_DreamofStyks_ demiş ki:invisiblekid demiş ki:LuciferioN demiş ki:cort'un,ibanez'i eşekten düşmüş karpuza çevirdiğini bizzat ben kendi gözlerimle gördüm,daya doğrusu kulaklarımla duydum.. Özellikle sustain konusunda ibanez 11 sn civarında kalırken cort 30 sn yi bile rahatlıkla geçti.. kanıt budur.. :!: isteyen rg prestige serisi bir gitar ile evl k6 yı gider kendi dener bir müzikevinde ve farkı görür..
Bu test i Gitarci da mi gordun acaba? Cunku o k6 benim k6 mdı! Ve karşılaştırıldıgı gitarda ibanez rg2570 prestige di. Ben de aynı model ibanez alıcaktım ama k6 yı gorunce k6 almıştım sonra gitarım geldiginde 2570 alan diger bi cocugun gitarıyla karsılastırmıstık. Cok daha ucuz olmasına ragmen emin olun k6 o model den daha iyi cıktı 🙂 Hala kullanıyorum ve cok memnunum! Gerekirse bi gitar daha alırım ama bunu satmam! Herkese tavsiye de ederim 🙂
İnanamıyorum ya aktif manyetik takılı bir gitar ile pasif manyetikli bir gitarı sustainlerini yarıştırarak iyi-kötü diye nitelendiren bir arkadaşımız....şaka olmalı tüm bunlar değil mi....
Senin mantığından yola çıkarsak hani şu 150YTL'ye forumda zar zor satılan Squier gitarlara bitane Fernandes Sustainer Kit taksak demek ki dünyanın en iyi gitarı o demek senin için....Niye dediğini duyar gibiyim buralardan....Hemen açıklayım bu kitin normal manyetik duyumu dışında sonsuza kadar giden bir sustain özelliği var.
Yani gözünü seveyim be arkadaşım yani sen aktif manyetik ile pasifi daha birbirinden ayırt edemiosan sadece sustain ile gitarları kıyaslıosan ne olur ya hani sus et bişey yap foruma yazma duvara yaz falan yada bildiğin bi konudan bahsedelim lütfen 100lerce insan okuyo buraları sonradan işte gelip Ibanez RG2550 kontraplakmış diyen bir satıcıya inan insanlar çıkıyo ortaya....
Hayır olayı abarttığımı düşünüosunuzdur ama en basit mantık hatası şurada var Gitarcı yani Savaş Oğuz'un eline 10larca Cort EVL-K6 geçti peki neden kendisinin yıllardır sadece kullandığı gitarları pembe bir Ibanez ve diğeri Ibanez PGM....
Lütfen ya biraz mantık biraz bilgi biraz araştırma en azından aktif nedir pasif nedir bilin çok şey mi istiyorum abi....
İbanez in tabiki k6dan ustun birsuru gitarı var ama o gun orda karsılastırılan model rg2570 ti ve sadece sustain bakımından da yarıstırılmadı bu gitarlar! Malzeme, işcilik, klavye ve her konuda yarıştırıldı ve orada ustunluk saglayan gitar cort tu! Bu arada sustain konusunda da sunu solicem ilk yazan arkadas sert tonları olan bi gitar arıyodu sanırım bu yuzden cort ona cok daha ustun geldiki zaten ole ve bu gitarların ikisinide stock manyetiklerle fabrikadan cıktıgı haliyle karsılastırıldı. Yeni gitar alan biride fabrikadan cıkıs haline bakarak cort u terch eder tabiki ben kendim de rg2570 alıcaktım bu gitarıazgectim hem daha ucuz hem daha gorunce vazgectim hem daha ucuz hem daha ustun nie sadece ibanez diye rg2570 i alayım? Dream of stykes ın yazdıgı şeyler yanlıs degil ama gitarları sadece manyetik olarak karsılastırmadıgımızıda bilmesini isterim!