Kailtesiz bir gitara iyi bir manyetik takılarak güzel bir tona ulaşabilir miyim?

Penanın tona etkisi gövde ağacının etkisinden 3-5 kat daha fazladır diye tahmin ediyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Bu fark özellikle pena kalınlığının aşırı yüksek olduğu (+2 mm) ve malzemesinin standart olmadığı (ağaç, fildişi gibi penalarda deneyimledim) penalarda çok daha belirgin.
Şöyle örnek vereyim :
2.5-3 mm kalınlıkta ağaç pena ile gitarınızı çalın ve aynı ekipmanda 0.86'lık standard plastik dunlop penayla çalın. Ton farkını göreceksiniz

Kişisel tecrübemi yazayım. Gitarda tona etki eden faktörleri şu şekilde sıralıyorum

1- Tuşe
2- Amfi
3- Manyetik
4- Pena
5- Fretboard tipi (maple/rosewood/ebony)
6- Tel (marka ve kalınlık)
7- Gövde ağacı (cinsi/parça sayısı/kalınlık/kullanılan cila cinsi ve kalınlığı vb..)

Bence tona en az etki eden faktör gövde ağacı. Kişisel fikrim

Kesinlikle katılıyorum. Bu fark özellikle pena kalınlığının aşırı yüksek olduğu (+2 mm) ve malzemesinin standart olmadığı (ağaç, fildişi gibi penalarda deneyimledim) penalarda çok daha belirgin.
Şöyle örnek vereyim :
2.5-3 mm kalınlıkta ağaç pena ile gitarınızı çalın ve aynı ekipmanda 0.86'lık standard plastik dunlop penayla çalın. Ton farkını göreceksiniz
Demek ki pena ağacı gitarın gövde ve sap ağacından daha önemli 🤌
Bilimsel olarak da açıkladıniz. Teşekkürler

Geri