Herkese selam Meksika Strat alacağım amerikan ayarına getirmem için ihtiyacım olan neler var yardımcı olursanız sevinirim
Şimdi sapta parça sayısı arttıkça sap kötü mü oluyor?Meksika yerine Amerikan almakta başlayabilirsin. 😉
Bence Meksika kendi başına da güzel bir gitar, Amerika ayarına ya da benzerine gelmez. En başta klavyeleri farklı, ağacı biraz daha özensiz ve 5 parçaya kadar çıkabiliyor. Manyetik ve köprüde de ciddi farklılıklar var. Gidip Amerikan köprüsünü Meksikaya takamazsın. En iyi yapacağın şey manyetiklerini Amerikan manyetikleriyle değiştirmek olur. Onun harici bir şey yapmana gerek yok.
Şimdi sapta parça sayısı arttıkça sap kötü mü oluyor?
Meksika yerine Amerikan almakta başlayabilirsin. 😉
Bence Meksika kendi başına da güzel bir gitar, Amerika ayarına ya da benzerine gelmez. En başta klavyeleri farklı, ağacı biraz daha özensiz ve 5 parçaya kadar çıkabiliyor. Manyetik ve köprüde de ciddi farklılıklar var. Gidip Amerikan köprüsünü Meksikaya takamazsın. En iyi yapacağın şey manyetiklerini Amerikan manyetikleriyle değiştirmek olur. Onun harici bir şey yapmana gerek yok.
Şurda yazmışsınız amaSap? Nerede sapta ağaç sayısı artar demişim tam olarak? Sap hakkında en ufak bir cümle dahi kurmadım. Ama cevap verelim, sapın fiber yönüne ve tasarımına göre değişir. Parçaları yatay ve lif yönü dik koyarsanız, stabilitesi bozulur ses aktarımı zorlaşır, dikey ve fiber yönü birbirine paralel olacak şekilde koyarsanız, stabilite artar, ses iletimi kolaylaşır.
Radius? Ağzıma bile almadım. Biri 21 fret, 22 fret. Aradaki fark net. Ne yaparsan yap Meksika Std'ı fret farkından dolayı Amerikan yapamazsın.
5 parça Meksikalar oldukça popülerdir. Özellikle sunburstlerlerde üstte bir tabaka ile laminasyon yapılır, 7 parçaya kadar çıkanlar mevcut. Amerikanlar maksimum 3 parça olur ve 3. parça sadece kanatta kullanılır, yani gövdenin esası 2 parçadır. Sadece 2 parça olanlar tercih edilir. 4 parça olanlar Amerikanlar için kötü bir standarttır. Alanların ilk buna dikkat etmesi gerekir. Örneğin neden disbudak Fenderlerin tercih edildiğini düşündünüz mü? Gözenekli oldukları için boyanmazlar ve bu sebeple 2 parça olmak zorundadırlar. Meksika Std neden dişbudak olmadığını düşündünüz mü peki?
Teşekkürler.
Her şey için teşekkürler bütçem fazla olmadığından Meksika almak daha mantıklı geldi. Yükseltme yaparak daha iyi bir gitar yapmak istiyorum 50's manyetiklerden takacağım burgu olarak vintage burgular çok güzel onlardan almayı planlıyorum ama bridge veya eşik bulamadım nerden temin edebilirim. Bide Nitro Selüloz cilayı tavsiye eder misiniz ? Oldum olası vintage görüntüyü hep sevmişimdir bir zararı var mıdır ?
Maple olsaydı hemen alırdım ama Rose benlik değilmiş onu anladım Maple almayı planlıyorumNaçizane yaptığınız her modikasyon size satarken bir kazanç sağlamayacak. Eğer ki sonradan satmayı planlıyorsanız zarar edersiniz.
Satılık - Fender Classic Player 60's Stratocaster (sonic Blue)
Şunu alabilirsiniz bence.
Maple olsaydı hemen alırdım ama Rose benlik değilmiş onu anladım Maple almayı planlıyorum
Satılık - Fender Classic 50s Stratocaster Surf Green Maple
Bu gitar nasıl deneyenler var mı daha önce bakmıştım ama bilemedim
Pardon doğru 1 fret yüzünden ne yaparsan yap olamıyor. Çok net bir fark gerçekten.
Ash gövde boyanmıyor öyle mi? Bir de kim tercih ediyor ben etmiyorum mesela 🙂 Alder varken. Bir de boya ve parça sayısı arasındaki ilişkiyi de kuramadım.
Sizin kafanız epey karışmış ya da anlatımınızda sıkıntı var. Ben ne yazdığınızı anlayamıyorum. Boşuna tartışmayalım.
Şurda yazmışsınız ama