@Eldrun @Emrahd
Szr denemedim ama SZ serisi ile pek alakası olduğunu zannetmiyorum. szlerde en azından duncan-ibz manyetikler var ve kore yapımılar. Ayar tutması, stabilitesi, gövdedeki, cilasının boyasının sağlamlığı, hissiyatı falan baya güzel aletler SZ'ler. Şahsen benim her işimi gören manyetikler duncanlar. Biraz daha agresif olmalarını isterdim ama şu haliyle modern metal-metalcore işleri için drop d ve drop c'de çok güzel bir hissiyat ve geniş bir ton veriyor bana benim sz320.
Gülağaç klavyeli Jackson Adrian Smith SDX ile kıyasladığımda SZ'nin tonu belirgin derecede daha "geniş", "hacimli" ve "dolgun" geliyor. LTD MH1000 ile kıyasladığımdaysa MH1000'in rezonansı, hissiyatı ve sustaini başka bir boyutta olduğundan dolayı onunla pek yarışamıyor ama Charvel pro soloistim bile onunla zor aşık atabiliyordu öyle bir durum var.
Gelmişken düşünen varsa bu SZ serisi gitarları olumsuz yanlarını da yazayim, kişiye göre değişir ama.
- 3 yollu switch yerine rglerdeki gibi 5 yollu switch olsa daha güzel olurmuş. Manyetikler orta pozisyonda bölünerek çalışıyor single gibi gayet iyi single tonu var.
- Sapının arkası boyasız olsa çok güzel olurdu. Sapı RG'ler gibi incecik değil, tondaki hacim de burdan geliyor ama birkaç gün alışma süresi isteyebilir.
- Köprüsü bence çok rahat değil modern metal palm mute kombinasyonları için. Floyd Rose benim en rahat ettiğim köprü, diğer sabit köprülerde de pek rahat edemiyorum denemek lazım ilgilenen varsa köprüsüylen.
- Switch iyi değil. Keşke RG tipi switch olsa les paul tipi switch yerine. Tek parmakla ayarlanmıyor, 2 parmakla kontrollü şekilde geçmek lazım orta pozisyona geçilecekse. Biraz sert çünkü.
- Bi de 3 tane potansa ne gerek var arkadaş 2 tanesi neyinize yetmiyor ?
SZ520 ile görünürde bir farkı yok ama belki ağaç kalitesi olarak birşeyler olabilir mi diyeceğim emin değilim. 520'ler biraz daha süslü görüntü olarak. Deneme fırsatı bulursam denicem.