Mesajınızı benimle birlikte 3 kişi yanıtlamış ve farkındaysanız üçümüz de aynı yanıtı vermişiz. Sen yakıp yıkanlara polis ne yapmalı, tabi ki karşı koyacak diyorsun. Bizde diyoruz ki polis güç kullanmasa kimsenin yakıp yıktığı yok. Yani bize göre olayı başlatan zaten onlar, ki bunu herkes anlamış, sen hariç. Karşı koymaya çalışan polis değil biziz.Tarafıma yönlendirdiğiniz ithamı size iki katıyla iade ediyorum. Birincisi sen beni tanımıyorsun benim sorduğum en basit ve temel soru karşısında bunu cahil olduğumu kulaktan dolma biri olduğumu sanıyorsunuz. Senin asıl sorunun şu; bu basit ve temel soruma cevap veremiyorsun.
3 kişi olmanız benim nazarımda haklı olduğunuzu göstermiyor. Siz sadece polis başlatıyor diyosunuz ama ben görüntülerde tam tersini görüyorum hep. Hadi diyelim polis başlattı işyerlerinin, Belediye otobüsünün, arabaların, bankaların, otobüs duraklarının ne günahı var! Yani o zarar verenler o kadar nefret doluki dün itfaiyecide sırf devlete ait bir görevli diye nasiplendi şiddetten ve hayatını zor kurtardı.Mesajınızı benimle birlikte 3 kişi yanıtlamış ve farkındaysanız üçümüz de aynı yanıtı vermişiz. Sen yakıp yıkanlara polis ne yapmalı, tabi ki karşı koyacak diyorsun. Bizde diyoruz ki polis güç kullanmasa kimsenin yakıp yıktığı yok. Yani bize göre olayı başlatan zaten onlar, ki bunu herkes anlamış, sen hariç. Karşı koymaya çalışan polis değil biziz.
Bahsettiğiniz görüntüler televizyon kanallarındaki görüntülerse izlediklerinizin çoğunun yalan olduğunu söyleyerek başlayayım. Polis şiddet uyguladı diye insanların asıl karşı koydukları polisler değildir. Polisi vali atar, valiyi hükümet atar, hükümeti halk seçer. Asıl suçlu seçen halktır, halka karşı başkaldırı yerine, halkı pas geçip hükümete karşı başkaldırılır.3 kişi olmanız benim nazarımda haklı olduğunuzu göstermiyor. Siz sadece polis başlatıyor diyosunuz ama ben görüntülerde tam tersini görüyorum hep. Hadi diyelim polis başlattı işyerlerinin, Belediye otobüsünün, arabaların, bankaların, otobüs duraklarının ne günahı var! Yani o zarar verenler o kadar nefret doluki dün itfaiyecide sırf devlete ait bir görevli diye nasiplendi şiddetten ve hayatını zor kurtardı.
bende Atatürkçü bir insanım ama bunun konuyla pek bi alakası yok ama şunada belirtmeliyim ki o elinde sapan olan fotoğrafa inanmıyorsunuz ama ekmek almaya gidiyordu palavrasına hemen inanıyorsunuz taksime fırın mı açılmış ne ara yada diyelim ki çocuk evden çıkmış bakkala gitmiş o sırada eylemciler ve polisler oraya ışınlanmış mı bi yerde eylem varsa esnaflar zaten kapalıdır bu tür yalanlarla halkın gözü boyanmasın burada suç polisin olduğu kadar toplumun küçük yaştaki çocukları siyasi işlere alet ediyorlar beyinlerini yıkıyorlarfotodakinin o olduğu bile tam belli değilken, hadi o diyelim. niye böyle "net bir kanıt" 1 sene elde tutulup çocuk öldüğü gün ortaya çıkıyor? beni bilen bilir. Atatürkçü-Milliyetçi bir insanım. solculukla alakam bile yok. şu başlık ve yazılan bazı şeyler rock forumunu geçtim genel insan vicdanına ters. @replicant hocam şu başlığı kaldır,yok et. lütfen....
Benimde herhangi bir kırıcılığım oldu ise herhangi bir üyeye karşı yada öyle algılandıysam özür dilerim. Kimseyi kırmak değil tabi ki niyetim. Bence herşeyi tartışmalıyız ve tahammül etmeliyiz birbirimize. Paylaşılamıyacak hiçbir şey yok aslında ortada.. Birbirimizi anlama adına sadece empati yapmalıyız. Gerçek bir empati önyargısız.Bahsettiğiniz görüntüler televizyon kanallarındaki görüntülerse izlediklerinizin çoğunun yalan olduğunu söyleyerek başlayayım. Polis şiddet uyguladı diye insanların asıl karşı koydukları polisler değildir. Polisi vali atar, valiyi hükümet atar, hükümeti halk seçer. Asıl suçlu seçen halktır, halka karşı başkaldırı yerine, halkı pas geçip hükümete karşı başkaldırılır.
Kayıplar olmak zorundadır, yıllarca oldu, şimdi de oluyor. Bunu değiştirmenin bir yolu yok.
Demek istediğimi özetlersem; başkaldırıyı sadece yasal çerçeveler içinde yürütmek isteyenlere saldırılmıştır ve eylemciler de buna direnmeye çalışmaktadır.
Gayet basitçe açıkladım hala eksik bulduğunuz, kafanızda oturmayan bir yer varsa konuşalım. İlk mesajımda ani sinirimden dolayı hakaret cümleleri için özür dilerim.
İlk önce olayı öğrenmenizi tavsiye ederim.Vurulan çocukcağız Taksimde vurulmadı cahil arkadaşım, olaylar tek bir noktada değildi cahil arkadaşım,olayların başladığı olduğu birkaç ilçe vardı bütün şehirlerde 😉 Ayrıca çocuk evinin oradaki ekmek fırınının yakınında vuruldu.Vurulduğu sırada olan görüntüler vardı keşke bulabilsek de koysak buraya.Atatürk'ü bulduğun her şeyde kullanmamanı tavsiye ederim.Zira onun araştırıcı kişiliğinden zerre kadar eser yok sende.Kimsin bilinmiyor ama ortalığı karıştırmaya gelmiş olma ihtimalin var.Bu görülüyor.bende Atatürkçü bir insanım ama bunun konuyla pek bi alakası yok ama şunada belirtmeliyim ki o elinde sapan olan fotoğrafa inanmıyorsunuz ama ekmek almaya gidiyordu palavrasına hemen inanıyorsunuz taksime fırın mı açılmış ne ara yada diyelim ki çocuk evden çıkmış bakkala gitmiş o sırada eylemciler ve polisler oraya ışınlanmış mı bi yerde eylem varsa esnaflar zaten kapalıdır bu tür yalanlarla halkın gözü boyanmasın burada suç polisin olduğu kadar toplumun küçük yaştaki çocukları siyasi işlere alet ediyorlar beyinlerini yıkıyorlar
Baştan beri bunu istiyorum. Konu neyse ona özel başlık açılsın ve sadece onun konuşulduğu, seviyeli bir tartışma istiyorum. Ama yok işte, birisi bir yorum yapıyor, az önceki Atatürkçü arkadaş gibi, sonra konu değişip nerelere gidecek göreceğiz.Benimde herhangi bir kırıcılığım oldu ise herhangi bir üyeye karşı yada öyle algılandıysam özür dilerim. Kimseyi kırmak değil tabi ki niyetim. Bence herşeyi tartışmalıyız ve tahammül etmeliyiz birbirimize. Paylaşılamıyacak hiçbir şey yok aslında ortada.. Birbirimizi anlama adına sadece empati yapmalıyız. Gerçek bir empati önyargısız.
Bu soruların cevaplarını maalesef ben bilemiyorum, polis organizasyonu aramalı/bilmeli diye düşünüyorum...Benzer olaylara bütün Dünya'da karşılaşılmakta, örnek alınacak bazı ülkelerin yaklaşımları benimsenebilir (yada daha da doğrusu bu konunun ilgilileri yapılacakları belirler, ben haddim olmadan öneriyorum)...Ben sorumu tekrar soracam; yakıp yıkan kural tanımaz topluluğa polis ne yapmalı? Dikkat edin ben polis dövsün şiddet uygulasın demiyorum. polis ne yapmalı diye soruyorum?
bende Atatürkçü bir insanım ama bunun konuyla pek bi alakası yok ama şunada belirtmeliyim ki o elinde sapan olan fotoğrafa inanmıyorsunuz ama ekmek almaya gidiyordu palavrasına hemen inanıyorsunuz taksime fırın mı açılmış ne ara yada diyelim ki çocuk evden çıkmış bakkala gitmiş o sırada eylemciler ve polisler oraya ışınlanmış mı bi yerde eylem varsa esnaflar zaten kapalıdır bu tür yalanlarla halkın gözü boyanmasın burada suç polisin olduğu kadar toplumun küçük yaştaki çocukları siyasi işlere alet ediyorlar beyinlerini yıkıyorlar
sen nasıl benim yazdığıma cevap yazdıysan biride atatürkçü bi insanım millietçiyim falan yazmış bende bende atatürkçü bi insanım ama konunun atatürkle bi alakası yok demek istedim sen gibi araştırmacı bi insanın bunuda gözden kaçırmaması gerekiyordu aydın arkadaşım bilmem farkında mısın ama ben çouk iyiki ölmüş demiyorum buna iyi olmuş diyemem zaten her ne olursa olsun o daha küçük bi çocuk vicdanım el vermez ama eğer bir yerde eylem varsa esnaflar fırınlar zaten kapalıdır açıksa bile bi anne eylemin ortasına çocugunu ekmek almaya yollamaz ve bu tür üzücü olaylar hemen siyasete dökülmez mitinglerdeki hdp bayragını hala anlamış değilim ayrıca itfaiyeyi nasıl linç ettiklerini gördük ve sırf devlete hizmet ediyor diye peki o adamın ailesi annesi babası çocuğu yok muydu üzücü olayları fırsattan istafede edip provakasyon yapmalarının karşısındayım insanların duygularını sömürüpte sırf kargaşa çıkarmak için yollara dökülenlerin karşısındayım yarın birgün evinizde yangın çıkarsa bırakın yansın o zaman ve bigün evinize hırsız girerse sakın polisi çağırmayın bırakın evinizi soysunlarİlk önce olayı öğrenmenizi tavsiye ederim.Vurulan çocukcağız Taksimde vurulmadı cahil arkadaşım, olaylar tek bir noktada değildi cahil arkadaşım,olayların başladığı olduğu birkaç ilçe vardı bütün şehirlerde 😉 Ayrıca çocuk evinin oradaki ekmek fırınının yakınında vuruldu.Vurulduğu sırada olan görüntüler vardı keşke bulabilsek de koysak buraya.Atatürk'ü bulduğun her şeyde kullanmamanı tavsiye ederim.Zira onun araştırıcı kişiliğinden zerre kadar eser yok sende.Kimsin bilinmiyor ama ortalığı karıştırmaya gelmiş olma ihtimalin var.Bu görülüyor.