brother_chucky demiş ki:doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama AKG K-77 fiyatına göre iyi bir kulaklık mıdır ? 30 euro ya alacağım denemiş olanlar yorum yazarsa sevinirim
bahoo74 demiş ki:bugün usa den pod ux2 ses kartım geldi,kargo arkadaşımın evine geldiği için ilk onun asus marka baya eski laptobuna kurduk programı vs. gayet güzel çalıştı...
daha sonra evde ben kedi macbook uma programları kurup çaldığımda ise özellikle drivelı tonlarda sürekli olarak takılmalar yaşıyorum ilk başta tremolo efekti devreye girmiş gibi oluyo çalmaya devam edersen tamamen kesiliyo 2 3 saniye bekleyip devam edersemde yine ses gelmeye başlamış oluyo
bunun sebebi nedir?aletin elektriği uspden alması ile ilgili olabilir mi?eğer öyleyse de bunun bir çözümü var mıdır?
Anladığım bir DAW yazılımı kullanarak sequancere kayıt alıyorsun tek tek.Zaten o yazılımın mikserini kullanmış oluyorsun,ama dersen ki,çok güzel analog mikser alacam(sesi de çok hoşuna gidiyodur),enstrumanları o mikserden geçirip ,yazılıma yollayacağım,olur gayet de sıcak sesler alabilirsin.Şart değil ama.DenizSayman demiş ki:Merhaba, sormak istediğim yaptığım kayıtlarda her enstrümanı tek tek kendim kaydediyorum. Bu doğrultuda bir mixer a ihtiyacım var mıdır? Yani ses kalitesinde bir etkisi olacak mıdır bunu merak ediyorum.
Bunun yanı sıra yaptığım kayıtlarda gitarları amfinin önüne mikrofon koyarak ( şu an sm58 ) kaydediyorum. Bu şekilde yapılan kayıtlarda ses kalitesini etkileyecek arada kullanılan bir cihaz var mıdır ? SM 58 enstrüman kaydetmek için sizce yeterli bir mikrofonmudur yoksa başka bir mikrofon önerebilir misiniz?
Teşekkürler
edit : mesela bir power amp kayıt kalitesini arttırmak adına işime yarar mı ?