@Alinon:
Konuştukça batıyorsun.
Yönetimden bahseden de hür iradesiyle yazıyor. Ama sen tam da senin kafandakilere göre yazmışsın: "Polemikçilere baksın yönetim !" "Olay benim üzerimden döndürülmeye uğraşılıyor".
Senin gibiler tek seslilik istiyor zaten. O yüzden "polemik" en dayanamadığın şey.
Biz bu uslubu tanıyoruz. Çok iyi biliyoruz ne olduğunu.
Bu forumda ihtiyacımız olmayan bir şey varsa o da kendi dindarlık anlayışı üzerinden başkasını hor görenler. Aslına bakılırsa, hiç bir yerde buna ihtiyaç yok.
Şirkmiş, şuymuş, buymuş... Bunların hepsi aynı ötekileştirici uslubun parçası.
İşin en ironik tarafı, teorik olarak İslam'da ruhbanlığın olmaması ve yargılamanın da insanlar tarafından yapılamayacağının açık olması.
Ama dünya üzerinde herhangi bir fikir otoriterlik unsuru olarak kullanılabildiği için, bunlar kağıt üzerinde kalıyor. Etrafımız ruhban dolu; bunlar da vicdani meseleler üzerinden kendi yorumunu yapamayıp "doğrusu nedir hocam ? " diye soran her saf insana kendi yorumunu evrensel bir hakikatmiş gibi pompalıyor.
Sonra da gelsin ötekileştirme, hor görme, vicdansız söylemler...
Not: Ben engelleyeceğim bu arkadaşı. Herkese tavsiye ederim. Yönetimin el atmasını beklemek zorunda değiliz. Bu saçmalığa katlanmak zorunda da değiliz. Bırakalım konuşsun kendi kendine...