Bugüne kadar 2 tane rg550 kullandım. Sonuç olarak prestige serilerine bakmanı öneririm, eski gitarlar her zaman masraf sorun vb çıkartıyor. Malesef kimse Tuğberk in dediği gibi korumuyor gitarı öyle. 1989 model rg550 gitarım tamamen ömrünü doldurmak üzereydi 🙂 Edge köprüsü pas içinde elini değmek istemezsin, kalan tüm vidalar pas küf içinde, sapta ağır bir çatlak var ve superwizard sap vardı sanırım o kadar ince ve dar ki çok sıkılmıştım. 2000 model rg550 maple vardı daha sonradan, vida yuvaları filan yalama olmuştu (yayları sıktığın) aynı şekilde ince ve dar sap, köprüde korozyon, fretler bitikti vs... Birazda benim tercihim ben geniş ve daha kalın bir sap kullanmam gerekiyormuş bunu keşfetmiştim 🙂
Şu an ne kullanıyorsun dersen RG1570 🙂 2007 model. Sap biraz daha kalın ve geniş. Pas küf yok çatlak yok fretler daha epey gider. Yaşından dolayı bence. Eskiyen aletin derdi bitmez 🙂 RG550 ler gözümde halen çok güzeller kötülemiyorum asla.
Bende de 97 model ltd var ve söylediklerine katılmamak elde değil . Şu anda harç parası için satışa koydum ancak satılmassa evladıma bırakacağım bi gitar .1996 yılında Zuhal'de 300-400 liralık Washburn bakarken orada çalışan arkadaşımın (Ferruh) tavsiyesi ile, Kıvılcım müzikten 3 ay aç kalma karşılığı 1000 dolar civarı aldığım güzel gitarım.. Normalde vitrin fiyatı 1200 küsur dolardı, case ile 950 dolara verdi Vecdi abi (Yücalan).. Sağolsun ibanez bakıyorsan diğerlerini boşver bunu dene diye vermişti elime gitarı... 9-10 rg550 arasından seçtim aldım.. Üretim yılı galiba 95'ti.. çok prova gördü, kayıt, konser vs.. Halen sıkıntısı yok.. Katolog bilgilerini bulabilirsen Jem ve JS serileri ile karşılaştır.. Manyetik olarak o zamanlar v7-v8, s1 vardı.. Daha önceki yıllarda V1 V2.. Fena manyetikler değillerdir, ben değiştirmedim.. Manyetikler hariç malzeme kalitesi Jem ve JS ile kafa kafayadır (floyd'lar aynı, sap profili aynı, ağaçlar aynı), bir de üstüne inlayleri sharktooth olan LTD sini (tercih tabi) istersen estetik olarak da şahane olur.. Superwizard sap ta eğer tarzına uygunsa tadından yenmez.. Lo Pro Edge floydla onca asılmama rağmen henüz akord kaçıramadım 🙂 Eksisi ne dersen pek yok, her türü çalarsın ama jazz, blues gitarı mıdır dersen tabi ki değil, lakin sırıtmadan götürür.. Progressive için biçilmiş kaftan..
RG550 ve RG570'İn benim bildiğim 3 çeşit üretimi var.Şu anda sıfır olarak satılan modeller eskiden üretilmiş gitarlar mı? Yoksa yeniden üretime geçti mi?
Anladım teşekkürler.RG550 ve RG570'İn benim bildiğim 3 çeşit üretimi var.
1-90'ların başından ortasına kadar üretilen neck plate'li bolt-on bağlantılı olanlar.
2-90'ların sonundan 2000'lerin ortasına kadar üretilen All Access Neck Joint'li bolt-on bağlantılı olanlar. 2001 yapımı bir tanesini kullandım. Muhteşem gitarlar.
3- 2 ya da 3 yıldır üretilen RG5XX'ler. Bunların Genesis Collection adıyla üretilenlerinde de neck plate vardır. Şuanda sıfırını bulabileceğiniz tek RG550 bu üretimden gelenlerdir.
Ibanez bu yeni üretimlerde 20 yıl öncekilerle aynı kalite ağaçları mı kullanıyor bu konuda şüphelerim var. Çünkü o zamanlar RG5xx serisi en yüksek kalitenin bir altı seri idi. Şuan ortalama Japon gitarı diyebiliriz bu seri için. Ama Japonya'nın ekonomik olarak kalkınmasının da etkisi vardır mutlaka.
2-90'ların sonundan 2000'lerin ortasına kadar üretilen All Access Neck Joint'li bolt-on bağlantılı olanlar. 2001 yapımı bir tanesini kullandım. Muhteşem gitarlar.
rg570 95'ten sonra, rg550 ise 97'den sonra aanj'e geçmiş.All Access Neck Joint (AANJ) bağlantı 92 ya da 93'ten sonra olsa gerek.. Benim RG550 gitarım 95 veya 96 üretimiydi, emin olamadım ama AANJ bağlantılı..