Serkan, doğru yerden girip yanlış yerden çıkmışsın...
Çok haklısın, aktif ve pasif manyetikli gitarları sustain açısından karşılaştırmak doğru değildir ama belki Cort gitar yine de daha iyi olabilir aynen Ibanez'in daha iyi olabileceği gibi... Eşit şartlar altında karşılaştırmadan anlayamayız...
Savaş Oğuz ya da herhangi birisinin bir gitar tercihi de kendisine kalmıştır... Herkes en iyi gitarı almak istemeyebilir, sevdiği gitar yeterli özelliklere sahipse onu alır. Getirip de "madem öyle, şu kişi neden bunu almadı da onu aldı" diye tartışarak hiç bir sonuca varamayız...
Esas değinmek istediğim nokta ise; "sonsuza kadar giden sustain". Nedir bu? Açıklayabilir misin? Neden benim aktif manyetiklerim benim anladığım sonsuza kadar sustaini veremiyor, acaba hatalı üretim mi benimkiler? Fikrin var mı bu konuda?
Ya da hiç sonsuza kadar sustain verebilen bir gitar gördün, duydun, çaldın mı?
Böyle bir ihtimal varsa bunun feedback olabilme ihtimalini de hesaplarsan gerçekten faydalı olur forum ahalisine?
En son olarak eklemek istediğim de sustainin herşey olmadığıdır. Tamam olsa göz çıkartmaz, tuşenizle sustaininizi azaltabilirsiniz...
Şarkıları çalmanıza izin verecek kadar sustain iyidir... Hangi şarkıda 30sn. sustain işe yarar ki? Cort ve Ibanez'i veya bir başka markayı sustain açısından karşılaştırmak gaflettir. Ben hayatımda 5sn. sustain veren gitar görmedim çünkü...
Ekleme: Son 5sn. değeri "azami"dir.