zaten lead ağırlıklı takılan adam 10-11 pek kullanmaz. çok bend meraklısısysan floyd roseta kullanmazsın.
Bir dakika şimdi, lead adam 10-11 kullanmaz demişsinde 09 luk tel ile do ya yada re ye çektiğinde tellerin ne hale geldiğini biliyorsundur. Bunun çaresi başka ne olabilir? Yani ben lead gitaristim 09 kullanmam gerek gibi bir düşünce çok saçma değil mi? Uyarı nedir kullandığın akord düzenine onu kullanırsın. Haksızmıyım?halilpazarlama demiş ki:zaten lead ağırlıklı takılan adam 10-11 pek kullanmaz. çok bend meraklısısysan floyd roseta kullanmazsın.
smtzdmr demiş ki:Bir dakika şimdi, lead adam 10-11 kullanmaz demişsinde 09 luk tel ile do ya yada re ye çektiğinde tellerin ne hale geldiğini biliyorsundur. Bunun çaresi başka ne olabilir? Yani ben lead gitaristim 09 kullanmam gerek gibi bir düşünce çok saçma değil mi? Uyarı nedir kullandığın akord düzenine onu kullanırsın. Haksızmıyım?halilpazarlama demiş ki:zaten lead ağırlıklı takılan adam 10-11 pek kullanmaz. çok bend meraklısısysan floyd roseta kullanmazsın.
Birde çok bend meraklısıysan floyd rose kullanma demişsin. Peki soruyorum?
Floyd rose da bend olayında diğer telleirn pesleşmesi malum, bilmeyen yok. Peki bu olayın bir çaresi yok mu? Hadi çareyide yapmadın diyelim, peki bu her gitarı eline aldığımda kayıda gireceğin anlamına mı geliyor?
Bu kadar mükemmelliyet nerden geliyor anlamış değilim. Floyd rose da tremsetter yoksa bend yaptığında bütün teller pesleşir. Yani bend yaptığın telde pesleşir diğer tellerde, bendli akor vurduğunda da akordun bozukmuş gibi ses çıkmaz... Buda ne evde nede canlı performansta abartı belli olur mis gibide çalarsın. Kayıda girdiğinde diğer enstrümanlarla birlikte anca canını sıkar ki profesyonellere diyecek sözüm yok.
Araya girdiğinizi sanmam, malum, 6 sene geçmiş üzerinden... 🙂Araya girmiş gibi olucamda
Hep grg171 ve rg370 yüzünden. 😀6 sene boyunca kimse ibaneze oy vermemiş nasıl iş anlamadım 😀
aynen ve harfiyen katılıyorum 😀 floyd denen meret iyi güzel hoşta biraz da boşta.. arada vibrato ile telleri özgürlüğüne kavuşturmak gerek..3 ibanez 1 jackson sahibi olarak bastım ibo'ya oyu🙂
Bir de;
Floyd'lu gitar mümkün olduğunca kullanmayın, ama Floyd'suz da kalmayın 😎