Evet, yaşına girmedi. Siz de anlıyorsunuz kuşlardan belli ki 🙂Gözlerden ayaklardan belli daha yaşına girmemiş galiba.
İsmi Nef'i. Ev için güzel bir neşe kaynağı bence şanslı bir çocukluk geçirmişsiniz bu konuda 🙂 İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Geçmiş zaman kullandığınıza göre artık sizinle değil sanırım Tarzan. Yüzükler kuşların kimliği gibi bir şey. Doğadan yakalanıp gelmediğini, evcil bir ortamda doğduğunu gösterir. Bunlar doğadan yakalanıp gelenlere göre daha az vahşi olurlar, eğitmesi daha kolay olup bence doğal yakalamaya göre daha tercih edilmesi gerekir. Gitardaki seri numarası gibi o tür yüzüklerde de kuşun hangi tarihte doğduğu vs yazması lazım ama Türkiye'de buna pek önem verilmiyor. 100 tane o halkalardan sipariş ediyorlar rastgele takıyorlar kuşların ayaklarına yavruyken tabii bu konuda da sahtekarlıklar yapılıyor o konulara hiç girmeyeyim yeterince uzun oldu zaten 🙂@Ekonline Çok güzel ve yetenekli bir hayvan. Adı nedir?
Çocukken bizde de Jako vardı. Konuşmasıyla korkuturdu beni : ). Çığlıklarından adına Tarzan koymuştuk 😀. Ömür boyu sizle olması dileğiyle. Bu arada ikinci resimde sol bileğinde yüzük gibi bir şey var. Onun bir işlevi var mı merak ettim.
@Ekonline Çok güzel ve yetenekli bir hayvan. Adı nedir?
Çocukken bizde de Jako vardı. Konuşmasıyla korkuturdu beni : ). Çığlıklarından adına Tarzan koymuştuk 😀. Ömür boyu sizle olması dileğiyle. Bu arada ikinci resimde sol bileğinde yüzük gibi bir şey var. Onun bir işlevi var mı merak ettim.
Amfileri durduğu odaya 100 litrelik bir akvaryum koymayı planlıyorum. Nem artışının amfilere etkisi ne kadar artıyor, bu şekilde kullanan var mı? Yoksa hiç mantıklı değil mi?
Ben İstanbul'dayım, aklıma Antalya da Akdeniz de gitar çalanlar geliyor. Bu insanlar ne yapıyor bu kadar nem de o zaman...
Nemi emecek materyal.. vs kullanan var ise tavsiyelere de açığım.
Teşekkürler
Amfileri durduğu odaya 100 litrelik bir akvaryum koymayı planlıyorum. Nem artışının amfilere etkisi ne kadar artıyor, bu şekilde kullanan var mı? Yoksa hiç mantıklı değil mi?
Ben İstanbul'dayım, aklıma Antalya da Akdeniz de gitar çalanlar geliyor. Bu insanlar ne yapıyor bu kadar nem de o zaman...
Nemi emecek materyal.. vs kullanan var ise tavsiyelere de açığım.
Teşekkürler
Abi bunu nasıl çektin? bir de kuş gölgesi senin eklemen değilse tarihe geçebilirsin yani.
Teknik bilgi olarak soruyorsanız, ekipman uygunsa çok bir numarası yok ay fotoğrafının. Ben bu fotoğrafta aps-c sensörlü makinede 230mm lens kullanmışım (full frame karşılığı 350mm) Aslında ay fotoğrafın küçük bir bölümünü kaplıyor ama kırptığım için bu şekilde bir kare elde etmiş oldum. Daha dar açılı lenslerle daha yakın ve detaylı fotoğraf elde edebilirsiniz. Ay hızlı hareket ettiği için pozlamayı mümkün olduğunca kısa tutmak gerek; mevcut fotoda ışık ölçümünü noktasal olarak seçmem de pozlamayı 1/400saniye olarak yapabilmeme katkı sağlamış. Onun dışında tripod ve 2-3 sn. gecikmeli çekim yapmak gerek.Abi bunu nasıl çektin? bir de kuş gölgesi senin eklemen değilse tarihe geçebilirsin yani.