Japon Müziği Çalmak İçin Elektro Gitar Önerisi

JROCK ve JPOP türündeki anime müziklerini çalmak kendimi tatmin etmek için gitar önerisi arıyorum. Hatrı sayılır gitar geçmişim var ancak bu tarzı hangi aletle çalmam gerektiğini öğrenmek için öneri istemem gerektiğini düşündüm yardımcı olursanız çok sevinirim. Böyle klavyesi kağıt gibi olan hızlı sololar atabileceğim bir alet arıyorum fiyatı önemli değil param var mümkün mertebe alet kaliteli olsun güzel tonlar alabileyim istiyorum... Çalmak istediğim birkaç parçayı aşağıya bırakıyorum.

Tuhaf bir soru aslında. Hemen hemen her gitarla doğru ekipmanı birleştirdiğinizde sonuç alabilirsiniz. Telecaster da alabilirsiniz, Mayones de. Size kalmış bu cevabı olmayan bir soru bana göre.

Sizden yardım isteyen her insanla böyle alay mı ediyorsunuz? Burası böyle bir forum mu? Yanlış yere mi geldim başka yere mi sormam gerekiyordu... Ben anlamadım bu işi

Sizden yardım isteyen her insanla böyle alay mı ediyorsunuz? Burası böyle bir forum mu? Yanlış yere mi geldim başka yere mi sormam gerekiyordu... Ben anlamadım bu işi
Hayır, burası böyle bir forum değil.
Ancak bazı şeyleri netleştirmemiz lazım.
1) 34 yaşında gözüküyorsunuz, doğru mu?
Yok eğer bu bilgi yanlış ise ve yaşınız hakkında bile ciddi bilgi vermediyseniz, insanlarda bazı şeyler tetiklenir.
Ben örneğin 50 yaşındayım. Böyle şeyleri biraz ciddiye alıyorum mesela.
2)Yazdığınız bazı şeyler birbirini tutmuyor. Üslubunuz ergen gibi. Saçma sapan şeyler var yazdıklarınızda ve muhtemelen siz bu saçmalıkların farkında değilsiniz.
Örneğin: -Hatrı sayılır gitar geçmişim var ancak bu tarzı hangi aletle çalmam gerektiğini öğrenmek için öneri istemem gerektiğini düşündüm.
Hatırı sayılır gitar geçmişiniz var ama bu tarzı öğreneceksiniz... ? Bence ilk söylediğinizde aynı yaşınız gibi bir "sıkıntı" var.
-Böyle klavyesi kağıt gibi olan hızlı sololar atabileceğim bir alet arıyorum
Yine aynı sorun. Bunlar gitar konusunda basbayağı zır cahil kişilerin yazacağı şeyler. "Kağıt gibi klavye ??? "Hızlı sololar..."
Hızlı solo çalabilmek bir beceri ve tecrübe işidir. Kağıt gibi klavye işi filan değil. Malmsteen'in çaldığı vintage Stratların beyzbol sopası gibi klavyesi var mesela (!)
Açık ve doğru konuşun: Tam olarak hangi gitarla ne tecrübeniz var?

ciddiye alınacak bir üslup değil ama hani 1/1000 ihtimal soru gerçek ise şu cihazlarla mesaim olmuştu milattan önce... garip sesler ve enstrümanların sesini çıkarmak için ilginç oyuncaklar... power chord çalarak orkestra gibi ya da Darth Vader sesleri filan yapabiliyordum

ciddiye alınacak bir üslup değil ama hani 1/1000 ihtimal soru gerçek ise şu cihazlarla mesaim olmuştu milattan önce... garip sesler ve enstrümanların sesini çıkarmak için ilginç oyuncaklar... power chord çalarak orkestra gibi ya da Darth Vader sesleri filan yapabiliyordum

Google denilen varlık yine enteresan karakterleri foruma yönlendiriyor.
Bugün bu ikinci başlık oldu, öbürü de daha noktalama işaretlerini kullanmaktan aciz ama müzik teorisi hakkında ahkam kesen bir başka ilginç karakterdi...
Agam bizimlen eğleniiir...

Arada bi göz atıp güldüğüm ilanlar oluyor ciddiye alınıp cevap verildiği için.
çok bilmiş gibi anlaşılmamak ve kimseyle laf yarıştırmaya girmemek için de uzak dururum hep.
Bu seferde yine güldüm biraz ve hiç bişey yazmadan geçecektim ama yazılanların sonuna geldiğimde çıkan reklam da komik mi desem takip mi ediliyoruz desem bilemedim ama yazılanların sonuna geldiğimde forumda çıkan reklam az önce marketten fotodaki reklamı geçen bu iki üründen başka marka tahin-pekmez almıştım.
BBG biri bizi gözetliyor mu?
Hadi buda benden bi komplo teorisi olsun 😅

Tavsiye isteyen arkadaşa da haddime olmadan naçizane tavsiyem; ana vatanı Japonya olan made in japan ibanez jem serilerinden biri olabilir.
Jackson soloist olmaz, olursa da ayıp kaçar Japonlara çünkü 90 yıl önce japonyayı dümdüz eden Amerikanın markasıdır Jackson 😄

Şaka, şaka 😄

Screenshot_20241226-222053.webp

çok bilmiş gibi anlaşılmamak ve kimseyle laf yarıştırmaya girmemek için de uzak dururum hep.
Bu seferde yine güldüm biraz ve hiç bişey yazmadan geçecektim ama yazılanların sonuna geldiğimde çıkan reklam da komik mi desem takip mi ediliyoruz desem bilemedim ama yazılanların sonuna geldiğimde forumda çıkan reklam az önce marketten fotodaki reklamı geçen bu iki üründen başka marka tahin-pekmez almıştım.

Tavsiye isteyen arkadaşa da haddime olmadan naçizane tavsiyem; ana vatanı Japonya olan made in japan ibanez jem serilerinden biri olabilir.
Jackson soloist olmaz, olursa da ayıp kaçar Japonlara çünkü 90 yıl önce japonyayı dümdüz eden Amerikanın markasıdır Jackson 😄

Şaka, şaka 😄

175932 eklentisini görüntüle
O komplo teorisi değil zaten, bildiğim kadarıyla AI marifeti ile gerçekleşiyor bu (bir yerlerde bir tercih kutusu açık veya işaretli olabilir, öyle bir şey kalmış aklımda sanki). Yapılan gezintiler-tercihler vs üzerinden reklamlar geliyor önünüze, pek çok kez başıma geldi.

Şaka, şaka 😄

175932 eklentisini görüntüle
"Dümdüz" demişken, Jackson klavyesi de "böööle kaaat gibidir" yani... 🤣

O komplo teorisi değil zaten, bildiğim kadarıyla AI marifeti ile gerçekleşiyor bu (bir yerlerde bir tercih kutusu açık veya işaretli olabilir, öyle bir şey kalmış aklımda sanki). Yapılan gezintiler-tercihler vs üzerinden reklamlar geliyor önünüze, pek çok kez başıma geldi.
Bikeresinde de my dukkan'da bişey bakacaktım, Google'da my dükkan yazdım çıktı ama kıyafet fotosu vardı.
Bi yanlışlık mı oldu diye merakımdan tıkladım.
Kadın kıyafetleri satan isim benzeri bi mağazaymış.
Sonra sokak hayvanları için "mutlu patiler" Uygulamasınnda puan toplamak için izlenmesi gereken reklamlarda bu kıyafet satan my dukkan reklamları çıktı 1 ay boyunca.
Gerçi Google ne bakarsak o başka yerde reklam olarak çıkıyor

"Dümdüz" demişken, Jackson klavyesi de "böööle kaaat gibidir" yani... 🤣
Valla parası olan alsın bi jem.
Ben seviyorum dolgun sap, beni rahatsız etmiyor.
İnce sap olunca oturup çalarken mayışıp sırt üstü uzanınca ilk 2 perdesi bızlıyordu 2009da aldığım Kore ibanez k5 bas gitarın.
Geçen yıl thomann'dan aldığım sapı kalın ama made ın çin Warwick var ama sapı hiç esnemiyor.

Geri