Lambalar manyetik etki olarak yakınlıkları ile alakalı değil . Hatta ister istemez mic. gibi çalışabiliiyorlar. ,Yani camına vurunca . Tabiki flamanların gürültüsünü kesmek çok önemli. Burada teknik bilgi işin içine giriyor , zaten onuda anlayan yapıyor. Benim diğer videolarda neredeyse lambalılar (Hadron'lar) boştaymış gibi gürültüsüz olarak çalışıyorlar. E abiki çok ince kuralları var bu işin .
Ne yapacaksın bunları benden öğrenip ? Bilmeyen bile Google'den sorup öğrenir. Yaptığın birşeyler var ise yayınla görelim.Şu yakınlığın etki etmediği manyetik kurallardan bahsedermisin biraz.Çok ince olanlardan.ÖTME dediğin olayın mekanizması nasıldır mesela ? nedir ne değildir,nasıl hesaplanır,integrali türevi nedir.
Gördün mü buraya gelişindeki iyi niyet kılıcını vs. giyin gel diye yada bildiklerimi öğrenme yerine tartışarak bilgelik taslamasaydın böyle olurmuydu ? Herkese güzel davranmak varken senin en üstteki yazdığın yorumu tekrardan gözden geçirmen gerekiyor. Bu örneklemede aklında klmasın yazayım normalde ; 300-1000us tx darbesi 90hz'deki ilk rx'deki geri yansımayı değerlendirmek lazım 300ns tepkime vede yansıma 150us yapar. Bu 150us hızındaki yansımayı bobginden alıp metal cinsini değerlendirmek . Almanlar'da kaç tane mühendisleri var bu işi çözecek yokbizde amatörce uğraşlıyoruz işte yoksa bir Fpga 150$ pedalmı yapardık sanıyorsun. Ama sende bilirsinki ; belki bilmiyorsun ticareti Analog pedallar üstelik Lambalılar bunları kazandırmak. Şurada gönüllü bir kaç kişi bulup çok bir lambalı amplifikatör şeması paylaşacaktım herkesin rahat yapabileceği ama onada biri gelip neler der diye uğraşmak içimden gelmiyor.Daha yolun başındasın desene..paralel prossesing illaki hız konusunda sınır tanımaz.FPGA öğrenmen güzel tabi. FPGA öğrenmek için,çizgi tagemin seminerleri var.Onlardan takip edebilirsin e labaratuar imkanları var..Eğer bir problemin olursa yine özelden yaz fpga ile ilgili.
Arm filanda öğren,ne bilirsen o kar.Ama en önemli olan ,bilginin sınırsız olduğunu öğren,bin bilsen de bir bilene danışmayı öğren.Özelden "yiyosa gel" demeden önce uslup üzerinde araştırmak lazım.eğer burada bilgini göstermek istiyorsan öncelikle bir uslubunu düzeltip,insanlara açıklayıcı bir bilgi vermen gerekecek.Hz mevlananın dediği gibi ,bin yıl okusamda ne biliyorsun deseler,haddimi derim demiş.
ha birde dunning kruger sendromu var.Google amcaya bir danış.Daha fazla kalbini ve şevkini kırmak istemiyorum.
Delikanlı ben senin yollarından geçeli çok oldu , 30 yaşındayım ben sana o yüzden yazdım , eğer cevaplamasaydım gülüp geçseydim yazdıklarına sen daha çok dikleşecektin şuanki çağın onu gösteriyor. Gördünmü pedal yapmak kolay değil preamplikatör dersin vay anasını 150tl'yede var bu niye 250tl dersin. Ama emek vede bilgi ile birleşince ortaya çok şey çıkıyor. Bu pedal ile sorduğum şeye gerçekten cevap verebilseydin anlardın beni 🙂 Yani vede herkes aynısını yapardı zaten .şimdi benim kılıcım kalem.Kalem kitap ekseninde her türlü bilgi akışına varım,tek şartım sağlam temellere ve verilere dayanması.Varsa bir bilgim yaptığım iş belli eder zaten öyle bir çekincem yok 😀 Pedal yapmak çok çok zor bir iş değil gerçekten,ama bu işi ticaretini yapacaksan,sen ılıman olmak zorundasın.burda satıcı sensin,gelen kişi senin bilgine bakmaz,yaptığın iş belli eder kendini.Drain voltajı dediğin şeyi devre üzerinde işlem yapmadan kafadan analinizi mümkün değil malesef.elektronik mühendislği 3.sınıf öğrencisiyim.Eğer ihtiyacın olan teorik pratik bir bilgi varsa çekinmeden yazabilirsin.Ama madara mudara o tarz şeyler hoş değil...