Aranızda Alesis M1 ACTIVE MkII kulanan var mı?
Hesaplı bir monitöre benziyor. Uzun zamandır almayı planladığım Yamaha MSP-5 ler ile arasında az bir fiyat farkı var. Yamaha firmasınının iyi monitörler ürettiğini biliyorum. Alesis hakkında ise pek bir bilgim yok. Mahcem senin yamaha kullandığını geçmiş mesajlardan öğrendim. Biraz daha para verip MSP-5 mi almalı acaba.
SoundonSound daki makalelerde ikisi hakkında da güzel yorumlar yapılmış.
Türkiye'de bu tarz spesifik ekipman almaya çalışmak dert aslında.
Yamaha'nın sayfasında Türkiye distribütörü ile ilgili hiçbir bölüm olmamasının dışında ülkenin ismi bile geçmiyor. İnternetten arattığımda
ise Senkop müzik ismine rastladım. Onları aradığımda bana sadece müzik aletleri (davul,klavye vb..) getirdiklerini söylediler. Daha sonra uzun araştırmalar sonucunda Yapalı adındaki bir firmanın Yamaha'nın
distribütörü falan gibi birşeyi olduğunu öğrendim. Onlarında referans monitörünün ne olduğu hakkında bilgileri bile yok.
Öyle görünüyorki internetten sipariş etmenin dışında yapılabilecek fazla birşey kalmadı. Bu kadar isim yapmış müzik firmalarının Türkiye'deki temsilcilerinin hali içler acısı. Şöyle showroomlar olsa, denesek almak istediğimiz ekipmanı. Benim bildiğim Roland firması bu konuda bayağı
sağlam. Türkiye distribütörünün İstanbul Sıraselvilerde güzel bir showroom u var. Gel görki onlarında teknik servisi rezalet. Klavyeci arkadaşımızın bozulan JD-800 ünü 2 ayda yapamadılar. Hala bekliyoruz....