Kullandığınız bir ısınma rutininiz var mı? Tam performans çalmak için ne kadar süre ısınmanız gerekiyor? Önemli bilgiler, deneyimler bu başlık altında toplanır herkese faydası olur diye umuyorum tabii öncelikle bana 🙂
Ilk işim bu masaj olayı oluyor genellikle. Oldukça faydalı tavsiye ederim.
2. adımda ufak legatolar ve slide lar yaparım bir kaç dakika
3. adımda majör-minor gam yürüyüşleri 5 dk kadar
Son olarak da Satriani nin parmak germe egzersizi ile tamamlarım ısınmayı. 0.37-1.03 arası
Ben naçizane ellerimi esnettikten sonra
Şöyle bi video eşliğinde biraz takılıyorum, eğer ısınmamış gibiysem 1-2 tame şarkı çalıyorum.
Bazen de ısınmadan pata küte girişiyorum kendi kendine ısınıyo bi yerde. Bi ara gitar hocam bu ısınma mevzusunun yaşla da çok alakası var diyordu ne kadar doğru bilemem. Naçizane
Anladım abi. Ben dediğim gibi o gün disiplinli hissediyosam attığım gibi videolarla ısınıyorum. Zaten çok sürmüyor 15 dk da falan ısınmış oluyorum. Kolay gelsin bütün abilerimebaşlığı yaşlandığım için açtım zaten 🙂 eskiden pek gerek olmuyordu ama şimdi ciddi ihtiyacım var...efektif ve aşırı zaman almayacak bir rutin arayışındayım açıkcası, günde zaten max 1-1.5 saat çalabiliyorum, kendiliğinden ısınmayı bekleyince zaten ısındığımda yorulmuş ya da sıkılmış oluyorum sürekli verimsiz geçiyor bir yerde dur demek lazım 🙂
Şuraya küçük bi eklemem olsun; hatalı çalmayı da deneyin. Yeni riffler ve melodiler keşfetmenize yardımcı oluyor. Hatta yeni bulduğunuz melodinin üzerine giderken(riffi yada melodiyi geliştirirken) yine ısınmış oluyorsunuz 😃Eğer yeterince kötü çalmayı standart bellerseniz, gitara her dokunuşunuz, ısınma niteliğinde bir mesaiye dönüşüyor. Zahmetsiz ve kaygısız bir yol. Öneririm.
Guzel bir ton yakalarimdan sonra gitari direkt birakirsan bosuna gereksiz zaman harcamamis olursun hocam 🙂amplitube'yi açar ortalama iki üç saat pedallarla amfi ve kabinlerle uğraşır setup denerim tam elim ısınır güzel de bi ton yakalarım ve yarım yamalak bi kayıt alıp gitarı yerine bırakırım ahahha
Olur hocam gitarları da sana hediye edeyimGuzel bir ton yakalarimdan sonra gitari direkt birakirsan bosuna gereksiz zaman harcamamis olursun hocam 🙂
@blackfriday666 yine Miles Davis'e atfedilen ve benim hayatta da düstur edindiğim güzel sözündeki gibi "önemli olan ilk çaldığın hatalı nota değil, sonrasını nasıl çaldığındır"
İşim itibariyle telefonu elime henüz alabildim o yüzden şimdi cevap verebiliyorum, diyeceğim şu ki profesyoneller olarak amatörleri böyle müziğe küstürüyonuz hocam :dneyse, silelim