ht5c amfimin gaini yetmiyor

Merhabalar kullandığım ht5c lambalı amfimden o kuru trash tonunu yakalayamıyorum profilime ekipmanlarımı yazdım üstatlar amfimin karakterinden dolayı mı yoksa extra boostlamak için bir pedala mı ihtiyacım var bilemedim bütün önerilerinize açığım (kill em all ve as the palaces burn albüm tonlarına yakın bir ton yakalasam tatmin olucam gibi 😀)

Bence bir EQ pedalı ile boostlamak istediğiniz sonucu verir.
EQ olmasının avantajı tonu da şekillendirebilecek aracınızın olması olur elinizde.
Kaç DB gain gerekir veya eq pedalları ne kadar sağlayabilir bilemiyorum fakat denemekde fayda var diye düşünüyorum
EQ pedalları kadar işime yarayan başka bir araç bilmiyorum valla

Bence bir EQ pedalı ile boostlamak istediğiniz sonucu verir.
EQ olmasının avantajı tonu da şekillendirebilecek aracınızın olması olur elinizde.
Kaç DB gain gerekir veya eq pedalları ne kadar sağlayabilir bilemiyorum fakat denemekde fayda var diye düşünüyorum
EQ pedalları kadar işime yarayan başka bir araç bilmiyorum valla
teşekkürler hocam mxr m109 iş görür mü

Ben ht metal 5 ile boss sd1 kullanıyordum. Biraz daha modern tarafa kayıyordu ton. Normalde amfide klasik metal tonlarına yakın bir karakter vardı ama ht metal serisi idi.

evet bana biraz daha klasik rock sıcak bir distortionu varmış gibi geliyodu peki sd1 değil de ts9 ile kullansam olur mu hocam
İkisi de aynı görev için kullanılan pedallar, zevk meselesi biraz. Bir de kimi amfide biri başka bir amfide diğeri daha iyi iş görebilir amfilerin tonlamalarına göre. Denemek lazım. Sd1 biraz daha agresif olabilir diğerine göre.

Bu arada nereden ne çıkacağı belli olmuyor. Bir dönem kafa amfim yokken blackstar distx pedalı pre amfi olarak kullanmıştım. Distx'i de MXR Fullbore Metal pedalı ile boostlamıştım. Çok iyi anlaşmışlardı. Tam aradığım bol midli, hafif kapalı, kuru, agresif tonu vermişti. Ht metal 5 kafa ile aynı etkiyi yaratmadı ama fullbore. Ht metal 5'in gaini fazla kaçtı sanırım beraber kullanımda. En iyi sd1 veya eq pedalı ile sonuç almıştım.

Bu arada nereden ne çıkacağı belli olmuyor. Bir dönem kafa amfim yokken blackstar distx pedalı pre amfi olarak kullanmıştım. Distx'i de MXR Fullbore Metal pedalı ile boostlamıştım. Çok iyi anlaşmışlardı. Tam aradığım bol midli, hafif kapalı, kuru, agresif tonu vermişti. Ht metal 5 kafa ile aynı etkiyi yaratmadı ama fullbore. Ht metal 5'in gaini fazla kaçtı sanırım beraber kullanımda. En iyi sd1 veya eq pedalı ile sonuç almıştım.
çok teşekkür ederim hocam açıklamalar için 🙂 deneyeceğim elimdeki imkanları

Geri