Yorumlarınız şeref verir. 41 yaşındayım. 2 ay oldu başlayalı. İlk ay internet üzerinden. 2.aydan itibaren haftada bir özel ders alıyorum.
Eyvallah hocam. Çok teşekkürlerAzimle ve metronomla çalışmaya devam, hiçbir şey için geç değil 🤘🏽
Yorumlarınız şeref verir. 41 yaşındayım. 2 ay oldu başlayalı. İlk ay internet üzerinden. 2.aydan itibaren haftada bir özel ders alıyorum.
Eyvallah hocam. Teşekkürler. İstek gönderdim2 aya göre gayet iyisiniz melodi çalabiliyorsunuz. Unutmayın önemli olan her zaman bastığınız notanın sesini temiz ve net çıkarmak olsun ve çalarken biraz daha dik oturun. @vlad.emiir instagramdan soru sorabilirsin
Hocam çok teşekkür ederim. Güzel geri bildirimleriniz için. Gitarı kaldırma ve bacak arasına alma meselesine zorunlu geçiş yaptım. Çünkü kendime bir jackson rhoads aldım yeni. ( çok biliyormuşum gibi. Ibanez gio yu sattım. ) o modelde mecbur öyle çalacağım.Hocam kolaylıklar ben de 46 yaşındayım, sonsuz enerji ve motivasyon diliyorum gerisi gelir...çok ufak bir önerim olacak, sol ayağınızın altına bir yükselti alıp gitarı iki bacağınızın ortasına alırsanız hem sürekli başınızı çok uzun mesafe iki eli arasında git gel yaptırmak zorunda kalmazsınız hem sol bilek açınız düzelir hem de ileride parmaklarınızı daha geniş açabilirsiniz... (klasik gitarcıların kullandığı yükseltme aparatından olabilir, ben saklama kutusu üzerine basıyorum)
videodan anlayamadım ön kameradan dolayı değilse ve solaksanız sağ bacağı üste almak lazım tabii...
😬😬 yok hocam sağ elimi kullanıyorum amacında demiştim sağlağın diye. ama otomatik klavye azizliğine gitmişin. Teşekkür ederim. Güncelleyeceğim 👍👍👏Hiç salaklık değil o hevese duyguya sahip olmak en önemlisi zaten eğer gitar görsel olarak al beni çal demiyorsa baştan işimiz çok zorlaşıyor...kolaylıklar ara ara güncelleyin burayı 🙂
Öncelikle elinize sağlık. Gitar bir enstrüman bunu çalabilmek için kesinlikle el motor hareketleri ve kas hafızası çok önemli. Şu aşamada ne çaldığınızın gerçekten hiçbir önemi yok. Gitar çalarken öğrendiğim en önemli trick ciddi anlamda yavaş çalışmak ve o çalışmanın hakkını vermek. Çünkü sağ ve sol el senkronize olmalı. Bunu bir alışkanlık haline getirdiğinizde örneğin fade to black'i yavaş ve eksiksiz çaldığınızda bu sizi hızlandırmaya itecektir. Bir şarkının çalımı çok kolay bile olsa hala 50% hız ile başlarım çalışmaya. 50%de notaları tam zamanında tertemiz basmaya başladığım anda ve sağ sol elim 100% senkron olduğu anda 55%e çıkarım. Böyle böyle devam eder. Yavaşken senkron olmak hızlanırken de senkron olmayı kolaylaştırır. Aşağıya koyduğum videodaki warm up egzersizi dünyanın en iyi parmak egzersizi bence. 1-2-3-4 çok basit olarak görmemek gerekir. Kesinlikle her gün yapmak gerekir. Pena vuruş yönleri de çok önemli.
Yanlış anlamazsanız pena tutuşunuzu değiştirmenizi öneririm. Bu tutuş doğrudur bu tutuş yanlıştır diyecek hadde sahip değilim. Ama o tutuş şekli fiziken sizi ileride zorlar. Hem tutuş şekliniz hem penanın paralel durması çalımı zorlaştırır. Pena tellerin arasından kolay çıkamaz. Aşağıya bazı videolar bıraktım. Dikkatlice izleyip test ederseniz farkı göreceksiniz.
Hocam saygılar. Çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı tek tek okuyup değerlendireceğime emin olun. Metronom kullanmaya çalışıyorum ama her zaman değil bunu sıklaştıreacağım. Motivasyonunuz için ayrıca teşekkürler.hocam selam, videonuzu izledim, hiç bişey için geç değil ben de bu yaşımda motor sürmeye başladım, hepimiz bişeylerin acemisi olmaya devam ettikçe hayat öğrenerek güzelleşmeye devam ediyor. Ben uzun zamandır çalan bir yaşıtınız olarak şunu önereyim:
Yanınıza bir metronom alın ve çalmak istediğiniz, hali hazırda çaldığınız melodileri 60-70 bpm düzeyinde nota tartımlarını kaçırmadan yani özetle "orijinal melodinin aşırı slow bir versiyonunu çalar gibi" sıfır hatayla çalmaya çalışın, sıfır hatayı yakalayınca 3-5 bpm yukarıya çıkıp onu da hatasız çalmayı deneyin (bu akışı ben genelde orijinal parça metronomu neyse onun 5-10 bpm üstünü dahi hatasız çalacak şekilde zorluyorum kendimi ki orijinal bpm'de elim konforlu hissetsin), bu şekilde kaslarınız yavaş yavaş şarkı içerisindeki hareketlere adapte olur ve 1-2 hafta içinde bu melodi ortasında parmak ve pozisyon değiştirirken yaşadığınız afallamaları, duraksamaları aşarsınız. Lütfen gelişiminize dair videolar atmaya devam edin, çabanız ve cesaretiniz için tebrik ederim.🤘👏👏👏
Eyvallah hocam. 🤣😬😬 haklısınızzaten biz de aldigimiz gitarlari cok akilli oldugumuz icin aliyoruz. bu isin özü salak olmaktir 🙂) MOJO dedikleri seyin turkcesi iste 😉