Anlayamadığım birşey var. Knight Errant'ın ikinci albümü çıkalı sanırım epey olmuş..!? Ama ben bunun haberini hiçbir yerde duymadım. Sitelerinede sık sık bakmadığım için atlamışım sanırım. Knight Errant gibi bir grubun duyuruları daha iyi yapılmalıydı bence. Neyse, bugün ikinci albüm "divan"ı aldım 😀
Önce parça listesi:
1.Paradise Regained Inst
2.Requiem for Enkidu
3.Lights and Shadows
4.Vulture and Child
5.Civil Terror vs Govermental One
6.Düş ağrısı
7.Revolution
8.Kill the Cop in Your Head!
9.Don Quijote de la Mancha
10.Ich Nicht!
11.Anka
Daha sadece iki defa dinleyebildiğim için çok sağlıklı yorumlar olamayabilir.
Albümde bir enstrümantal, iki tane türkçe, bir almanca, bir yarı ispanyolca parça var. Albümün vokallerinde Uluer Emre var. Kayıtlardan sonra gruptan ayrılmış. Ayrıca kapak tasarımıda güzel albümün.
Albümdeki grup kadrosu şöyle:
Uluer Emre Özdil (vokal)
Ilgın Ayık (keman, back vokal)
Ali Ulupınar (gitar)
Hamid Nejatetmin (gitar)
İlker Ölmez (bas gitar)
Murat Arslanoğlu (davul)
Daha sadece iki defa dinleyebildiğim için çok sağlıklı yorumlar olamayabilir.
İlk albüme oranla parçalarda keman (ve akustik) ağır basmış. Açıkçası ilk dinleyişte bana biraz hafif kalmış gibi geldi albüm. İlk albümdekine benzer dinamik parçalarda var, "lights and shadows", "revolution" gibi. Sözlerde ilk albümdede sosyal içerikli idi ama bu albümde biraz daha ağır basmış gibi. Bence oldukçada güzel söz yazılmış. Müzikal olarak; türkçe parçalar pek olmamış, beğendiğim parçalar ise "ich nicht!", "revolution", "paradise regained", "lights and shadows".
Biraz olumsuz yazmış gibi gözüksemde dinledikçe daha çok seviyorum albümü. Haluk Özgür'ün yazdığı olay yüzünden uzun süredir dinleyemediğim Knight Errant'ı yine görememiş oldum. Albümü dinledikten sonra dahada çok merak etmeye başladım konser performansını.
Aklıma geldide, hey gidi eski günler 😛 sultanahmet konseri, rockstationda yarım metre su içinde (tamam biraz abartırım) izlediğimiz konser. Bu kadar ara sanırım grup kadrosundaki "aşırı" değişim yüzünden oldu. Bence hala Knight Errant Türkiye'de en iyi birkaç heavy metal grubundan biri.. Albümü alın yani 😀