Bunlar ana kız mı ? 🙂91009 eklentisini görüntüle Pakize ile Firuze
Bunlar ana kız mı ? 🙂91009 eklentisini görüntüle Pakize ile Firuze
İkizler. 🙂Bunlar ana kız mı ? 🙂
Sevgili Tunç kardeşim,Bütün çocukluğum ve gençliğim boyunca köpeklerim oldu hem de birçok. Fakat şartlar gereği artık besleyemiyorum. Sizin şu tatlıları gördükçe cidden kıskanıyorum.
Sizleri de hayvan dostu olduğunuz için ayrı ayrı tebrik ve teşekkür ediyorum.
Aynen abim benimde bakımını üstlendiğim hayvanlar var, birde kumrularım var 🙂 2 taneyle başladık şimdi 15 den fazlalar. İnsanı rahatlatan bir duygu bu, anlatılmaz yaşamak gerekir. Senin vesilenle bende herkesi duyarlı olmaya davet etmiş olayım.Sevgili Tunç kardeşim,
Hayvan sever olmak , evinde hayvan beslemek bir erdemdir. Benim de evimde ; minik bir yavru iken sokaktan aldığım bir kedi var ve onunla adeta can yoldaşı gibi yaşıyorum.
Ancak şunu da yapıyorum :
Ben Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nın orada ikamet ediyorum. Mahallemizde ( Park alanı dahil olmak üzere ) çok miktarda sokak kedisi ve 6 adet sokak köpeği yaşıyor. Mahallede yaşayan hayvan sever 4-5 kişi ; hiç bir kimseden destek beklemeden , aramızda bu sokak hayvanları konusunda iş bölümü yaptık. Yaptığımız iş bölümü ; bu hayvanların günlük gıda ihtiyaçlarının karşılanması , yeri geldiğinde acil veterinerlik hizmetlerinin temin edilmesi ( bu hizmet için mahallemizdeki veteriner bir arkadaşımızla özel fiyatlandırma çerçevesinde antlaştık ) ve günlük gıda ihtiyaçlarının fiziki olarak bu hayvanlara dağıtılması kapsamında . Yani biz bu 4-5 kişi ; adeta bir imece usulü , kendi maddi imkanlarımızı ve fiziki gücümüzü bu işe gönüllü olarak koyduk.
Bana da 6 adet köpeğin yedirilmesi , bakımı ve bu operasyonun finansmanı düştü. Ben bu işi yağmur , kar , çamur ve sıcak demeden ( bu yaşımda) 365 gün büyük bir zevkle yapıyorum. Hatta son 4 yıldır sırf bu yüzden tatile bile gitmedim. Çünkü bu müthiş bir duygu. Her şeyin ötesinde...
Bu vesile ile sonuç olarak şunu belirtmek istiyorum :
Benim bu başlığı okuyan tüm hayvan sever dostlarımdan ricamdır : Lütfen sokak hayvanları konusunda imkanınız ölçüsünde elinizi taşın altına koymağa gayret ediniz. Çünkü onlar da kıymetli bir canlı varlıktır. Ayrıca unutmayınız ki ; onlar bize Allah'ın emanetidir....
Sevgili Tunç kardeşim,
Hayvan sever olmak , evinde hayvan beslemek bir erdemdir. Benim de evimde ; minik bir yavru iken sokaktan aldığım bir kedi var ve onunla adeta can yoldaşı gibi yaşıyorum.
Ancak şunu da yapıyorum :
Ben Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nın orada ikamet ediyorum. Mahallemizde ( Park alanı dahil olmak üzere ) çok miktarda sokak kedisi ve 6 adet sokak köpeği yaşıyor. Mahallede yaşayan hayvan sever 4-5 kişi ; hiç bir kimseden destek beklemeden , aramızda bu sokak hayvanları konusunda iş bölümü yaptık. Yaptığımız iş bölümü ; bu hayvanların günlük gıda ihtiyaçlarının karşılanması , yeri geldiğinde acil veterinerlik hizmetlerinin temin edilmesi ( bu hizmet için mahallemizdeki veteriner bir arkadaşımızla özel fiyatlandırma çerçevesinde antlaştık ) ve günlük gıda ihtiyaçlarının fiziki olarak bu hayvanlara dağıtılması kapsamında . Yani biz bu 4-5 kişi ; adeta bir imece usulü , kendi maddi imkanlarımızı ve fiziki gücümüzü bu işe gönüllü olarak koyduk.
Bana da 6 adet köpeğin yedirilmesi , bakımı ve bu operasyonun finansmanı düştü. Ben bu işi yağmur , kar , çamur ve sıcak demeden ( bu yaşımda) 365 gün büyük bir zevkle yapıyorum. Hatta son 4 yıldır sırf bu yüzden tatile bile gitmedim. Çünkü bu müthiş bir duygu. Her şeyin ötesinde...
Bu vesile ile sonuç olarak şunu belirtmek istiyorum :
Benim bu başlığı okuyan tüm hayvan sever dostlarımdan ricamdır : Lütfen sokak hayvanları konusunda imkanınız ölçüsünde elinizi taşın altına koymağa gayret ediniz. Çünkü onlar da kıymetli bir canlı varlıktır. Ayrıca unutmayınız ki ; onlar bize Allah'ın emanetidir....
Birini az beslemişsin o zaman 🙂İkizler. 🙂
Pakize hanim bir prenses oldugu icin az yer, kendisini sevdirmeye cagirir, yalanmaz kendisini sildirir.Birini az beslemişsin o zaman 🙂
Formları çok güzel. Genelde cama camda besliyorsunuz sanırım. Yüzgeçlerinde kararmalar olmadığına göre oldukça sağlıklılar.
Cama cam evet. İlk önce küçük bir koloni idiler. Şimdi totalde 1400 litre 11 adet akvaryum oldu. Resimdekiler sadece birkaçı. Yavrular vs. vs. evcil dosttan öte, direk birey oldular. Kendilerine ait odaları var! 🙂
Benim de güney amerika biotopu kurasım var ama cam cam dışı ph tutturmak v.s. uğraştırıcı yoksa hepsini çok seviyorum.