Herkese selam , homestudio kurmayı planlıyorum ekipman listesi çıkarmaktayım ve buna ses kartı ile başlamak istiyorum genel olarak gitar veya bağlama ile birlikte vokal kaydı almak istiyorum yani 1 enstrüman ve 1 vokal oluyor neredeyse alacağım bütün kayıtları bu şekilde planlıyorum tarzım ise türkçe slow türkü pop rock arabesk e bile kayıyor bazen akustik olarak canlı çalabileceğim türkçe şarkıları kendi tarzımda tekrar yorumlamaya çalışıyorum ses kartından tek beklentim gecikme yaşamamak ve vokal preampının bir nebze kaliteli olması çünkü ayrıca preamp almayı düşünmüyorum düşündüğüm ses kartları alakasız olacak ama focusrite scarlett 2i2 , uad apollo twin serisi ve antelope zen tour üçünün biraz alakasız olmasının sebebi yorumların kafamı ciddi derecede bulandırması kullanan kullanmayan herkes yorum yapıyor ve kararsız kalıyorum baya çelişkili yorumlar okudum örnek vermek gerekirse uad apollo twin için şöyle bi yorum okumuştum ses kartını satın aldıktan sonra eğer pluginlerini alacak bütçeniz yok ise almayın dsp nin sadece uad pluginlerinde etki ettiğini ve pluginleri hariç scarlett ses kartından farksız olduğu yorumunu okumuştum uad thunderbolt olması ve fiyat farkındanda anlaşılacağı gibi scarletten üst düzeyde bu konuda yorum yapmak yanlış ama eğer uad pluginlerini satın alacak gücüm yoksa antelope almak daha mantıklı değil mi sonuçta antelope ta thunderbolt girişe sahip ayrıca preamp ı yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla uad den üstün konu biraz kafa karıştırıcı geliyor ama işin içinden çıkamıyorum şuan bazılarıda hiç uğraşma scarlett gen 3 al 4 bin tl fark koyma hiç uğraşma daw programının preamplarından kullan diyor bu konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum uzun bi yazı olduğunun farkındayım kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum