Zuhal Müzikmehmet_squ demiş ki:Arkadaşlar cevap vermediniz Ankarada rg2550z yi en uygun fiyata nereden bulabilirim? ne kadara alırım?
Zuhal Müzikmehmet_squ demiş ki:Arkadaşlar cevap vermediniz Ankarada rg2550z yi en uygun fiyata nereden bulabilirim? ne kadara alırım?
bu yazıyı okuyunca sahnede teli kopan floydlu fenderin bana döktürdüğü soğuk terleri hatırladım 😀 güzel bir sisteme benziyor.solitude71 demiş ki:Açıklamaya devam edecek olursak, linkini verdiğim incelemede de yazıyor sanırım (Guitarist derigisinde çıkmıştı o yazı) SynchroniZR tremolo tam olarak floyd rose numaraları yapmak isteyip de o mekanizmayla uğraşmak istemeyenler için yapılmış. Bir kere tellerin direk takılması toplam 3-4 dakikada 6 teli birden hem de köprü yerinden kıpırdamadan değiştirebilmenizi sağlıyor (en baba floyd kullanıcısı bile bana 10-15 dakikadan az uğraştığını iddia etmesin, üstelik bir iki saat de teller otursun hassas akort yapayım vs vs var akabinde). Ayrıca mekanizma tellerden bağımsız, yani dediğim gibi tel bile kopsa köprü mıh gibi sıfır noktasında duruyor. Köprüyü oynatan sadece kolun yukarı aşağı hareketi, yaylar veya tel değil. Arka tarafın resmi Ibanez sitesinde var, oradaki büyük vida yay gerginliğini ayarlıyor, yani eskiden iki büyük vidayla yapılan iş, açıkçası bu köprü mekanizmasında ne işe yarıyor tam emin değilim, nasılsa yay=tel klasik floyd dengesinden farklı olay. Diğer küçük vida ise çevirdikçe köprüye yaklaşıyor ve ucu değdiği zaman köprüyü tek yönlü kilitlemiş oluyor yani Strat tipi köprünüz olmuş oluyor. Palm mute yaparken köprüye uyguladığınız baskı da floyd'daki gibi tüm seslerin bozulmasına sebep olmuyor çünkü köprü sağ elin altında aşağı batmıyor. Denemedim ama tahminimce bend'lerde bend ettiğiniz nota hariç diğerleri bozulmamalı floyd gibi çünkü …. ne dedik… köprü sabit.
Çok iyi bilmiyorum ama sanki Kahler mekanizmasına benziyor desem, bilen varsa düzeltsin, naçizane yorumum budur.
yutup123458 demiş ki:üstündeki manyetikleri emg yaparsan neden olmasın🙂