Hem sevip hem nefret ettiğim bir gitar.
Geldik USA Jackson'a. Gelmek zorunda kaldık daha doğrusu, daha aşağı sınıflarda hemen gidip alabileceğimiz belirli bir kaliteyi tutturmuş gitar yok çünkü. Neyse, parayı gözden çıkardık(Amerika fiyatları 2900$ civarı olmuş bu arada bu arkadaşların), seçebileceğimiz özelliklere bakıyoruz:
1) Manyetik dizilimi (SL1 alırsak HSS, SL2H alırsak 2H)
2) Köprü seçeneği (String Thru modeli var, ancak sadece SL2H olarak var)
3) Alder yerine maun üzeri Flame Maple ve Quilt Maple seçeneği (Yine sadece SL2H olarak var)
4) Renk
Bu kadar!
String Thru ve HSSli bir gitar? Custom Shop!
Maun gövde ve String Thru? Custom Shop!
Maple klavye? Custom Shop!
Ters kafa? Custom Shop!
...
Ara ara bazı dükkanların kendilerine yaptırdıkları seriler var, onlarda bazen hoş şeyler çıkıyor. Mesela The Music Zoo için yapılan SL2H-V serisi
Obican hafızam beni yanıltmıyorsa string-thru SL1 gördüğümü hatırlıyorum ben, CS olmadan. Ama sen benden çok daha bilgilisin Jackson ve Charvel konusunda o yüzden iddia etmiycem şimdi..
Ben de SL2H-mahQ sahibi olarak bu gitarlar hakkında yukarıda söylenen olumlu yorumların tamamına katılıyorum. Gerçekten elinize aldığınız anda anlıyorsunuz gitarın yapım kalitesini. En ufak detayına kadar ince bir işçilik sözkonusu, tam evladiyelik gitarlar.
Ses konusunda da pek bişey söylemeye gerek yok yalnız benim Soloist sap ve gövde olarak da maun olduğu için sap manyetiği olan '59 ilk günden beri boğuk gelmişti bana ve Jazz ile değiştirince kendi zevkime göre 12 'den vurmuş oldum hedefi. Heralde fabrikaya söylense '59 yerine Jazz takın daha güzel olur bunlara diye karşılık olarak CS 'ye gidin derler bu ufak değişiklik için bile Obican'ın dediği gibi 😀
Bu arada MusicZoo'nun yaptığı SL V serisi Charvel Jackson hibriti gibi geldi hep ama ben beğendim açıkçası özellikle de boyasız maunları. Zaten şikayet edicek olsam tek şikayetim sapın arkasının cilası olurdu heralde soloist serisinin.. Orayı cilasız ve naturel bıraksalar gitar apayrı bişey olucak.. Ha unuttum CS 'ye gitmek lazımdı bunun için de di mi 😀
Son zamanlarda bakıyorum da Soloistlerin ABD 'deki fiyatları çok arttı. Ben 2010 'da alırken hem kur düşüktü hem de fiyat düşüktü ve şimdiki TR fiyatına göre çok uygun gözüken bir fiyata almıştım. SRV 'deki SL1 'ini satmak isteyen arkadaş da şimdiki fiyatları baz alarak satmak istemiş sanırım ama o fiyata cidden zor gözüküyor..
Son olarak şimdiye kadar gördüğüm en iyi Soloist ile sizi başbaşa bırakıyorum 🙂 ;