Dinlediğin versiyon hangisiydi bilemiyorum ama ilk kayıtta benim de kafamda soru işaretleri kalmıştı açıkası.
Bir şeyler eksikti ama tam bilemiyordum ne olduğunu.
Sonradan bazı boşlukları farkedip parçayı hafif kısaltarak akustik-elektro atışmasına çevirdim gitar solo kısımlarını.
Hala ufak oynamalar yapmayı düşünmüyor değilim.
Ama yeni bir şarkıya başladığım için ona geri dönmeye fırsat olur mu bilemiyorum.
Şarkı aslında bir tür film müziği gibi şekillendi kafamda. Belki o nedenle dediğin gibi hissettirmiştir sana.
Ayrıca önceden belirttiğim gibi akustik gitar kaydı denemek de bu şarkıyı yaparken amaçlarım arasındaydı.
"Tam" olabilmesi için neler gerektiğine dair öneriler varsa duymak isterim.
Şu anda benim aklıma pek bir şey gelmiyor. Aslında biraz da diğer şarkıya odaklanmış durumdayım.
Dinlediğim versiyon ilki idi.İkincisini de dinledikten sonra eksiklik dediğim şeyin çok kişisel olduğunu ve bir anlamda "Murat, düzelt şu kepazeliği" gibi bi denyoluk içerebileceğini düşündüm.Eksiklik dediğim şey aslında kendi kayıtlarımdaki gibi kaydı, perofrmansı ve orkestrasyonu ilgilendiren bi şey değil, daha çok müzik algısıyla ilgili bir şey.
Sanırım bana "film müziği" gibi bi kategori hatırlatmasının nedeni altyapıda tekrar eden akor sissilesi,kısıtlanmışlık durumu.Kendisinden başka bi şeyi vurgulamaya çalışıyor gibi bi his veriyor bana bu tür parçalar;bir filmin,oyunun,gösterinin parçası gibi.Aslında bazı caz parçalarında da,farklı bir biçimde de olsa, buna benzer bi his yaşadığım için ısınamıyorum o parçalara;tekrar eden ve değişmeyen bir altyapı üstüne orkestradaki her eleman, davulundan zurnasına kadar herkes, muazzam sololar atıyor ve herkes hırsını alınca parça bitiyor.Bu tür parçalarda da müzikten çok orkestra elmanlarıyla muhatab kaldığım için bir türlü parçanın sonunu getiremiyorum.aslında belki bir album tutarlılığı içinde dinlemiş olsam bunu söylemiyor olacaktım.
Bir de öküzlük olarak algılamazsan yine parça ismiyle ilgili bi şikayetim var.Parçanın kendisi son derece tematik bi şekilde tasarlanmış ve mesajını gayet açık veriyor zaten,ismi biraz daha açık uçlu bırakılabilirdi.İsmi de parçayı sınırlıyor biraz.
Evet bugünki icraatın içinden serüvenimiz buraya kadar
Bi dahaki sefere kadar sen sağ ben selamet
Selamet için Bakınız=)
İmza kısmında yer kalmadığından buraya yazılmıştır:
Hidayet ve Selamet akraba evliliği yaptıklarından kıl topu gibi bi garabet dünyaya getirmişlerdir.Eve gelen komşular "ıhhhhh, demokrasi olsun ulen bunun adı" deyi deyivermişlerdir...