Ben de düz siyah bir 2007 SL1 sahibiyim, Amerika'dan aldım. İşçilik olarak çok harika aletler, HSS olması bence bir superstrat'ı superstrat yapan şeydir. Çok sert müzik gitarı değildir bana göre, DK2 modelleri gibi gümbür gümbür gain olmaz bu alette. Ben jazz-fusion arası modern tonlarda kullanıyorum. Onun dışında ara pozisyonlarda funky bir gitar, crunch performanslarda da çatlak ama çok tane tane. Saptaki ve orta pozisyondaki manyetik biraz koyu karakterde de olsa tuşeyi perdelemiyor.
Clean performansı bana göre "su" gibi bir gitardır,akıcı ve temizdir. Diğer Jackson modellerinde bu tarz cleanler almak ne yazıkki zor biraz. Drive olarak köprü pozisyonunda derli toplu (SH4), orta ve köprüde ise biraz daha koyu ama çok daha tane tane bşr strat tonu var. Asıl hastası olduğum tonları, çatlak ve az gainli tonlarda veriyor.
Bu arada bu gitar "bir Fender gibi Blues Junior, Hot Rod Deville e takıp çalayım" gitarı değil, o tür amplilerle bu gitarı yola sokmak epey zor. Tavsiyem, "crystal clean" leri olan bir lambalı ampli üzerine güzel bir analog setuptır.
Benim ton beklentimi her türlü karşılayan bir alet. Aldığım günkü heyecanım hala devam ediyor bu aleti her çıkarıp çaldığımda. Bunun dışındaki gitarlarımı da seviyorum da bu gitarın tonu cidden çok özel.
Boyaları çok ince yalnız, çizilme konusunda çok hassas. Bazı insanların eli volume knobuna çarpıyor çalarken, ben sağ elimi çok sallamadığım için beni etkilemedi ama buna da dikkat etmek lazım. FR köprü zaten çok güzel, bugüne kadar FR konusunda bir sıkıntı yaşamadığım için çok sevdiğim bir köprüdür. Sert müzik yapmasam da gitarlarımdan birini mutlaka FRli seçerim, ama diğer hepsi de vintage tremolo sistemliler. Sabit köprü sevmiyorum ne yazıkki.
Sorusu olan olursa SL1 konusunda cevaplandırabilirim.