal kullanıp dışarıdan amfi modellemesi prosesörlerdeki IR dosyaları ile birlikte çalıştırılabiliyor, amfi ve kabin arasına da delay reverb chorus gibi efektler konumlandırılabiliyor. Bu Boss GX-100'de olmuyor ve muhtemelen Boss GX-10'da da olmayacak.

GT-1000 var bende, diğerlerini bilmiyorum ancak GT-1000'de her parametre tumuyle birbirinden bağımsız. Yani preamp ayrı, kabin ve mic ayarlari ayrı (burada IR da secilebiliyor), efektler ayrı. Mesela 1. preampi prosesorden sol tarafta, 2. preampi PC'deki yazilimdan sag tarafta, 3. preampi 2. loop olarak amfiden alıp sola veya sağa koyup, sol ve sağ farkli IR veya kabin-mic sim seçip, efektleri de herhangi bir sıralamada kullanabiliyoruz. Ne kadar gerekli olduğu şüpheli olsa da parametrelerin bağımsız ayarlanabiliyor olmasi ve 2 FX loop prosesoru epey versatil kılıyor.

GT-1000 var bende, diğerlerini bilmiyorum ancak GT-1000'de her parametre tumuyle birbirinden bağımsız. Yani preamp ayrı, kabin ve mic ayarlari ayrı (burada IR da secilebiliyor), efektler ayrı. Mesela 1. preampi prosesorden sol tarafta, 2. preampi PC'deki yazilimdan sag tarafta, 3. preampi 2. loop olarak amfiden alıp sola veya sağa koyup, sol ve sağ farkli IR veya kabin-mic sim seçip, efektleri de herhangi bir sıralamada kullanabiliyoruz. Ne kadar gerekli olduğu şüpheli olsa da parametrelerin bağımsız ayarlanabiliyor olmasi ve 2 FX loop prosesoru epey versatil kılıyor.
Hmm internetten gt1000 için tone studio programını indirip baktım az önce evet orda öyleymiş. Yeni arayüze geçince bu özelliği kaldırmışlar. Amfi ve kabin birleşik tek bir blok, amfi ve kabin arasına da doğal olarak efekt bloğu eklenemiyor, kabinden sonra eklenebiliyor.

GX-10 da muhtemelen GX-100 gibi olacak. Bende GT-1 var, onu Mooer Cab x2'ye bağlayıp ordan da referans monitör çiftine bağlıyordum. GX-10'a geçersem pek bir farkı kalmadı olayın. Ekstra IR pedalından kurtulabilseydim iyi olacaktı. O zaman ufak prosesörlerden geriye headrush ve ampero kalıyor.

Yabancı forumlarda biri cevap döndü. Boss GX-100 için mantıklı bir açıklama yaptı.

Normalde amfi ve kabin birleşik tek bir blok, cihazda da iki amfi bloğu kullanılabiliyor.

Örnek basit bir sinyal zinciri şu şekilde:
drive - amfi1 - delay - reverb - amfi2

Amfi1 bloğuna kullanmak istediğiniz amfiyi seçiyorsunuz (mesela x-modded) ve bu blok için kabin simülasyonu kısmını kapatıyorsunuz.

Amfi2 bloğuna Clean amfilerden birini seçiyorsunuz, gain’i 0’a diğer ayarları saat 12 yönüne çeviriyorsunuz (böylece tona etki etmiyor). Bu amfi2 bloğu için seçtiğiniz Clean amfi için kabin kısmını açıyorsunuz ve istediğiniz IR dosyasını buraya yükleyip seçiyorsunuz.

Sonuçta amfi1 bloğu amfi gibi amfi2 bloğu kabin gibi çalışıyor ve araya delay reverb efektleri koyabiliyorsunuz.

Geri