Profiileme yapmıyor
çok teşekkür ederim yanıtınız için. Anlayamadığım husus kemper ethernet kablosu bağlamadan sadece macbook ile cihaz arasındaki bir usb kablosuyla güncelleme her şey yapabiliyor muyum ? Kemperi bu şekilde ses kartı olmadan ses kartı olarak kullanabilir miyim gitar kayıtları yaparken ? Eğer öyleyse kalite düşüşü var mı ses kartına nazaran ?Merhabalar hayırlı olsun öncelikle. Bende bir süreden beri kullanıyorum. Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım. Ben Pc ve stage modelini kullanıyorum. Ama mac ve kemper head modelide olsa genel ayarlar vs çok ayrı değil.
Usb kablosu ile pc'e bağladığınızda kemperın mevcut sürümünü güncelleyebilirsiniz. Yeni ek özellikler yada hataları kapsayan güncellemeler oluyor. Güncelleme yapmadan önce profillerinizin yedeğini almanız öneriliyor. Hata olursa geri yükleme yapılabilirsiniz.
Yine usb kablo yardımıyla profil ve cihaz ayarlarınızı bilgisayardan daha kolay yapabilmek için Rig Manager programını yükleyip çok daha kolay yapabilirsiniz.
Wifi durumu şöyle cihazda. Head modelinde varmı emin değilim. Var ise durum şu şekilde. Telefon yada tabletten bağlanarak yine rig manager'in mobil versiyonunu yükleyerek wifi bağlantısından işinizi görebiliyorsunuz.
Ben kayıt işlemimi şu şekilde yapıyorum. Kemper'ı direk ses kartımın inputuna, ses kartımdanda monitore çıkış alıyorum.
Ücretli profilleri ilk başta almayın derim. Rig manager'i yüklediğinizde orada Rig exchange'de binlerde paylaşılan ücretsiz profiller var. Bir çoğu sizin ekipmanınıza uymayacaktır. Ama içlerinden sizin ekipmanınıza uyan profiller illaki olur. Bu dediğim durum ücretli profiller içinde geçerli. Ücretli profili aldım tüm sesler 4 4 lük olacak diye düşünmeyin.
Ek olarak youtube'da profil yüklemelerinden sonra ince ayarlar hakkında bir sürü video var. Yapılan ufak ayarlar profil tonunuzu daha iyi hale getiriyor.
Arkada usb bağlantı çıkışı var fakat o ses çıkışı sağlamıyor, sadece kemper'in sitesinden indireceğiniz programla kemper'in içindeki hemen her şeyi kontrol edebiliyor, yeni rigler indirip bu usb bağlantı ile alete yükleyebiliyorsunuz, ayrıca tüm güncellemeleri de bu usb üzerinden yapıyor, fakat dediğim gibi bu ses çıkışı değil, bir ses kartı gibi çalışma durumu yok yani. Ses kartınız yoksa ses kartı edinin. İkinci sorunuz ise evet aktif monitör, aktif pa sistem üzerinden direkt bağlayıp çalabilirsiniz.çok teşekkür ederim yanıtınız için. Anlayamadığım husus kemper ethernet kablosu bağlamadan sadece macbook ile cihaz arasındaki bir usb kablosuyla güncelleme her şey yapabiliyor muyum ? Kemperi bu şekilde ses kartı olmadan ses kartı olarak kullanabilir miyim gitar kayıtları yaparken ? Eğer öyleyse kalite düşüşü var mı ses kartına nazaran ?
Anladığım kadarıyla; ola ki kayıt yapmayacağım sadece aktif monitörle gitar kemper arası da da bağlantı sağlayabiliyorum sanırım. Sırf çalmak için.
teşekkür ederim sahnede kullanmayacağım için evde kayıt işleriyle uğraşacağım için head modelini aldım. Sanırım çok bir şey kaybetmedim. Wifi ile wps moduyla bağlanılıyormuş ethernet kablosu yardımıyla onu da öğrendim. Bir de; aktif monitör yerine herhangi bir gitar amfisine(transistörlü) bağlasak monitöre nazaran ses de değişiklik gösterir mi ? apartman ortamı olacağı için mini amfim var kulaklık uzun vadede sağlığa zararlı olacağı için tercih etmiyorum.Kemper'in USB ses kartı olma gibi bir özelliği kayıt açısından var ama kendi sürücülerini daha geliştirmediler. ASIO4ALL ile oluyor ve kullanımı zahmetli. Ayrıca Stage modeli değilse kanal sayısı az . Ses kartı lazım olacak zaten kayıt yapmaksa amaç. USB kablosu ile bilgisayara bağlanıp hem update hem rig aktarımı yapılabiliniyor. 20000 tane profil var bazıları modelleme profilleri hatta plugin profilleri olsa bile ama farklı IR larla filan ömrün yetmeyeceği kadar kombinasyon mevcut. USB kablosu mutlaka kullanmalısın ethernet ile kullanmadım. Rig manager öncesi USB stick ile update filan yapılıyordu.
Ben olsam ne yapardım yazayım, aynı gitarla birebir aynı profili başka bir kemper ile yan yana test ederdim...senin cihazda bir sıkıntı olabilir, güncelleme, fabrika ayarlarına dönme vb süreçlerde bir şekilde sıkıntı çıkmış olabilir, yıllardır facebook kemper forumlarında çok fazla benzer arızalar gördüğüm için cihazı tamire göndermek gerekebilir gibi geldi bana eğer anlattığın gibiyse...kolaylıklar...Arkadaşlar tekrar merhaba, kemper head i 1 aydır falan kullanıyorum daha önce yardımcı olan arkadaşlar epey faydalı olmuşlardı. şöyle bir sorunum var ayarı yapılmış bir fender telecasterim var ürünü yazılımını da güncelledim fabrika ayarlarına da çevirdim fabrikasyon çıkan sesler internetteki no talking videolardakinden farklı çıkıyor. Tam aynı ses tonunu ve canlılığını vermiyor. Presonus aktif monitöre bağlı onunla kı alakalı acaba kablolar deseniz hepsini sıfır aldım. Mesela çıkan sesler yüzlerce sesi denediysem hepsi birbirine benzer. Bir telecaster e bağlı olduğu yani telecasterin tınısını ve kendine has tonunu youtubeda fabrika tonlarında alındığı gibi alamıyorum. Hem output hem de monitör çıkışında denedim. Bununla alakalı önerisi olan var mı ? veya daha önce başına gelen ?