Home Studio konusunda yardım

Herkese merhaba arkadaşlar rap müzik ile uğraşıyorum bir home studio kurmak istiyorum. Sadece rap üstüne çalışacağım. Amacım kendi altyapılarımı yapıp kayıt alıp mix mastering yapmak olacak. Bilgisayar tercihimi mac’ten yana kullanacağım ancak hangi mac’i alsam diye kararsız kaldım. Macbook alsam küçük ekran kalacak ve trackpadde rahat çalışamayabilirim imac ile mac mini arasında kaldım. Sanırım kasım ayında piyasaya sürülecek mac mini alacağım gibi gözüküyor. Mac mini içinde ayrıca monitör almam gerekecek ve tabi ki klavye ve mouse. Apple ın klavyesi ve mousesinin gereksiz pahalı olduğunu gördüm ancak sebebini çözemedim. Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim. mac mini için alternatif klavye mouse tavsiyeniz var mıydı acaba ve monitör tavsiyesine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Hocam, elektronik müzik prodüksiyonuyla ilgileniyorum. Benzer ikilemleri ben de yaşamıştım. Sonrasında Macbook Pro aldım. Macbook'u istediğin yere götürebileceğin için mobilite açısından tavsiye ederim (ileride canlı performans yapman gerekebilir vs.) Trackpad yerine Logitech bir klavye ve mouse bağlayabilirsin kullanım kolaylığı açısından. Macbook Pro'ya da çok gerek yok açıkçası. 3 aydır falan Macbook Pro kullanıyorum ve şuan anlıyorum ki 16GB Ram'li bir Macbook Air'de işimi çözermiş.
Evet ekran biraz küçük ama onu da harici ekran bağlayarak çözebilirsin bence. Birde hangi DAW'ı kullanacaksın? O da önemli. Örneğin Ableton ekran küçük olsa bile iyi bir arayüze sahip.

Eğer illa ki masaüstü alacaksan, ben senin yerinde olsan Mac Mini alır Samsung, Asus vb ucuz yollu bir ekrana bağlardım. Klavye ve mouse olarak da Logitech bağlardım. Ben şuan ki macbook'umu Logitech klavye ve mouse'la kullanıyorum gayet iyi açıkçası. Özetle orginal Mac ekran, klavye, mouse vs gerek yok, gereksiz pahalılar.

Burada dikkat etmen tek konu, MUTLAKA 16GB RAM VE ÜZERİ BİR ALET OLSUN 🙂

konuyla alakam yok yani ne rap ne de stüdyo ile ama şunu söyleyeyim... apple mutluluktur
ne driver, ne update, ne mavi ekran hiç üzmez... bazı (o da nadir) software uyumsuzlukları olabilir belki ama bilindik her şey çalışıyor özellikle müzikle ilgili
trackpad kullanmak (harici veya macbook üzerinde) inan mouse kullanmaktan çok daha verimli ve kolay... 3 gün sürmez alışman
büyük bir monitör ve macbook işini görür gibi... ama modellere bak, bazı mac'ler VGA çıkış vardı, şu an ben de 2023 var sadece 4 tane usb-c var denemedim harici moniör bağlamayı hiç... monitör şart ise mac mini de olur
sağa sola taşıma derdin olmayacaksa imac de iyi çözüm... kısaca ben kademeli olarak microsoft ve windows olan her şeyden yavaş yavaş uzaklaşmaya çalışıyorum

Geri