Piyasa o kadar saçma yükseldiki normal fiyatlı ilanları ucuz sanıyoruz.. Adapte olmakta şahsen zorlanıyorum, yukarıdaki Kramer gitar için 1350 TL gayet normal bir fiyat.. Ama Squier'lara bile acayip fiyatlar istendiği bir dönemdeyiz.. Kazıklayacak adam peşinde olup, ticaret bu kardeşim diyen çakallar da piyasayı daha bir "pis" ediyor.. Bir de elindekini eşsiz zanneden ahmaklar var, 5 para etmeyecek şeye saçma fiyatlar çekenler, gerçi onlar da bir çeşit çakallık peşinde..
Ben de düşünmüyor değilim babamın 1960'larda aldığı Framus Jazzmaster'ına bir 50.000 TL fiyat koymayı, nede olsa ilk elden ve manevi değeri var.. Sıradan bir gitar ama neredeyse 60 yıllık, tremolo kolu duruyor, etiketi temiz içinde, seri numarası filan belli, kozmetik temiz de sayılır.. Alacak biri çıkarsa Nasrettin Hoca hikayesi göl maya tutmuş olur, olmadı 50.000 Liralık gitarım var diye müzik işinden anlamayanlara hava atarım, ama bilirim ki o gitar o parayı etmeyi bırak, yanından geçmez.. Eskiliğinden ötürü belki biraz değeri var, ama öyle 10.000 liralar bile değil.. Çünkü yapacağı iş özellikli, kendine has, tercih edilecek bir iş değil..
Neyse yukarıdaki Kramer o fiyata alınır, belki küçük bir pazarlıkla 1200-1250'ye filan güzel de bir gitar sahibi olursunuz.. İhtiyacım olsa direkt iş olurdum o gitara..