Kabin Hoparlör Tavsiyesi

Merhaba elimde Blackstar HT 50 Club(İlk Serisi) kafa amfi ve Blackstar HTV112(Celestion seventy80 16ohm çin üretimi) kabin var. Hangi gitarı ya da pedalı taksam da belirli bir alanın dışına çıkamıyorum. Evde lambalı amfiyi zorlayamadığım için o istediğim tonları alamadığım için Harley Benton PA-100 attenuator aldım ama yine istediğim sonucu alamadım. Sonrasında karşıma nasıl olduysa kabin hoparlörleri denk gelmeye başladı ve onlar üzerinde araştırdım ve cidden aynı kafa amfi, gitar üzerinden hoparlör değişimiyle seste ciddi farklılıkların olabileceğini gördüm. Aslında ses konularında biraz dikkatli olurum ama bu ihtimali hiç düşünmemiştim kafa amfinin seste büyük pay sahibi sonra gitar, efekt pedalları, kablolar, topraklama derken hiç hoparlörün etkisi aklıma gelmemişti ama şuan büyük pay sahiplerinden birisinin de hoparlörü olduğunu düşünüyorum. Belki yanılıyor olabilirim bilmiyorum şuan için değişim yapmadım ve sizden akıl, tecrübe, deneyimlerinize dayanarak yardım istiyorum. Gitar olarak gibson sg 61 reissue, schecter synyster custom-s ve epiphone lynyrd skynyrd lp genelde kullandığım gitarlarım. Bunları bu kafa kabin setiyle kullandığımda hep yakın tonlar alıyorum ve amfi üzerindeki eq tepkisi gerekli geri dönüşü vermiyor. Mesela bassı fullesemde kıssamda ciddi bir fark yok aynı şekilde bu mid, treble için de geçerli. İşin garip tarafı da şuan evde ilk amfim olan ve pek sevilmeyen marshall mg15dfx ile çok daha mutluyum o en azından istediğim şeylere yaklaştırabiliyor. Burada benim yapacağım kabin hoparlör değişimi mantıklı olur mu ? Hangi hoparlörleri önerirsiniz ? Ya da komple kafa kabin satıp başka bir kafa kabin mi alıyim ? Ses kartı monitör şuan için istediğim bir şey değil bu konuda biraz eski kafalıyım. Aklımda kabin hoparlörü olarak Celestion Vintage 30 UK üretimi var ama bulamıyorum. Sizin tavsiyeleriniz, deneyimleriniz nelerdir ? İstediğim tonlar olarak ağırlık olarak rock, blues, metal hepsine gitmek istiyorum. Santana, vai, eagles, pink floyd, rammstein, gunsn roses, a7x gibi gibi her tarzda tonlarla ulaşabilmek en azından yakınlaşmak istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Öneri için açıklamamı ya da bilmek istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz unuttuklarım olabilir kusuruma bakmayın şimdiden.

Geri