Arkadaşlar gereksiz konu açmamak için 2 gündür internette çok arama yaptım ama en son dayanamayıp buraya kendim sormak istedim. Belki başkalarınada faydası olur. Şimdi alıcağım gitarın gövdesi ve sapı maun olacak ve tuşesi abanoz olucak. Normalde çok fazla takmazdım ağacın ne olduğunu ama yorumları okuyunca başka yerlerde çok fazla fark ettiğini gördüm. Şimdi forumlarda okuduğuma göre sapta maun ağaç çok iyi olmuyormuş ama akçaağaç iyi oluyormuş. Yani genel anlamda herkes mauna çok boğuk ve sololar için uygun olmadığını söylemiş. Tabi birsürü kişi böyle dediği için kafamda sorular oluştu benimde. Gibson gitarlarının ne ağaç kullandığına baktım ve hepsi gövde maun sap maun kullanıyolar. E madem Gibson gibi bir firma bu ağacı kullanıyor neden herkes maun sap solo için uygun değildir ve boğuktur vs diyor ? Gibsonun sesi kadar güzel ses çoğu gitarda yok. Kısaca ben 2 gitar arasında kaldım birisi jackson pro soloist diğeri kramer sm1. Jacksonun gövdesi kızılağaç, sapı akçaağaç ve tuşesi abanoz. Kramerinde hem gövde hem sap maun sadece tuşe abanoz. Şimdi jacksonun ağaç seçimlerine bakınca aynı fender stratlar gibi olduğunu görüyorum. Bende zaten bir usa fender strat var yani tonları ne olursa olsun ağaçlar aynı olduğu için benzer olur diye düşünüyorum. Ama kramerin ağaçları gibson gibi olduğu için gibson tonları alabilirim diye de düşünüyorum. Yani karar veremiyorum 😀 Elimde blues rock tarzı şarkılar çalmak için zaten bir fender var. Şimdi sert, her türlü metali çalabileceğim net bir gitar istiyorum. İki gitardan birisini alıcam normalde mağazaya gidip deneme gibi bir imkanım vardı ama şu an yok gibi gözüküyor sanırsam internetten sipariş vericem o yüzden vermeden önce herşeyi tam bilmem gerekiyor. Sağ olun şimdiden